Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Suriyeliler savaşmadan vatanımızı işgal ediyor”

Haftalık basın toplantılarına devam
“Suriyeliler savaşmadan vatanımızı işgal ediyor”

Haftalık basın toplantılarına devam eden İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nda gündemdeki konular değerlendirildi. İktidar partisi milletvekili tarafından televizyon programında yapılan açıklamanın kendilerinin çok ağırına gittiğini söyleyen Başkan İnkaya verdikleri soru önergelerinin cevapsız kaldığını söyledi. Ayrıca Türkiye’de ve Afyonkarahisar’da ‘Suriyeliler sorunu’ olduğunu aktaran Başkan İnkaya, ilçe başkanlıklarında yapılan görev değişikliklerini “İlk cesur başkanlarımız nöbetlerini yeni arkadaşlarımıza devrediyorlar” ifadesiyle aktardı.
İyi Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet İnkaya basın toplantısında şunları söyledi:
“İYİ Parti Milletvekilleri ilimizi ve ülkemizi ilgilendiren birçok konuda TBMM Başkanlığı’na soru önergeleri veriyorlar. Bu verilen soru önergelerinin çok büyük bir bölümü ya karşılıksız ve cevapsız kalmakta ya da gerekli cevaplar zamanında verilememektedir. Yaşanan gelişmeyi anlatayım. Televizyon kanallarından birisinde iktidar partisi milletvekillerinden birisi Emeklilikte Yaşan Takılanlar (EYT) ile bir soruyu cevaplandırırken dedi ki; ‘Muhalefet partileri bizlere soru önergesi verirler, biz de onları reddederiz, iptal ederiz ya da onlara cevap vermeyiz’ anlamında bir söz kullandı. Bu bizim çok ağırımıza gitti. Gerekçesi şu, bugün iktidarda olanlar çoğunlukla milletvekili sayısı olarak çoğunlukta olabilirler ama bizim İYİ Parti’nin verdiği soru önergeleri de boş şeyler değil. İlimiz ile ilgili olarak Denizli Milletvekili Yasin Öztürk Bey, Adalet Bakanı Sayın Abdulhamit Gül tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim’ demiş ve şunları sıralamış; Adalet Bakanlığı’nın kurum ve kuruluşlarında yapılan iş ve işlemlerde durum nedir, inşaatlar ne durumda, paraları var mı, ödenekleri verildi mi demiş. Yine Denizli Milletvekilimiz Öztürk, ‘Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk hanım efendiye, ‘Bizim Afyon’da ne kadar işsiz var, paraları veriliyor mu, verilmiyor mu’ bunu sormuş. Bu da çok kötü bir şey değil. Buna cevap vermeniz lazımdı. Yine devamında Denizli Milletvekilimiz Öztürk, ‘Engelliler, çocuklar, yaşlılar ve bakıma muhtaçlarla ilgili ödenekler yeterli değil, siz bunlarla ilgili neler yapıyorsunuz’ demiş. Denizli Milletvekilimiz Öztürk’ten seçtim bu soru önergelerini buna benzer çok daha cevap verilmeyen soru önergeleri var. Öztürk demiş ki, ‘Bir havaalanı yaptık biz buna devlet tarafından yine para ödemek zorunda kalıyoruz, niçin cevap vermiyorsunuz, lütfen buna cevap verin’ diyor. Yine İYİ Parti Genel Başkan Yardımcımız Bursa Milletvekili Sayın Ahmet Kamil Erozan Bey’in, şehit, gazi, dul ve yetimleri ile ilgili bir soru önergesi verdi. Sayın Milli Savunma Bakanımız yazılı cevaplandırılıp gereğini de lütfen yapın diye arz ettiği halde. Neydi bu, ‘şehitler çok farklı kategorilerde sıralanıyorlar. Bazıları, bazı sosyal hakları alamıyorlar. Bazılarının güçleri düşük, buna bir lütfen cevap verin dedi. Sayın iktidar milletvekilimiz bunlara cevap vermemekle övünüyor.”
“SURİYELER DÜZENİ BOZMAYA BAŞLADILAR”
Suriyelilerin Türkiye’deki düzeni bozmaya başladıklarını aktaran Başkan İnkaya sözlerine şöyle devam etti:
“Bir başka konumuz da geçen günlerde aktardığım Suriyeliler konusu. Devletlerine milletlerine kendi aralarında faydası olmayan bu arkadaşlarımız kaçıp yurdumuza sığındılar. Amenna buyursunlar, iyi geldiler, hoş geldiler ilk zaman mazlum olan bu insanlar, belli bir süre sonra bizim yurdumuzdaki düzeni bozmaya başladılar. Mesela bunların tahmini sayıları 5 milyon civarında olduğu söyleniyor. İlimizde de böyle bir sorun var. Mevcut iktidar gelmelerini engelleyememiştir. Kim olduklarını öğrenememiştir, hırlı mı, hırsız mı, ajan mı, sağlıklı mı, hastalıklı mı, bulaşıcı hastalığı var mı, bunu bilememiştir. Suriyeli gelen bir sürü çocuk vardır, kendim de öğretmenin iyi bilirim, o okullardan bir tanesinde okul müdürüydüm, çocukların eğitimiyle ilgili hiçbir şey yapamamıştır. Aldı geldi, Türk çocukların arasına oturttuk, çocuğa zulüm, öğretmene zulüm, yanındaki arkadaşlarına zulüm. Şimdi bunların elleri boş nereden beslendiği belirsiz, yurdumuzu bekliyorlar. Sayılarını da doğru dürüst bilen birisi yok.
Bu denetimsiz topluluğun kaç kişi olduklarını tespit ediniz. Suriyeliler vatanımızı savaşmadan, istila ediyorlar, Çünkü geri dönmeyi düşünmüyorlar. Kültür, anane, gelenek ve göreneği Türkler’den farklı olan bu topluluğun Suriye ye geri dönme niyetinde olmadığını, Bayramlarda Suriye’ye gidip geri gelişlerinden biliyoruz. Devletine saygı duymamış, vatanına dahi sahip olamamış dedesinin mezarını bırakıp gelmiş topluluğu ata kanlarıyla kazanıp koruduğumuz cennet vatanımdan çıkarınız. En modern ordularla zapt edilemeyen ülkeleri eşleriyle gelen çapulcular zapt ederler. Türkiye toprağın kara bağrında sıra dağlar gibi duranlarındır.”
“NÖBET DEĞİŞİMLERİ OLDU”
İYİ Parti’nin Afyonkarahisar ilçe başkanlıklarında yaşanan görev değişikliklerini aktaran İnkaya, “İYİ Parti bazı ilçelerimizde ilk cesur başkanlarımız nöbetlerini yeni arkadaşlarımıza devrediyorlar. İYİ Parti Bayat ilçemizde; Fazlı Ağdacı Bey, Bayrağı Şakir Cirit Beye, Merkez ilçemizde; Şaban Çallıöz Bey, Bayrağı Okşan Ulusoy Efe Hanımefendiye, Dinar ilçemizde; İbrahim Acar Bey, Bayrağı Raif Öztürk Beye devrettiler.” dedi.

 

“Gültekin Uysal ile ayrımız gayrımız yok”

 

İyi Parti İl Başkanı İnkaya, “Gültekin Uysal Bey ile ayrımız-gayrımız yok. Ona ilettiğimiz sorunlarla kesinlikle ilgilenecektir, gereğini fazlasıyla yapacaktır. Ancak bizden şu ana kadar ona iletilen sorun yok” dedi

 

“Soru önergelerini Denizli Milletvekili verdi dediniz, Afyonkarahisar’ın İYİ Parti Milletvekili ile bir sıkıntısı mı var?” sorusuna cevap veren Başkan İnkaya, “Şimdi bildiğiniz gibi yeni seçim yasasına göre bir partiden aday olabilmek için kişinin o partili olması gerekmiyordu. Sayın Gültekin Bey, bizim çok önem verdiğimiz bildiğiniz gibi milletvekilliği bizden seçilmiş bir arkadaşımızdır. Şu anda Demokrat Parti Genel Başkanıdır kendisi. Ona da soruları ilettiğimizde kesinlikle, sorular iletildiğinde kesinlikle gereğini yapacağına inanıyoruz. Ama şu ana kadar ben ondan yardım istemedim. Arkadaşlarım, camiamızdan da böyle bir öneri gitmedi ki o vermemiş. Yoksa ayrımız gayrımız yok. Gültekin Bey, sayıp sevdiğimiz, hatta inanın ki sorunlar götürülürse gereğini İYİ Partililer kadar yapacağına inandığımız vekilimiz. Ama İYİ Parti ile ilgili çok milletvekilimiz var biz bunlarla biraz daha durumumuz nedeniyle ilgileniyoruz.”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti