Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sürücü adaylarına similatörlü eğitim – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Sürücü adaylarına similatörlü eğitim

İl Emniyet Müdürlüğü trafik birimince similatör cihazı ile emniyet kemeri takıldığında ve aksinde yaşanacaklar sürücü adaylarına uygulamalı eğitimle anlatıldı. İl Emniyet Müdür Yardımcısı Halil Durgun, gönüllük esasına dayalı olarak yapılan eğitimle sürücü adaylarına emniyet kemeri kullanımını benimsetme amacında olduklarını söyledi

Trafikten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Halil Durgun, emniyet kemerinin hayat kurtaran önemli bir aparat olduğunu vatandaşlara ve sürücü adaylarına etkin şekilde göstermek için similasyon cihazı ile eğitim yaptıklarını söyledi.
KEMER TÜM
YOLLARDA TAKILIR
İl Emniyet Müdür Yardımcısı Halil Durgun, emniyet kemeri kullanım bilincinin oluşması için sürücülerin adaylık dönemlerinden başlamak üzere bir eğitim programı hazırladıklarını kaydetti. Durgun, emniyet kemeri takla similatörü ve emniyet kemeri çarpma similatörünün Dünya Sağlık Örgütü’nün katkılarıyla İl Emniyet Müdürlüğü’ne kazandırıldığını belirtti. Durgun, bu cihazın şehir halkının hizmetine sunulduğunu ifade etti. Durgur, özellikle sürücü kurslarındaki aday sürücülerin daha iyi eğitilmeleri ve sürücü olarak trafik hayatına başlamadan önce bilinçli olmalarını sağlamak amacıyla bir eğitim programı hazırladıklarını açıkladı. İl Emniyet Müdür Yardımcısı Halil Durgun, valilik makamının onayı ve Motorlu Taşıt Sürücü Kursları Derneği Şube Başkanı Hüdai Karaağaç’ın katkılarıyla 19 sürücü kursu ile görüştüklerini söyledi. Durgun şöyle konuştu: “Toplam 19 sürücü kursunun büyük bir çoğunluğu similasyon eğitimlerine destek vermeye söz verdi. Bizde eğitime başladık. Emniyet kemerinin sadece şehirlerarası yollarda kullanılacağı yanlış algısını zihinlerden silmeye çalışıyoruz.”
SÜRÜCÜLERE İŞİN BAŞINDA EĞİTİM
Şehir içi trafiktede emniyet kemerinin çok büyük önemi olduğunu, kazaların büyük kısmının şehiriçi yollarda meydana geldiğini belirten Halil Durgun, emniyet kemerinin şehir içi yollarda şehirlerarası yollardan çok daha fazla koruyucu özellik taşıdığına işaret etti. Elli kilometre hızla şehir içi trafikte olası bir çarpışmada sürücüye ve yolcuya çarpma anında yüklenen hızın tam 4 ton olduğu örneğini veren Durgun; “Dört tonluk bir yükte insan vücudu kendisini kemersiz koruyamaz. Aksi halde kişi ön camdan fırlar yada sıkışır. Böylece iç organlar zarar görür. Similatörle 10 kilometrelik hızla dönüşte sağlanan hızın psikolojik etkisi sürücü adaylarına uygulamalı olarak yaşatılacak. Sürücü kursları buna çok önem verdiler. Bu çalışmada hepimiz gönüllüyüz. Bu anlamda şehir halkına teşekkür ediyoruz. Bizler her zaman halkımıza hizmet vermeyi sürdürüeceğiz.” diye konuştu.
İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde dün verilen similasyon eğitimine yaklaşık 20 kursiyer katıldı.
İl Emniyet Müdür Yardımcısı Halil Durgun, Motorlu Taşıt Sürücü Kursları Derneği Şube Başkanı Hüdai Karaağaç’a sürücü kurslarından yararlanan sürücü adaylarının bu eğitime katılmaları noktasında sağladığı katkı nedeniyle teşekkür etti. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti