Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Süslü Kadınlar pedal çevirecek

Bu haberin fotoğrafı yok

Bu yıl 7. kez düzenlenecek olan “Süslü Kadınlar Bisiklet Turu” 22 Eylül Pazar günü Anıtpark önünden saat 15.00’te başlayacak

 

Etkinlik “Dünya Otomobilsiz Kentler Günü”, “Sürdürülebilir ve Aktif Ulaşım” konularına dikkat çekmek için, farkındalık oluşturmak, kadınların bisiklete binmesini teşvik etmek amacıyla, gönüllü kadınlar tarafından, hiçbir kurum ve kuruluşa bağlı olmadan düzenleniyor. İzmir’de 2013 yılında Sema Gür’ün girişimleriyle ilk kez yapılan etkinliğin, bu yıl yaklaşık 115 şehirde, 14 ülkede eş zamanlı olarak düzenlenmesi amaçlanıyor. Etkinlik sadece Türkiye’de değil, uluslararası platformlarda da tanınıyor.
Etkinlik hakkında bilgi veren Afyonkarahisar Süslü Kadınlar Bisiklet Turu Koordinatörü Aliye Mete Sert, “Bisiklete herkesin binebildiğini, süslü püslü bindiğini göstermek ve daha çok kadın bisikletçinin dilediği kıyafetle yollarda olmasını gönüllü olarak sağlamak. Amacı daha çok kadını bisiklet sürmeye özendirmek ve aynı zamanda bisiklet kullanıcıları için güvenli bisikletli ulaşım altyapısı temin etmektir. Afyonkarahisar’da 22 Eylül günü yapılacak olan tur Anıtpark önünden 15.00’te başlayacak.” dedi.
Anıtpark önünde buluşacak olan Süslü Kadınlar, tura buradan başlayarak Kurtuluş Caddesi, Yeşilyol, Caddesi, Demir Yalayan Türbesi, Gazlıgöl Caddesi, Maliye Kavşağı, Filli Kavşak, İmam-ı Âzam Cami güzergahında ilerleyecek. Süslü Kadınlar son olarak Akarçay’a girerek tartan pist üzerinden Kültür Park’a ulaşılmayı planlıyor.