Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Susuz, Beyyazı, Çıkrık ve Çayırbağ’a atık su müjdesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Susuz, Beyyazı, Çıkrık ve Çayırbağ'a atık su müjdesi

Hafta sonunu Kurban Bayramı ziyaretlerinde belde ve ilçelerde düzenlenen Bayramlaşma törenlerine katılarak geçiren Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Susuz, Beyyazı, Çıkrık ve Çayırbağ’a atık su müjdesi verdi.

Beldelerin çöp sorunun tamamlandığını, içme suyu iyileştirme çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan Eroğlu, Susuz, Beyyazı, Çıkrık ve Çayırbağ’ın atık sularının da Afyonkarahisar Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi vasıtasıyla bertaraf edileceğini açıkadı. Susuz’un arsenik sorununun da çözüleceğini vurgulayan Eroğlu, hedeflerinin Afyonkarahisar’ın her yerine sağlıklı ve kaliteli içme suyu vermek olduğunu kaydetti

Ziyaretlerine ilk olarak Susuz beldesinde vatandaşlarla bayramlaşarak Başlayan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, her bayramda olduğu Kurban Bayramı’nı da memleketi Afyonkarahisar’da geçirdiğini hatırlattı. Ramazan Bayramı’nda 12 ilçeyi ziyaret ettiğini ifade eden Bakan Eroğlu, “Kurban Bayramı’nda da ‘kalan 4 ilçemizi ve beldelerimizi gezelim, vatandaşlarımızla kucaklaşalım, bayramlaşalım’ istedik. Bayram’ın ikinci gününden itibaren beldelerimizi, ilçelerimizi geziyoruz. Susuz’un da gönlümde ayrı bir yeri var. Susuzlular’a ayrı bir sevgim var. Bugün de sizlerle birlikte olmanın bahtiyarlığını yaşıyorum” diye konuştu.
Türkiye ve Afyonkarahisar için çok çalıştıklarını anlatan Bakan Veysel Erolğu, milletimizin hizmete, yatırımlara ihtiyacı olduğunu söyledi. Refah seviyesinin artması gerektiğini kaydeden Eroğlu, “Dünyada güçlü bir Türkiye’ye ihtiyaç var. Bunun için gece gündüz çalışıyoruz. Pek çok meseleleri çözdük. Çözülmez denilen pek çok meseleleri çözdük. En büyük problem ekonomiydi. Ekonomi problemini çözdük. Krize rağmen büyüyoruz. Krize rağmen dövizimizi artırıyoruz. IMF’ye olan borçlarımızı ödedik. Bunlar kolay değil. Daha güzel hizmetler yapacağız. Türkiye’de her noktada içinizden biri olan bu kardeşinizin mutlaka bir eseri var. Çünkü Türkiye’nin ihtiyacı var. Susuzluk problemi vardı netice itibariyle Edirne’den Kars’a, Şırnak’tan İzmir’e kadar 58 şehir susuzdu. Nasıl ki İstanbul’a su verdik. Tüm Türkiye’nin sorunlarını çözüyoruz. Benim bütün hayalim şuydu, köklü çözüm gerçekleştirmek. Günü kurtaracak çözümler en kötü çözümlerdir ama biz şimdi en az 30 yıl sonrasını düşünüyoruz. Meseleyi çözünce köklü çözmek gerekiyor.” dedi.
AFYONKARAHİSAR’IN ÇÖP SORUNU İÇİN 7 MİLYON TL HARCADIK
Bölgenin çöp sorununun bittiğini vurgulayan Bakan Eroğlu, Susuzluların kendisinden çöp sorunun çözülmesini istediğini hatırlattı. Konuşmasında vatandaşların çöp sorununun çözülmesini istediği sırada konuşma yaptığı yeri bile hatırladığını belirterek sürdüren Eroğlu, “Afyonkarahisar’da çöpler oraya buraya atılıyordu. Bu konuda en çok susuz mağdurdu. Arazi, tarlalar çöpten geçilmiyor diye bana şikayette bulundunuz. Bugün gibi hatırlıyorum bir kahvenin önünde konuşmuştum. Ben de, ‘bu maliyetli bir şey ama size söz’ demiştim. Bu benim afyonkarahisarlı kardeşlerime bir vefa borcumdu. Aşağı yukarı 7 Milyon TL harcayarak Afyonkarahisar ve bu civarın bütün atıklarını, Bolvadin, Çay Şuhut, Emirdağ ve Sandıklı’dan tutun da İscehisar’dan İhsaniye’ye ve Sinanpaşa’ya kadar bütün katı atıkları toplayıp bertaraf eden bir tesis yaptık. Atık su bertaraf tesisi yaptık. Bakın o katı atık bertaraf tesisinden şimdi elektrik üretiliyor. Bakın bu çöpler sadece tarlalara bahçeye kalıcı zarar vermiyor. Bir insanın bir gram dışkısında veya bir gram çöpte milyarlarca organizma var. Bunların bir kısmı patojen dediğimiz hastalık yapan organizmalar. Geçmişte niye çok hastalık oluyordu. Allah’a şükür onu hallettik.” şeklinde konuştu.
HEDEF AFYONKARAHİSAR’IN HER YERİNDE KALİTELİ, SAĞLIKLI İÇME SUYU
Susuz’un bir arsenik sorunu olduğunu bildiğini, Belediye Başkanı İbrahim Işılak’ın bu sorunu kendisine ilettiğini de anlatan Bakan Veysel Eroğlu bu sorunun çözüleceğini anlattı. Eroğlu konuyla ilgili sözlerini şöyle sürdürdü, “Sizin bir de arsenik probleminiz var. Başkanımız talep etti biz de Susuz Beldemiz de membaa suyu gibi su içsin diye bir süredir çalışmaları yapıyoruz. Yer teslimi noktasına geldik. Bir iki ay içerisinde çalışma biter. Öyle bir su kalitesi alacak ki isterseniz alın şişeleyin. Hatta size söz veriyorum suyunuz damacana sulardan kaliteli olacak. Sadece Susuz’un değil Afyonkarahisar her yerinde benim hemşerilerim en kaliteli suyu içecek. Sağlıklı tadı güzel olan bir su temin etmek için çalışıyoruz. Çok ileri teknoloji kullanıyoruz, sağlığınız kaliteli yaşam seviyesine ulaşmanızı hedefimizdir.”
4 BELDENİN ATIK
SU SORUNU ÇÖZÜLÜR
Susuz, Beyyazı, Çıkrık ve Çayırbağ’a atık su müjdesi veren Eroğlu, “Sizin bir tek atık sularla ilgili problem kaldı. Atık sularla ilgili o da bizim işimiz değil belediyelerin işi ama yine de sizlerin sağlığı için bunun için de elimizi taşın altına koyuyoruz. Bu sadece buranın sorunu değil. Ama bu sorunu da Allah’ın izniyle çözeceği. Nasılsa Afyonkarahisar’a istanbuldaki gibi muhteşem bir arıtma tesisi yaptık. Buranın da sorununu halledeceğiz. Beyyazı, Çıkrık, Susuz, Çayırbağ için bir sistem yapacağız. Zaten Afyonkarahisar’da sütün bu Akarçay havzasının atıksuları, kanalizasyon sularını toplayacak atık su arıtma tesisini kurduk. Dünyanın en ileri atıksu biyolojik arıtma tesisini projesi de bu kardeşinize ait. Son sitem dünyada ki en son sistemi kapsayan bu tesisi yaparken bu bölgeyi kapsamamış. Ancak kapasitemiz var. Söylediğim gibi bu bizim görevimiz değil. Belediyelerin, İller bankası aracılıyla yapması gerekiyor ama ben DSİ’ye talimat veriyorum buranın da atık sularını Afyonkarahisar atık su arıtma tesisine aktaracak sistemi yapıyoruz. Onun da projesi hazır fizibilite raporu hazırlanıyor.” diye konuştu.
DÜNYADA BİR REKORA
İMZA ATACAĞIZ
Susuz’un ardından İscehisar’ı ziyaret eden Bakan Veysel Eroğlu, belediyeyi ziyaretinde Belediye Başkanı Mustafa Çibik’in çalışmalarından övgüyle söz etti. İscehisarlılarla bayramlaşan Eroğlu, 1000 günde 1000 gölet projesine değindi. Projenin dünyanın her yerinden ilgiyle izlendiğine değinen Eroğlu, “Türkiye’de o kadar çok baraj gölet yapıyoruz ki şimdi bin günde bin gölet ve sulamasıyla dünyada bir rekora imza atacağız” diyen Eroğlu, şöyle devam etti: “Bin günde bin baraj gölet ve sulama tesisi dile kolay. İspanya ve Hindistan’dan muhatap bakanlar geldi. ‘Bunu nasıl başaracaksınız. Biz bin günde 10-15 tane bitiremeyiz’ dediler. Ben de nasıl yapacağımızı anlattım. Dünyanın dikkatini çekti. Bükreş’teki Dünya Su Zirvesi’nde de dile geldi. Bunlar milletimizin gurur duyacağı hususlar. Bin günde bin baraj gölet sulamasını yapmak dile kolay. Son 60 yılda 350 gölet yapılmışken biz bin günde bin gölet sulaması yapıyoruz. Hidroelektrik santralleri sulama tesisleri 18 milyon dekar araziyi suladık. Islah edilmeyen dere bırakmadık. 650 dereyi tamamen ıslah ettik. Ağaçlandırmada destan yazıyoruz. Sadece burada Susuz’da 1 milyon fidanı toprakla buluşturduk. Son 10 yılda 2 milyar 800 milyon fidanı toprakla buluşturduk. Yeşili sevmekse, bu. Çevreyi sevmekse, bu. Lafla olmuyor çevre. Bakın bu çevreci geçinenler var ya muhalefet İstanbul’u perişan etmişti, Haliç’in kokusundan biz onların döneminde burnumuzu bir kilometre öteden tıkardık. Lağım suları sokaktan akardı. Ben Çevre ve Orman Bakanı’yken bütün Türkiye’nin atık su meselesine, katı atık ve bertaraf tesislerine el attık.”
MALAZGİRT’E HER YIL 1071 FİDAN
PROJESİNİ BEYYAZI’DA AÇIKLADI
Ziyaretlerine Afyonkarahisar’ın merkez Beyyazı beldesini ziyaret ederek devam eden Eroğlu, vatandaşlarla bayramlaştıktan sonra belde meydanında Beyyazılılar’a hitab etti. Malazgirt’e her yıl 1071 fidan dikecekleri yeni bir projeyi ilk kez Beyyazı’da açıklayan Eroğlu, “Gençleri geleceğe hazırlamamız lazım. Bu yüzden biz eğitimleri için büyük çaba harcıyoruz. Bizim Hasanımız, elin Hans’ından daha zeki. Biz onlar için her türlü teknolojik gelişmeyi sağlıyoruz. Tabii gençlerimizin de hedefleri olması lazım. Dünyada büyük bir yarış var. Haçlı seferleri bitti diye düşünüyorsanız aldanıyorsunuz. Bu coğrafyada ayakta kalmanın yolu güçlü olmaktan geçiyor. Onun için Göktürk Uydusunu fırlatıp, Atak helikopterleri üretiyoruz. Çünkü bu coğrafya, çok stratejik ve kritik bir coğrafya. Onun için ayakta kalmalı ve kendimize büyük hedefler koymalıyız. Bu millete daha büyük yerler yakışır. Bakanlık olarak yeni bir proje başlattık. 26 Ağustos 1071 yılında Sultan Alpaslan büyük bir zafer kazandı. Bunun bininci yılını 2071 yılında kutlayacağız. Yani gençler Allah nasip ederse o yıl doğan çocuklar Türkiye’yi küresel bir güç yapacaklar. Bundan sonra her yıl Malazgirt Meydana Muharebesi’nin olduğu yere 2071 yılına kadar, düzenli olarak 1071 adet yeni fidan dikilecek, 1071 tane her yıl Alpaslan isimli genç oraya gelecek, bunu projeyi de başlattık inşallah.” ifadelerini kullandı. Eroğlu, Beyyazı’nın ardından Çıkrık, Çayırbağ ve Fethibey Beldelerini de ziyaret etti. Zİyaretlerinde vatandaşlarla bayramlaşarak bakanlığının ve vatandaşların hizmetlerini anlatan Eroğlu, Türkiye’nin daha da büyüyeceğini ve gelişerek çok daha güzel olacağını görüşlerine yer verdi. (Koocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti