• Haberler
  • Gündem
  • Süt sağlıklı koşullarda sağıtılıp soğutulmalı

Süt sağlıklı koşullarda sağıtılıp soğutulmalı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Afyonkarahisar genelinde çiğ süt toplayıcılarına yönelik eğitim toplantısı düzenlendi. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap 'Hayvancılık sektörü ekonomik sosyal ve teknik yönleriyle diğer sektörlerden farklı özellikler taşımaktadır. Ulusal işgücü istihdamı, iç ve dış ticaret ve tarıma bağlı sanayicilere temel hammadde üreten bir [&hellip]

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Afyonkarahisar genelinde çiğ süt toplayıcılarına yönelik eğitim toplantısı düzenlendi. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap; “Hayvancılık sektörü ekonomik sosyal ve teknik yönleriyle diğer sektörlerden farklı özellikler taşımaktadır. Ulusal işgücü istihdamı, iç ve dış ticaret ve tarıma bağlı sanayicilere temel hammadde üreten bir sektör olarak vazgeçilmez ve stratejik bir öneme sahiptir. Ülkemizde üretilen sütlerin bir kısmı modern sanayi kuruluşlarında hijyenik olarak süt ve süt ürünlerine dönüştürülmektedir. Süt sağlıklı koşullarda uygun sağılıp, soğutulup, fabrikaya nakledilmezse sütteki mikroorganizma sayısı yükselmekte ve üretim esnasında çeşitli sorunlara yol açmaktadır. Kötü kalitesiz ham maddeden hiçbir suretle kaliteli mamul üretilemeyeceği için uluslararası düzeyde rekabet edecek kalitede üretim mümkün olmamaktadır” dedi.
TÜRKİYE’DE İLK KEZ
AFYON’DA UYGULANIYOR
Arap, şöyle konuştu:
“Türkiye’de ilk defa İl Müdürlüğümüzce uygulamaya konulan ‘Süt Takip Sistemi’ projesiyle çiğ sütün sağımından hemen sonra süt toplama merkezlerine alınarak hemen soğutulması veya 2 saat içerisinde işletmeye alınması, süt işleme tesislerine sütün izlenebilir bir şekilde gelmesini sağlamaya çalışmaktayız. Süt kalitesinin iyileştirilmesinde kilit nokta olan İlimizde faaliyet gösteren çiğ süt toplayıcılarına, çiğ sütün toplanması ve nakliyesi sırasında uyulması gereken hijyen kuralları ile İl Hıfzıssıhha Meclis Kararları konularında bilgiler verilmiştir. Amacımız Türk Gıda Kodeksine uygun koşullarda üretilen çiğ inek sütünün üretici tarafından daha yüksek fiyatlara satışı sağlanmak, gıda güvenliği hijyen, kalitesinin ve üretiminin arttırılması ve bunun gibi konularda sürekli eğitimden geçirilmek suretiyle daha bilinçli bir üretici topluluğu oluşturmaktır.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Kocatepe Gazetesi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme