Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

SYD Vakfı Ocak ayında 138 bin TL’lik yardım yaptı

Bu haberin fotoğrafı yok
SYD Vakfı Ocak ayında 138 bin TL'lik yardım yaptı

Afyonkarahisar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı daha önce olduğu gibi 2012 yılı Ocak ayında da ayni, nakdi, sağlık, eğitim, yakacak gibi yardımlarını sürdürdü. Bunun yanı sıra Genel Sağlık Sigortası işlemleri ile ilgili de çalışmalar sürüyor. Vakıf tarafından bu güne kadar GSS kapsamında iki bin 950 kişiye gelir testi uygulaması gerçekleştirilirken, Ocak ayında bin 876 kişiye de 138.147.45 TL’lik yardım gerçekleştirildi

Afyonkarahisar Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı SYDV tarafından, hiçbir sosyal güvencesi olmayan fakir ve yardıma muhtaç ailelere, nakdi, ayni, sosyal proje, eğitim, sağlık, barınma, yakacak gibi yardımlar, devam ediyor. 2011 yılı içerisinde oluşturulan yeni sistem ve personellerle birlikte yardım faaliyetlerini sürdüren SYD Vakfı, 2012 yılı Ocak ayı içerisinde bin 867 kişiye 138.147.45TL’lik yardımda bulundu.
Yardımlar zamanında
vatandaşlara ulaştırılıyor
Afyonkarahisar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının genel işleyişi ve asli görevleri hakkında bilgiler veren SYD Vakfı Başkanı Vali İrfan Balkanlıoğlu; Vakfın asli görevlerini en iyi şekilde yerine getirdiğini belirterek, yardımların yerinde ve zamanında vatandaşlara ulaştırıldığını söyledi. Vali Balkanlıoğlu, Genel Sağlık Sigortası kapsamında SYD Vakfı tarafından yürütülen Gelir Testi uygulamasında ise herhangi bir aksaklığın olmadığını günlük ortalama 180 kişinin gelir testinin yapıldığını ve bu güne kadar toplam 2 bin 950 aileye bu işlemin uygulandığını söyledi. Gelir Testi uygulamasının 11 bin kişiyi kapsadığını belirten Vali Balkanlıoğlu, işlemlerin hızla sürdüğünü belirterek, vatandaşlara Sosyal Güvenlik Kurumundan Gelir testi yaptırımı ile ilgili tebligat gelmesinden itibaren 1 ay içinde SYD Vakfına müracaat etmelerinin gerektiğini söyledi.
Depremzedelerede yardım yapıldı
SYD Vakfının bu işlemlerin yanı sıra asli görevi olan yardım hizmetlerini de aksatmadan sürdürdüğünü belirten Vakıf Başkanı Vali Balkanlıoğlu, 2012 yılı Ocak ayı içerisinde bin 60 kişiye 2.489.15 TL’lik gıda yardımı, 1 kişiye 32.863 TL’lik barınma yardımı, 79 kişiye 12.320.40 TL’lik eğitim yardımı, 139 kişiye 7.869.46 TL’lik sağlık yardımı, 130 kişiye 67.550 TL’lik sosyal destek yardımı ve 458 kişiye 15.055.44 TL’lik diğer ayni yardımlarda bulunulduğunu söyledi.
Van İlinde meydana gelen deprem felaketinin ardından geçici olarak ilimize gelen Depremzedelere de SYD Vakfından gerekli tüm yardımların yapıldığını belirten Vali Balkanlıoğlu, 62 aileye 253 parça kıyafet, 36 kişiye ayakkabı, 5 bin ton kömür, 45.646.38 TL tutarında yemek ve malzeme olmak üzere 24.205.00 TL’lik nakdi, 26.840.40 TL’lik ise eğitim yardımının sağlandığını söyledi.
Gerekli incelemeler yapılıyor
Aynı zamanda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından mesleklerini icra etmek isteyen vatandaşlara proje üretildiğini ve proje karşılığında işlerinin kurulduğunu belirten Vali Balkanlıoğlu, bir vatandaşımıza Organize Sanayi Bölgesinde besi yemi yetiştiriciliği ile ilgili iş yeri açılması işlemlerinin tamamlandığını ve önümüzdeki hafta içinde faaliyetine başlayacağını söyledi. Bu kapsamda, Berber dükkanı ve Tabela İş merkezi gibi faaliyet alanları onaylandığını belirten Vali Balkanlıoğlu, yakın zamanda bu işletmelerinde faaliyetlerine başlayacaklarını söyledi.
Fakir ve muhtaç ailelere yardım yapmanın sosyal devletin bir gereği olduğunu ifade eden Vali Balkanlıoğlu müracaat eden ve dosyaları incelendikten sonra ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen bütün ailelere yardım ellerini uzattıklarını söyledi. Yapılacak yardımlar öncesinde, ailelerin evlerinde Vakıf İnceleme Görevlileri tarafından ziyaret edildiğini, daha sonra da SOYBİS’den vatandaşların, sosyal güvenlik ve mal varlığı durumlarının incelendiğini, bu işlemlerden sonra Mütevelli Heyet tarafından yardım konusunda karar verildiğini söyledi.
Yardıma muhtaç
vatandaşları vakfa bildirin
Afyonkarahisar’lı vatandaşlara seslenen Vali İrfan Balkanlıoğlu çevresinde yardıma muhtaç durumda olan insanlarımızı da vakfa bildirmelerini istedi. Vali Balkanlıoğlu, “Fakir ve yardıma muhtaç olan bazı insanlarımız Vakfa gelmek istemiyorlar. Aç ve açıkta olmalarına rağmen yardım almak istemiyorlar. Böyle kişileri bizlere bildirin. Vakıf elemanlarımız kişinin vakfa gelmesine gerek kalmadan bu tür insanlarımıza gerekli yardımı yapacaklardır.” dedi.
Yardımların sağlıksız, güçsüz çalışamayacak durumdaki kişilere yapıldığını söyleyen Vali Balkanlıoğlu, çalışabilecek, sağlıklı durumda olup da vakfa yardım istemeye gelenlere ise, iş kurması, çalışıp kendi geçimini idame ettirebilmesi yönünde yardımcı olunduğunu söyledi. Vali bu durumdaki vatandaşlarımıza balık vermekten çok balık tutmayı öğrettiklerini söyledi. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti