Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Taban birlikleri başkanları, olaylı maçı ele aldı

Bu haberin fotoğrafı yok
Taban birlikleri başkanları, olaylı maçı ele aldı

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nda dün, gecikmeli başlayan ve Dinarsporlu yöneticilerinin açıklamaları sonrasında gündemi oluşturan Demirspor-Dinarspor maçı ele alındı. Taban birlikleri başkanlarının katıldığı toplantıda hatalı arandı

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nda dün saat 16.00’da Demirspor-Dinarspor maçı sonrası yaşanan gelişmelerin ele alındığı bir toplantı yapıldı. Toplantıda, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Orhan Küçüksağrıcı, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı ve Demirspor Teknik Direktörü Agah Bıyıkoğlu,İl Hakem Kurulu Başkanı Süleyman Güneş, Saha Komiserleri Derneği Başkanı Hasan Uğuş ve Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Sekreteri Erdoğan Yıldırım katıldı. Toplantıda Demirspor-Dinarspor maçı sonrasında yaşanan olaylar ele alındı. Maçın neden 23 dakika geç başlamasıyla ilgili TÜFAD Başkanı ve Demirspor Teknik Direktörü Agah Bıyıkoğlu açıklamalarda bulundu.
“Olayın bu derece büyüyeceğini kestiremedim”
TÜFAD adına toplantıya katıldığını ifade eden Demirspor Teknik Direktörü Agah Bıyıkoğlu, toplantıda şöyle konuştu: “Dinarspor takımıyla bişzim herhangi bir husumetimiz olmadı olamazda. İrfan Yüksel’le biz çok yakın dostuz. Ama maçtan sonra yapılan açıklamalar benim şahsıma yönelik yapılmıştır. Biz Demirspor olarak Dinarspor maçından bir önceki hafta Salarspor’la Cumartesi günü karşılaştık ve Dinarspor maçının Pazar gününe alınacağını umuyorduk. Müsabakanın Cumartesi gününe alındığını öğrendik. Futbolcularımız bu maçın ileri bir tarihe ertelenmesi hususunda bize isteklerini dile getirdi.İki futbolcumuzun sınavı, bir futbolcumuz da yakınının düğünü nedeniyle maça yetişemeyebileceğini bize söyledi.Bizde Perşembe günü bir dilekçe ile maçın ileri bir zamana alınması istedik ama bu isteğimiz geri çevrildi. Müsabaka gününde ise saat 13.55’de sahaya çıkardık takımımızı. Bir gecikme olmuştur. Ama 50 yıldır futbol sahalarındayım, bir gecikme yüzünden olayın bu kadar büyüyeceğini kestiremedim. Üzgünüm. Olayın bu kadar büyüyeceğini kestirebilseydim 10 kişiyle, 9 kişiyle çıkar maçımızı oynardık. Bir gecikme olduğu doğrudur ama bu gecikme Dinarspor’la alakalı değildir. O gün Dinarspor değil hangi takım olursa olsun maça geç başlayacaktık.Mama tam kadro başlamak istemiştik” diye konuştu.
Küçüksağrıcı: “Ev sahibi takımın bu şekilde davranışını etik görmüyorum”
Afyonkarahisar Amatör Spor kulüpleri Federasyonu Başkanı Orhan Küçüksağrıcı, ASKF olarak olayı ört bas etmek gibi bir durum içine girmediklerinin altını çizerek, “Gerekli yerlere olayı bildirdik. Araştırmalar sonucunda bir karar alınacak ve bu karar Dinarspor kulübümüze bildirilecektir. Herşeyden evvel bilinmesini istiyorum ki bütün takımlar bizim takımlarımız. Ben Demirspor yöneticisi olsam eksik kadroyla da olsa maça çıkardım. Maçlarımızın daha hoşgörülü, daha anlayışlı bir şekilde yapılmasını istiyoruz. Daha önceki yapılan istişare toplantısında 20 dakika bekleme kararı alınmıştır. Ama 20 dakika bekleme kararı alındı diye bu hakkı, bu iyi niyeti suistimal etmek gerekmiyor. Zaten takımlarımız deplasmandan zor gelip gidiyorlar. Bu hem merkez takımları için hemde deplasman takımları için geçerli. Buralara gelebilmek için bir sürü sıkıntı yaşıyor takımlarımız. Bunu göz önünde bulundurarak böyle bir karar alınmıştı” dedi.
Güneş, “Bundan sonra MHK ne derse o olacak”
İstişare toplantısında iyi niyet çerçevesinde 20 dakika bekleme kararı alındığını ifade eden İl Hakem Kurulu Başkanı Süleyman Güneş ise sorunun hakemde ya da İl Hakem Kurulu Başkanlığı’nda olmadığını ifade etti. Hakemin tamamen maçın oynanması istediği için beklediğini söyleyen İl Hakem Kurulu Başkanı Süleyman Güneş, “Bundan sonra Merkez Hakam Kurulu ve Federasyon yetkilileriyle görüşeceğim. Eğer bana “Saat 14.00’de maçın başlaması gerekiyorsa o saatte maçı başlatın. Taviz vermeyin” denilirse ona göre kararlarımızı vereceğiz. Demirspor-Dinarspor maçında da hakem üzerine düşen görevi yapmıştır. Hakem arkadaşımızın amacı maçın oynanmasını sağlamaktır. Bu nedenle hakem Demirspor-Dinarspor maçında maçın oynanması için beklemiştir. Dinarsporlu yöneticinin dediği gibi ‘muhatabın ben değilim’ meselesini de yazılı bir dilekçe ile belirtip hakkını araması gerekiyordu. Sözlü olan şikayetler maalesef pek göz önüne alınmıyor. Dinarspor tarafının yazılı olarak sıkıntılarını dile getirip haklarını o şekilde araması gerekiyordu” diye konuştu.
Hasan Uğuş: “Demirsporlu yöneticiler esame listesini doldurduklarını söyleyerek geç vermişler”
Afyonkarahisar Saha Komiserleri Derneği Başkanı Hasan Uğuş ise dünkü yapılan toplantıda müsabakada görevli saha komiserinin üzerine düşen görevi yaptığını belirtti. Daha önce yapılan istişare toplantısında 20 dakika bekleme kararı alındığını belirten Uğuş, “Cumartesi günü de müsabakada görev yapan saha komiseri arkadaşımız Demirsporlu yöneticilerden esame listelerini almaya vardığında sürekli ‘hazırlanıyor’ cevabını almış. Bu durumu da hakemlere iletmiştir” dedi.