Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Talep olursa badem ve ceviz fidanı dikilecek

Bu haberin fotoğrafı yok
Talep olursa badem ve ceviz fidanı dikilecek

Adalet ve Kalkınma Partisi Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser, “Köylerde yürütülen tarım faaliyetlerinde yüksek gelir getirici fidanların dikilebilmesi için Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu önderliğinde bir çalışma başlatıldı. Talep halinde köylerimizdeki uygun olan hazine arazilerine badem ve ceviz gibi yüksek gelir getirici fidanlar dikilecek” dedi

Adalet ve Kalkınma Partisi Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Bülent Eser ve beraberindeki heyetten oluşan AK Parti heyeti Merkez ilçeye bağlı Karaaslan ve Halımoru köylerini ziyaret etti.
Ziyaretlerde açıklamalarda bulunan Eser, köylülere destek amaçlı fidan dağıtımı yapılacağını belirterek, şöyle konuştu: “Sınırları içerisinde hazine arazisi bulunan köylerimize muhtarlıkların talepleri doğrultusunda yüksek gelir getirici özelliği olan badem ve ceviz fidanları dikilecek. Bu işlem Orman Müdürlükleri vasıtasıyla gerçekleştirilecek. Fidanların dikilmesinin ardından bunların bakım ve gelirlerinden ise köyde fidanların teslim edildiği vatandaşlarımız sorumlu olacak. Bunun için önce köy muhtarları Orman Müdürlüğü’nden talepte bulunacak. Bu konuda biz de muhtarlarımıza destek vermeye hazırız.”
Köyde yaşayan vatandaşların kilitli parke taşından yapılan yollar ile AK Parti döneminde tanıştığını ifade eden Eser, şunları söyledi: “İl Özel İdaremiz her yıl 5 milyon TL’ye yakın bir bedeli sadece parke taş yol yapımı için ayırıyor. Yol yapımları 2002’den bu yana devam ediyor. Yolları biten köylerimiz var. Yolları biten köylerin parke taş payı böylece diğer köylere aktarılabiliyor. Afyonkarahisar genelinde 389 köy var ama Allah’a şükürler olsun ki İl Özel İdaresi’nin hizmet götürmediği köy yok. Allah’ın izniyle bir süre sonra yolu kilitli parke taş olmayan köyümüz kalmayacak. AK Parti’nin ilçe başkanından köy temsilcisine, İl Genel Meclisi üyelerinden İl Genel Meclisi Başkanımız Salih Sel’e kadar tüm AK Parti teşkilatı bu yatırımları hakkaniyet çerçevesinde yerlerine ulaştırıyor. AK Parti ile birlikte İl Özel İdaresi Afyonkarahisar’ın tarihinde görülmemiş bir yatırım hamlesi başlatmış, her köye içme suyu, kanalizasyon ya da yol hizmetini ulaştırmıştır. Eksiklikler elbette vardır ama girdiği her seçimde oyunu artıran AK Parti’nin teşkilatı beklentileri yükselse bile Afyonkarahisar halkının taleplerini karşılamaya muktedirdir.”
KÖYLERE YATIRIM YAPILDI
Ziyaretlerde AK Parti heyetine bilgi veren Karaaslan Köyü Muhtarı Süleyman Karakoç, köylerine şimdiye kadar 11 kilometre içme suyu hattı ve 14 bin metrekare kilitli parke taş döşendiğini belirterek, “Bunun yanı sıra köyümüzün kanalizasyonu şehir şebekesine bağlandı. Köy odamız restore edildi. Okulumuzda tadilat yapıldı” dedi.
Halımoru Köyü Muhtarı Ali Ayçicek ise köylerinde su sıkıntısı olmadığını belirterek, İl Genel Meclisi üyeleriyle sürekli iletişim halinde olduklarını belirterek, “Sağolsunlar başta İl Genel Meclisi Başkanımız Salih Sel olmak üzere tüm Merkez İl Genel Meclisi üyelerimize her an ulaşabiliyor ve sıkıntılarımızı anlatabiliyoruz” diye konuştu.
Yaklaşık 2 saat süren ziyaretlere Eser’in yanı sıra Merkez İlçe Başkan Yardımcıları Ali Karkı ve Mustafa Işık, İl Genel Meclisi Üyeleri İsmail Öz, Mehmet Beşkardeş, Ahmet Kocakulak, Karaaslan Köyü Temsilcisi Ahmet Girişkin ve Ahmet Çaylı ile vatandaşlar katıldı. (Kocatepe)