Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tanır: Projemiz meyve verdi

Afyonkarahisar Kültür ve Turizm

Afyonkarahisar Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır, “Büyük Taarruz’un Ruhunu Anlamak” projesinin meyvelerini verdiğini söyledi

 

İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır, hayata geçirilen “Büyük Taarruz’un Ruhunu Anlamak” projesi değerlendirdi.
“PROJEMİZ MEYVELERİNİ VERİYOR”
Mehmet Tanır, “Büyük Taarruz’un Ruhunu Anlamak” isimli projenin meyvelerini verdiğini ifade etti. Tanır, “Afyonkarahisar Valiliğimiz himayelerinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz ile İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz işbirliğinde Afyon Kocatepe Üniversitemiz, İl Müftülüğümüz katkılarıyla hayata geçirdiğimiz projemiz meyvelerini veriyor. Projemizin vatan ve din-i mübin için şehadet şerbetini içen ve gazi olan millet evlatlarına vefa görevimizi bir nebze de olsa yerine getirmemize vesile olacağına inanıyoruz. Yine projemizin okullarda çocuklarımızın kendi tarihini öğrenmesine katkı veriyor olması bizleri mutlu ediyor. Merkez ve 17 ilçemizde eğitimler verildi. Verilmeye devam ediyor. Her ilçede yaklaşık en az 10 seminer verildi.” dedi.
Proje içerisinde pek çok değerin vurgulandığına değinen Tanır, “Projenin içinde pek şeyi vurguluyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün askeri strateji dehasını ve komutanların dirayetini, Milli Mücadelenin kronolojik seyrini anlatıyoruz. Ülkemizin topyekûn milli mücadelesini, biricik evlatlarını cepheye gönderen anne babanın ruh halini, şehadet şerbetini içmeye hedeflenmiş yiğitlerimizin canla başla savaşını ve şehadet ruhunu, Afyon halkının yaşadığı mezalimi, Kuvay-ı Milliye ve sivil çalışmaları, alan incelemesini, velhası vatanı düşman zulmünden kurtarma mücadelesini anlatıyoruz. Bilgi, belge, araştırma yazılı ve sözlü tarihle ortaya koyarak gençlerimize öğretmeye çalışıyoruz. Bugün evlatlarımıza yaşadığı toprakların düşmanlardan hangi zorluklarla geri alındığını öğretmeye ve kendi tarihinin farkına varmasını sağlamaya çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.
“EĞİTİM 2022 YILI SONUNA KADAR SÜRECEK”
Tanır sözlerini şöyle tamamladı: “Projede emeği olan ve desteğini esirgemeyen Valimiz Sayın Doçent Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’na, proje ortağımız İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın’a, Şube Müdürü Mustafa Günay’a, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş’a, İl Müftümüz Sinan Kazancı’ya, eğitici öğretmenlere eğitim veren akademisyen ve araştırmacı ekibimize, merkez ve 17 ilçede eğitim veren 100 tarih ve sosyal bilgiler öğretmenlerine teşekkür ediyorum. İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcımız Adalet Atacan ve Cemil Kaynak’a, Şube Müdürümüz Ümran Cura ve diğer şube müdürlerine, Müze Müdürü Mevlüt Üyümez ve personelime, Kaymakamlarımıza, Belediye Başkanlarımıza ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerimize ayrı ayrı teşekkür ederim. Yaz tatilinde yer yer Kocatepe, şehitlikler ve savaş alanlarında gerçekleştirilecek eğitim okulların açılmasıyla 2022 yılı sonuna kadar devam edecek.”
>> Mustafa ERTÜRK’ün Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti