Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tapu kadastrocular Afyon’da eğitim gördü

Bu haberin fotoğrafı yok
Tapu kadastrocular Afyon'da eğitim gördü

Eskişehir Tapu ve Kadastro 17. Bölge Müdürlüğü hizmet içi eğitim toplantısı hafta sonu Afyonkarahisar’da yapıldı. Hizmet içi eğitimden 550 personel istifade etti

Korel Termal Otel’de gerçekleştirilen eğitim toplantısı açılışı 14 Nisan Cumartesi günü yapıldı. Eğitime bölge müdürlüğüne bağlı 53 adet tapu müdürlüğü, 4 adet kadastro müdürlüğüne bağlı çalışanlar katıldı.
Yüzde 82.8 tapu memurluğuna hayır
Açılış konuşmasını Eskişehir Tapu ve Kadastro 17. Bölge Müdürü İbrahim Tunuz yaptı. Bölge Müdürü İbrahim Tunuz, büyük ve güçlü bir kuruluş olarak kurumlarının 164 yıl hizmet veren Osmanlı İmparatorluğu ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti arasında köprü va-zifesi gören nadir kuruluşlardan olduğunu kaydetti. Tunuz; “Osmanlı İmparatorluğu’nda arazi kayıtları ‘Kuyucu Hakanı’ denilen tahrir defterlerine kaydedilirdi. Arazi tahlili için doğruluğuna ve bu işi başarabileceğine itimat edilen emin memurların görevlendirilirdi. Günümüzde belki yasalar ve kurum isimleri değişmiş olabilir ama işin özü ve ruhu aynıdır. Kurumların önemi vatandaşlara yapılan hizmetlerle ölçülüyor. Bu sözü göz ardı etmeden hizmetleri yasalar çerçevesinde yürütmeliyiz. Unutmayalım ki insanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır. Genel Müdürlüğümüzün yapmış olduğu bir araştırmada meslek seçimi yapılması sırasında tapu memurluğu mesleğini yine seçer miydiniz diye bir soru soruldu. Bu soruya; yüzde 82.8 oranında hayır, yüzde 17.2 oranında da evet cevabı verilmiştir. Bazı çalışanların hayır cevabı vermekle yetinmeyip anket formuna kesinlikle, asla, hiçbir zaman, kimseyede tavsiye etmem gibi memnuyetsizliklerini üst düzeyde göstermişlerdir.” dedi. Genel Müdür İbrahim Tunuz’un son sözleri dinleyicilerin gülmesine neden oldu.
2012 hedefleri net
Japonlar’ın dünyada başarılı olmalarının en büyük etkeni değer verdikleri öncelikleri arasında çalıştıkları kurumları korumaları olduğuna işaret eden Eskişehir Tapu ve Kadastro 17. Bölge Müdürü İbrahim Tunuz, onların çalıştıkları kurumun kötü duruma düşmesi halinde kendi durumlarınında kötüleşeceği düşüncesinde olduklarını ifade etti. Personel eksiliğinden dolayı başka kurum personellerine göre iki kat fazla çalışıldığı gerçeğine temas eden Tunuz; “Bu bizleri yıldırmasın. Elbet personel eksikliklerimiz giderilecek. Ama bizler fazla çalışmayı bırakmayacağız. Biliyoruz ki her kurum ve çalışanları üzerine düşen çalışmaları layıkıyla yaparsa Türkiye önümüzdeki 10 yıl içerisinde dünyadaki ilk 10 ekonomi içerisinde yerini alacaktır. Bundan asla kaygı duymuyor, ümidimizide asla bırakmayacağız. Yaptığımız işin ve kurumumuzun önemi ve bilinci ile işimizi ve kurumumuz sevelim. Çünkü kurumumuz ve işimiz bunu hak ediyor. 2012 yılındaki hedeflerimiz arasından 2B ihalelerini bitirmek, 22A kadastro yenileme çalışmalarından ihaleye çıkmış ve yer teslimi yapılmış çalışmalarımızı bitirmek, KVK kadastro paftalarının sayısallaştırılma işlemlerini bitirmek, takris için TC numa-ralarının girişine devam etmek, takrise geçmemiş müdürlük bırakmamak.” diye konuştu.
Takrise geçmekle iş bitmedi
Bölgede 53 tapu müdürlüğü bulunduğunu, bunlardan 20’nin kendi imkanlarıyla takrise geçtiğini anlatan Eskişehir Tapu ve Kadastro 17. Bölge Müdürü İbrahim Tunuz, 33 müdürlüğün ise ihale yoluyla takrise geçme çalışmalarının Simav haricinde başarıyla tamamlandığını açıkladı. Kütahya’nın Simav ilçesinde meydana gelen deprem nedeniyle gecikme yaşandığını belirten Tunuz; “Ama biliyoruzki Simav’da en kısa sürede takrise geçecektir. Bölgemizde Türkiye’de takrise geçmemiş müdürlük kalmamış olacak. Takrise geçmekle işlerin bitmeyeceğini bizler biliyoruz. Takrise geçen müdürlüklerin takris eğitimleri takrise geçmek kadar önemlidir. Bu hususta bölgemiz önceden tedbir alarak takris eğitimi almaları için bu müdürlüklerden bazı personelleri, takris kullanan müdürlüklere geçici görevlendirmeler yaparak eğitimler aldırdı. Bunun haricinde de takrisi bilen personelimiz takrise geçen müdürlüklere görevlendirilerek eğitimleri tamamlamaya çalıştık. Eğitim veren arkadaşlarımız; Ufuk Akbaloğlu, Hatice Düzer, Nülüfer Donyağı, Muhammed Ali Sağaca teşekkür ediyoruz. Kış döneminde tüm müdürlüklere birer hafta ara ile giderek bu eğitimleri tamamladılar.” şeklinde konuştu.
“Kurumunuzdan gurur duyun”
Döner Sermaye İşletme Müdürü Hayrullah Akdemir, eğitim çalışmasının başarılı şekilde tamamlanması dileklerini katılımcılara iletti.
Akdemir’in ardından Harita Dairesi Başkanı Sedat Bakıcı bir konuşma yaptı. Aslen Eskişehir’li olduğunu belirten Bakıcı, bu tür eğitimlerin kurum için çok yararlı olduğunu belirtti. Bir arada olma ve 17 bin kişilik bir ailenin bir parçası olma hissinin bu eğitimlerde yer aldığını kaydeden Bakıcı; “Ben bu nedenlerle bu eğitimleri çok önemsiyorum. Emeği geçen tüm meslektaşlarımıza teşekkür ediyorum. Hepimiz çalışmayı ve başarmayı alışkanlık haline getirmiş bir kurumun mensubuyuz. 17 Bin kişilik büyük bir ailenin mensubuyuz. Bu bizim için çok önemli. Ben bundan gurur duyuyorum. Geçmiş yıllarda farklı kurumlarda dene-yimlerimde oldu. Hakikaten Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü gerçekten bir kurum. Türkiye Cumhuriyetine yakışan, güçlü, başarılı, saygın bir kurum. Ben çalışanlarımızın bu kurumda çalışmaktan gurur duymalarını istiyorum. Gurur duyacağınızda tahmin ediyorum. Bunu hissetmek için biraz başka kurumlara gidip gelmek onları bir görmek gerekiyor.” ifadelerini kullandı.
Haber ve Fotoğraf: Burcu AYDIN

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti