Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tarih programı akredite oldu

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ)

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Tarih programı akreditasyon almaya hak kazandı

 

Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesinin 2020–2021 değerlendirme döneminde Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakülteleri Öğretim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (FEDEK) tarafından ilk kez genel değerlendirmeleri yapılan Tarih I. Öğretim ve Tarih II. Öğretim lisans programları 16 Ocak 2022–30 Eylül 2024 tarihleri süresince akredite oldu.
AKREDİTASYON ÖNCELİKLİ HEDEFLERDEN
AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, üniversite yönetimi olarak akreditasyona önem verdiklerini belirterek, “Akreditasyon süreçleri, üniversite yönetimi olarak öncelik verdiğimiz politikalarımızdan ve hedeflerimizden birisidir.” dedi.

Yaşanan salgına bağlı olarak akreditasyon süreçlerinin yavaşlamak zorunda kaldığını kaydeden Karakaş, “Her yıl belli sayıda programımızın akredite olması için çaba gösteriyoruz. Pandemi süreci bir yavaşlama getirmiş olsa da inşallah bundan sonra aynı hızla devam edeceğiz.” diye konuştu.
Karakaş, Tarih Programının Fen-Edebiyat Fakültesinin ilk öğrenci alan programlarından biri olduğunu belirterek, bu anlamda bölümün ve programın belirli bir kurumsal yapıya ulaştığını dile getirdi. Tarih programının akredite olmasından dolayı emeği geçenlere teşekkür etti.
Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gürsoy Şahin ise, “2020 yılının Ocak ayında Bölümümüzün hem birinci hem de ikinci öğretim programlarının akreditasyon sürecini başlattık. FEDEK değerlendirme ekibi tarafından yapılan inceleme sonucunda akreditasyon ön değerlendirme süreci 19 Ekim 2021 tarihi itibariyle tamamlandı. 16 Ocak 2022 tarihi itibariyle Tarih programımız akredite oldu. Başta Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Mehmet Karakaş ve Dekanımız Prof. Dr. Sayın Hüseyin Koçak’a ve emeği geçen tüm hocalarımıza teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı. >> Ş. Cüneyt BURSALIOĞLU’nun Haberi

 

FEDEK Hakkında

FEDEK (Fen, Edebiyat, Fen – Edebiyat, Dil ve Tarih – Coğrafya Fakülteleri Öğretim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği) farklı disiplinlerdeki Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakülteleri öğretim programları için akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yaparak, Türkiye’de Fen-Edebiyat Fakültelerindeki eğitim-öğretim, bilimsel araştırma ve topluma hizmet kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunmak amacıyla kurulmuştur.