Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tarım ürünlerinin pazarlaması konuşuldu – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Tarım ürünlerinin pazarlaması konuşuldu

“http://m.kocatepegazetesi.com/”Tarım Ürünleri Pazarlamasında Temel Sorunlar”http://m.kocatepegazetesi.com/” konulu panelde sektörün sorunları masaya yatırıldı. Panalistler tarım ürünlerinin pazarlanmasına yönelik görüş ve tecrübelerini aktardılar

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nce “Tarım Ürünleri Pazarlamasında Temel Sorunlar” paneli müdürlük toplantı salonunda gerçekleştirildi. Panel öncesi panelistlerden Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriya Erdurmuş konuşma yaptı. Afyonkarahisar’ın tarımsal üretimi, hayvancılık ve gıda şehri olduğunu söyleyen Erdurmuş, şehirde Türkiye’de çoğu ilinde olmayacak kadar çok sayıda marka ürünün bulunduğunu hatırlattı.
Meselelere 3 boyutlu bakılmalı
ATSO Temsilcisi Mehmet Ali Çelikten, ticaret alanın da en büyük sıkıntının ortaklık ilişkilerinin kurulmaması olduğuna işaret etti. Ticaret’te başarılı olabilmek için 10 temel sırrın olduğunu söyleyen Çelikten; “Bunları karar almada acele etmeden istişare edilmesi gerekir. Yatırım yapılacak olan sektörün daha önce yatırım yapılan alanla ilişkili olması gerekir. Meselelere 3 boyutlu bakılması, dünya pazarına uygun yerli ürünlerin entegre edilmesi, projesi olmayanlara kredi ve destek verilmemesi gereklidir. Altından kalkılabilecek kadar risk alınması, performansı düşük olanlarla çalışılmaması, işte demokrasi kavramı dışarıda bırakılmamalıdır.” dedi.
ATB Ege’nin ikincisi
ATB Genel Sekreteri Hüseyin Eker, Borsa’da yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi verdi. 1991 Yılında hizmete başlayan ATB’nin şu anda 418 üyesi olduğundan söz eden Eker; “Borsa olarak son 5 yıldaki işlem hacmi hakkında bilgi vermek istiyorum. 2007 Yılında 1 milyon 54 bin 300 TL, 2008 yılında 1 milyon 167 bin 130 TL, 2009 yılında 1 milyon 300 bin 256 TL, 2010 yılında 1 milyon 558 bin 118 TL ve 2011 yılında 1 mil-yon 948 bin 565 TL işlem hacmi büyümesi gerçekleştirilmiştir. Üyeleri-mizin alım ve satımlarının toplamından oluşan işlem hacmi bakımından ATB, Türkiye’ deki 113 Ticaret Borsası arasında 10’uncu ve Ege Bölgesi’nde ise 2’nci sırada yer almaktadır.” diye konuştu. Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Sultandağı MYO Öğretim Görevlisi Hurşit Ertuğrul Dere, marka ve marka oluşturma konusunu anlattı. Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Pazarlama Daire Başkanı Lokman Ramazanoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının değişim içinde olduğunu ve Türkiye’nin tarımsal ürünlerin üretim ve ihracatında hızla büyüdüğünü ifade etti. (Kocatepe)

“Tarım ürünlerinin pazarlanmasında çeşitli sorunlar yaşanıyor”

Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Pazarlama Daire Başkanı
Lokman Ramazanoğlu, tarım ürünlerinin pazarlanmasında çeşitli
sorunlar yaşandığını ifade etti. Ramazanoğlu, bu sorunların üretimden
kaynaklanan sorunlar olduğunu söyledi

Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Pazarlama Daire Başkanı Lokman Ramazanoğlu, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Sultandağı Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda düzenlenen panelde yaptığı konuşmada, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının değişim içinde olduğunu ve Türkiye’nin tarımsal ürünlerin üretim ve ihracatında hızla büyüdüğünü kaydetti.
Türkiye’de 2010 yılında nüfusun yüzde 24’ünün kırsalda yaşadığını, yüzde 26’sının da tarımsal faaliyetlerle uğraştığını ifade eden Ramazanoğlu, şöyle konuştu:
“http://m.kocatepegazetesi.com/”Tarım ürünleri milli gelirin yüzde 8’ini oluşturuyor. Ülke ihracatının da yüzde 13,4’ünü tarım ürünleri oluşturuyor. Tarım ürünlerinin pazarlanmasında çeşitli sorunlar yaşanı-yor. Bu sorunlar üretimden kaynaklanan sorunlardır. Pazarlama kanallarından kaynaklanan sorunlar fiyat ve dış ticaretten kaynaklanan sorunlardır. Tarım ürünlerinin 2002 yılında milli gelirdeki payının 36,1 milyar lirayken, 2010 yılında bu rakam 92,8 milyar liraya çıktı. İhracatta ise 2002 yılında 4 milyar dolarken, 2010 yılında bu rakam 12,7 milyar dolara ulaştı.”http://m.kocatepegazetesi.com/”
Panele, Sultandağı Kaymakamı Mehmet Sülün, Belediye Başkanı Osman Acar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriya Erdurmuş, Ticaret Borsası Genel Sekreteri Hüseyin Eker, Sivil Toplum ve kuruluş temsilcileri ile çok sayıda çiftçi katıldı. (AA)