Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tarımda ihracat yapar hâle geleceğiz

Bu haberin fotoğrafı yok
Tarımda ihracat yapar hâle geleceğiz

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili ve Birinci Sıra Milletvekili Adayı Burcu Köksal, Nuribey, Taşoluk, Nuh ve Serban’da vatandaşların dertlerini dinledi. Köksal, CHP iktidarında Türkiye’nin tarımda ithalatçı ülke yerine ihracatçı ülke hâline geleceğini belirtti

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili ve Birinci Sıra Milletvekili Adayı Burcu Köksal, Afyonkarahisar merkezdeki seçim çalışmalarının yanı sıra Nuribey, Taşoluk, Nuh ve Serban’da da vatandaşlarla bir araya geldi. Çiftçinin, tarımsal üretim yapan kesimin zorluklarla mücadele ettiğini belirten Köksal, 1 Kasım’da Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidara geleceğini ve tarım alanındaki sorunları çözeceğini belirtti.
ÜRETİCİNİN REFAHINA ÖNCELİK VERİLECEK
CHP’nin toplumun her kesimi için ayrı ayrı projeler ürettiğine dikkat çeken Köksal, “Tarımsal üretimin sürekliliğine, üreticilerin refahına ve çevrenin korunmasına öncelik vereceğiz. Türkiye’yi tarımsal ürünlerde ithalatçı konumdan ihracatçı konuma taşıyacağız. Tarım üretiminin, başta turizm olmak üzere alternatif sektörlerle desteklendiği yeni modeller geliştireceğiz. Yerel üretici örgütlerinin ekolojik turizm, kırsal spor, sağlık ve sosyal etkinliklere yönelik yatırımlarını vergi indirimleri ve hibelerle destekleyeceğiz” dedi.
HER KÖYE ZİRAAT MÜHENDİSİ
Cumhuriyet Halk Partisi’nin doğayı koruyacak bir siyaset izleyeceğine işaret eden Köksal, her köyde ziraat mühendisi ve veteriner görevlendireceklerini aktardı. Köksal, “Doğal tarım alanlarını ve organik tarım üretimi yapan çiftlikleri, kent yaşamından uzaklaşmak isteyen yurttaşlarımız için alternatif yaşam alanları olarak geliştireceğiz. Bitkisel ve Hayvansal Üretim Merkezleri bünyesinde makine ve donanım parkları kurarak, küçük çiftçilerin ve işletmelerin teknolojik yatırımlara kaynak ayırmadan büyümelerine olanak tanıyacağız. Her köye bir ziraat mühendisi ve/veya veteriner hedefiyle Bitkisel ve Hayvansal Üretim Merkezleri bünyesinde 18 bin nitelikli genç uzman istihdam edeceğiz. Bu uzmanlar aracılığı ile çiftçilere ve küçük üreticilere nitelikli destek sunacağız” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti