Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TARSİM’i olmayan çiftçilerin zararı karşılanmalı

Ziraat Odası yönetim kurulu

Ziraat Odası yönetim kurulu üyelerini ziyarette konuşan İYİ Parti İl Başkanı Mehmet İnkaya, son yaşanan zirai don nedeniyle TARSİM destekli sigorta yaptırmayan çiftçilerin zararlarının karşılanması gerektiğini belirtti

 

İYİ Parti İl Başkanı Mehmet İnkaya ve beraberindeki partililer Ziraat Odası Başkanı Ahmet Çankaya ve oda üyelerini ziyaret etti. Ziyarette; İYİ Parti Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Balkır, Ahmet Tanış, Tahsin Ünver, İsmail Köyü Muhtarı çiftçi Mahmut Dora da bulundu.
Çiftçilerin sorunlarının gündeme gediği ziyarette konuşan İl Başkanı İnkaya, “Zirai don olayında çiftçilerin ikinci ekim, dikim giderlerinin devlet tarafından karşılanması gerektiği düşünüyoruz. Kiraz mevsiminde pazara daha fazla alıcı gelmesi ve kiraz üreticisinin malının sigorta ettirilmesi gereklidir. Zirai don olayında TARSİM destekli sigorta yaptırmayan çiftçilerin de zararları karşılanmalıdır. Köylü milletin efendisidir, üreten de kutsaldır. Sivil toplum kuruluşlarına verilen önem siyasi iktidarın başarısını arttırır. Ne yazık ki Sivil Toplum Kuruluşları ihmal ediliyor. Hem üyeler hem tan kuruluşlar, hem de iktidara sahip olanlar bu kuruluşlarımızın değerimi bilmiyorlar.” dedi.