Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tartışmada tansiyon yükseldi – Kocatepe Gazetesi

Bakkallar Odası Başkanı Cengiz
Tartışmada tansiyon yükseldi

Bakkallar Odası Başkanı Cengiz Üstün ve ESOB Başkanı Abdülkadir Konak arasındaki söz düellosunda gerilimli anlar yaşandı. Yüksek düzeydeki gerginlik arbede ve kavgaya dönüşmedi.
Toplantı sırasında Divan Başkanı İbrahim Yiyit’in konuşma süresini 5’er dakika ile sınırlamayı gündeme getirmesiyle tepki vermeye başlayan Cengiz Üstün, genel kurul toplantılarında esnafın istediği kadar konuşarak derdini anlatması gerektiğini savundu. Hazır Giyim Eşyaları Satıcıları Oda Başkanı Hüseyin Karnıbüyük de divana konuşmaların süre ile sınırlandırılmaması talebinde bulundu.
ÜSTÜN’DEN KONAK’A TEMSİL ELEŞTİRİSİ
Konuşması için söz verilen Bakkallar Odası Cengiz Üstün kürsüde yaptığı konuşmada, 4 yılda bir genel kurul toplantıları yapıldığını, bu toplantılarda sadece seçim yapılmadığını vurguladı. Üstün, “Bu genel kurullarda sadece seçim yapmak söz konusu değildir. Bu platformda esnaf ve sanatkârların sıkıntıları, beklentileri, isteklerini dile getirilir. Bunları dile getirmek üzere hepimiz buradayız. Ancak maalesef bu genel kurullar yıllardan beri bu sıkıntıların dile getirilmemektedir. Sıkıntıların dile getirilmesinin ötesinde 265 tane delegemiz var. Ancak odalarda şahsi menfaatler üzerine kurulmuş bir düzen içerisindeyiz. Sayın Divan Başkanı İbrahim Yiyit beni çok daha iyi bilir. Konuşmaları beşer dakika ile kısıtlamak istedi. Burada sadece ben değil 37 Oda Başkanı var. 265 tane de yöneticimiz var. İşte asıl esnafın temsilcileri o 265 delegedir. Hani zatı muhterem diyor ya, ‘Ben 18 bin 500 esnafın temsilcisiyim’ diye. Başım üzerine temsil edebilse.
ÜSTÜN AFES’İN AKIBETİNİ SORDU
“Malumunuz birçok arkadaşımız bilir 2002’de ben Bakkallar Odası Başkanı seçildim” diyen Üstün. “Cenab-ı Allah iki oyla nasip etti Başkan seçildik. Bakkallar Odası işlemlerini yapmak oda üyelerine hizmet vermek üzere odanın bir tane yeri bile yoktu. Arkadaşlarımla beraber gittik Odalar Birliği binasına gittik. Zatı muhterem o zaman Birlik Genel Sekteri idi. O zaman çalışmadı. Bankamatik kartını cebine koymuş. Velhasıl oradan sadece maaş alıyordu. Birliğimizin AFES diye bir şirketi var. Birçok Oda Başkanı ve yöneticileri bilmez. Uzun yıllardır hizmet yapıyor. Yönetim Kurulu Başkanı bu arkadaştır. Kararlar var kazançlar var. Ama hep kapalı kapılar ardından yönetilmiş. Ben de ortağıyım küçük bir hissem var. Şu anki durumunu bilmiyorum. Çok büyük paralar kazanıldı. Burada Başkan ve yöneticilerimize sesleniyorum. O şirket bizim şirketimiz. Orada şirketi üç veya 5 kişi ile yönetmek vebaldir. Bunun hesabını lütfen sorun. Oda Başkanlarımız göreve kendilerini temsil ettikleri esnaf sayesinde göreve geliyor. Benim esnafım kayıt olacak 645 bin lira para ödeyecek, Kütahya’da ödenen rakam nedir? İkinci bölge de doğu ve güneydoğu da rakam daha da düşüyor. Gidecek Antalya’da 545 bin lira ödeyecek, Afyon’da 645 bin TL. Bu paralarla size o şirketi yöneteceksiniz. Lütfen o şirket hakkında bilgisi olan birisi varsa buraya çıksın. İki yıldır AFES binası boş bir kira geliri elde edilebilir. 2002’den beri muhalefetim. Doğru yapılan varsa da teşekkür ederim. Odalar Birliği birlik gibi yönetilmiyor. Oda Başkanlarına sesleniyorum. Ya görevinizi yapın ya da o koltuklardan gidin. Biz terbiyemizden inancımızdan ödün vermeyiz. Birlik seçimi öncesi 21 imza topladık” dedi.
“ANCAK FACEBOOK’TAN YAZARSINIZ”
ESOB Başkanı Abdülkadir Konak, Cengiz Üstün’ün konuşması sırasında salonda gerilimin artması üzerine esnaf yöneticilerini sükûnete davet etti. Konak, Üstün’ün eleştirilerini cevaplandırdı. Konak şöyle konuştu: “Son dakikaya kadar güzel bir kongre yaptık. Yıl 2018, bu köprünün altından çok sular aktı. Ben size bunu geçen genel kurulda da söyledim. Ben ve arkadaşlarım yaptıklarımızı siz hayal bile edemezsiniz. Siz ancak muhalefet edersiniz. Siz ancak facebookta yazarsınız. Onu da gece saat 22:00’den sonra yapıyorsunuz. Burada konuşmak güzel evet burada konuşacağız değerli arkadaşlar ama facebookta konuşmayacağız. Kimin ne derdi varsa çıkacak burada konuşacak. Gece ondan sonra facebookta konuşmayacaksın. Sen bakkal esnafının hangi derdini konuştun? Şimdi sadece Birlik Başkanı konuştun”
“KIRICI KONUŞARAK
 NE ELDE EDERİZ?”
“2016 yılında yaptığımız olağanüstü genel kurul da bizler hiçbir yerde insanlarla ilgili kırıcı konuşmadık” diyen Konak sözlerine şöyle devam etti: “Buradaki insanların hepsi bir takım bir grup esnafı sanatkârı temsil ediyor. Ahilik Ocağından gelen insanlar eline, beline, diline sahip olacaklar birbirine kırmayacaklar. 2016’daki imzalar bugün niye gündeme getirdin? Sana burada 2016 yılında ki imzaları soran oldu mu? O köprünün altından çok sular geçti. Ben arkadaşlarımın hepsine teşekkür ediyorum hepsi de çok sabırlı. Onlardan da özür diliyorum Biraz sesimi yükselttim. Benim sabrım taştı ama bunu yapmamak lazım değerli arkadaşlar. Biz esnafız sabahleyin Bismillah diyerek dükkânı açan müşteriyi Bismillah’la karşılayan insanlarız. Sen bana bende sana kırıcı konuştuk. Biz bundan ne elde ederiz? Ben gururla 1983 yılında beş metrekarelik bir yerde sicil memuru olarak göreve başladım. Bu teşkilata 8 yıldır da Birlik Başkanlığı yapıyorum. Allah’a bin şükür hiçbirinizin utandıracak alnımıza leke sürecek bir iş yapmadım. Bana laf atanlar yanımdaydı. Ben de insanım etten kemikten oluştum. Ben her yere gidiyorum. Ben bir adım gelirsem sen de yarım adım gel. İsterdim ki bu kongre de Afyon Park’ın yanına Yöresel Ürünler Pazarı açılmış. Sayın Cengiz Üstün burada onu konuşmanız gerekirdi. Bu iş menfaat işi diyenleri ben kınıyorum. Hiçbir arkadaşımızda menfaat yoktur. Başkanlarımız, yönetim kurulu üyelerimiz ve personelimizde menfaat ilişkisi yoktur. Menfaatle ne işimiz var bizim. 16 yıldır Oda Başkanı olarak diktiğin ağacı göster? Rahmetli Recai’den devir aldıklarının üzerinde oturuyorsun.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi