Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tecavüz Suçundan 15 Ay Hapis Yatan Eski Futbolcu Alves 1 Milyon Euro Kefaletle Serbest

Tecavüz suçundan 4,5 yıl hapis cezasına çarptırılan ve 15 aydır hapis yatan eski futbolcu Dani Alves, 1 milyon Euro kefaletle serbest bırakıldı.

Tecavüz suçundan 4,5 yıl

2020 yılında İspanya’da, gece kulübü tuvaletinde bir kadına tecavüz ettiği için 4,5 yıl hapis cezasına çarptırılan eski futbolcu Dani Alves, 15 ay hapis yattıktan sonra 1 milyon Euro kefaletle serbest bırakıldı. Tartışmalara neden olan gelişmenin ardından Brezilya milli takımının formasını 126 kez giyen, Barselona’da 400’ün üzerinde maça çıkan eski futbolcunun Brains 2 Cezaevi’nden çıktığı görüntüler de basına servis edildi.

Alves, 20 Mart 2024’te getirilen 1 milyon kefaletle serbest kalabilir kararının ardından söz konusu rakamı hemen temin edemedi. 5 günün ardından 1 milyon Euro bulan eski futbolcu, böylelikle cezaevinden çıktı.

Alves’in 1 milyon Euro kefaletin yanı sıra İspanya’yı terk etmemesi için pasaportuna el konuldu, ayrıca salıverilme şartları olarak tecavüz ettiği kadına en az 1 kilometre uzak durması gerekecek ve haftada bir mahkemeye imza verecek.

Basının yoğun ilgi gösterdiği çıkış anları sırasında eski futbolcunun fit görünümü dikkatlerden kaçmadı. Avukatıyla birlikte çıkan Alves, lüks bir araçla ayrıldı.

 

TARTIŞMALARI BERABERİNDE GETİRDİ

 

Savcılık, Alves’in İspanya’dan kaçma riskinin halen yüksek olduğunu gerekçe göstererek şartlı tahliyenin durdurulması talebini yineledi. Tecavüz mağdurunun avukatı basına yaptığı açıklamada şartlı tahliye kararını ‘skandal’ ifadesiyle değerlendirmişti. Ek olarak İspanya ve Brezilya’da özellikle kadın siyasetçiler, gelişmeyi tepkiyle karşıladı. İspanya’da bir partinin üst düzey isimleri, cinsel saldırıdan hüküm giymiş birinin yüksek bir miktar olsa da para ödeyerek serbest kalmasını eleştirdi.

 

Brezilya Kadın Bakanı Cida Gonçalves, “Kadınların insan haklarına yönelik mevcut en acımasız ihlallerden biri, onur ve dürüstlüğe saygı eksikliğidir. Bir kadının hayatında tecavüzün yarattığı muazzam vahşeti telafi edecek hiçbir kefalet yoktur. Bu nedenle İspanya adalet sistemi başarısız olmuştur.” İfadelerini kullandı.

 

ÖRNEK TEŞKİL EDEBİLİR

 

Brezilyalı futbolcu, cinsel saldırı suçundan 4,5 yıl hapis cezasının yanı sıra 5 yıl polis denetimi, 9 yıl mağdur kadından uzak durma ve 150 bin Euro para cezasına çarptırılmıştı. Hapis cezasının 3 yıllık süresi dolmadan kefaletle serbest kalması ilginç bir detayı da barındırıyor. Zira Eski futbolcu, 4 kez mahkemeye başvurmuştu, en sonunda serbest kaldı. Bu durum, tecavüz suçundan hapis yatan kişiler açısından örnek teşkil edebileceği dolayısıyla da eleştiri aldı.

Tecavüz Suçundan 15 Ay Hapis Yatan Eski Futbolcu Alves 1 Milyon Euro Kefaletle Serbest

DESTEK MESAJLARI YAĞDI

 

Barselona’nın Messili, Neymarlı efsane kadrosundaki önemli isimlerden biri olarak tanınan Dani Alves, henüz aktif futbol hayatı devam ederken tecavüz suçlaması ile karşılaşmış ve sürecin devamında hapis cezası almıştı. Gelişmelerle birlikte kulübün efsaneleri listesinden çıkarıldı. Ayrıca evliydi ve eşi kendisinden boşandı.

Son olarak Sevilla, Juventus ve Paris Saint-Germain gibi Avrupa futbolunun önemli kulüplerinde de oynayan Alves’e salıverilmesinin ardından sosyal medyada destek mesajları yağdı.

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti