Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TED Koleji’nde 8. ELT konferansı verildi

TED Afyon Koleji’nde 14
TED Koleji’nde 8. ELT konferansı verildi

TED Afyon Koleji’nde 14 Mayıs Cumartesi sabahı İngilizce öğretmenlerine İngilizce Dil Öğretimi 8. ELT Konferansı düzenlendi.
EN AZ BİR YABANCI
 DİL ŞART
Konferans öncesi meslektaşlarına hitap eden TED Afyon Koleji Genel Koordinatörü Hayrettin Balıkçı, 8. ELT konferansı nedeniyle İngilizce Öğretmenlerini kolejde ağırlamaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Bir ulusun gerçek yurdunun o ulusun dili olduğunu vurgulayan Hayrettin Balıkçı, dilin ulusal birliğini belirten en güçlü varlık olduğunu belirterek; “Dil aynı zamanda kültürün de aynasıdır. Her dil, başlı başına bir zenginliktir, var oluştur. Dl, insanlığın kendisidir ve hayatımız onunla vardır. Bugün, hızla gelişen ve değişen dünyamızda, sınırlar birbirine kapılarını açarken; bilgi alışverişi yapabilmek, ekonomik ilişkilerimizi yürütebilmek, kendi düşüncelerimizi ifade edebilmek için; kişisel donanım ve deneyimin yanında en az bir yabancı dil de bilmek gerek. İnsanların seni anlamasını istiyorsan, onların dilini konuşmalısın” dedi.
ÇOK DİLLİLİK
BİLGELİĞİN ANAHTARI
Dünyalı olma yolunda hızla ilerleyen insanoğlunun, batıda ki gelişmeleri takip edip “Ben de varım” diyebilmesi için, yabancı dilleri çok iyi bilmesi gerektiğini ifade eden Hayrettin Balıkçı, bu noktada yabancı dillerin çok iyi konuşulması gerektiğine temas etti. Öğrenip kullanılan her dilin kişi için bir ayrıcalık olduğuna dikkat çeken Balıkçı; “Öğrendiğimiz her dil hayatımıza katılan yeni bir anlam, yeni bir renktir. Yeni bir dil, yeni bir hayattır. Okumak ve yaş almak, her zaman yanında bilgeliği getirmiyor. Küreselleşmenin gereği olarak çağı yakalamak, çağdaş olabilmek için ‘dünya dili’ olarak kabul edilen İngilizceyi hatta diğer dilleri de bilmek, kullanmak durumundayız. Çok dillilik ve çok kültürlülük bilgeliğin anahtarıdır. İnsanlar, bildikleri dil sayısı kadar, hayat yaşarlar.” Diye konuştu. Türk çocuklarının yabancı dili öğrenmek için, yabancı okullara gitmekten kurtarmak amacıyla kurulan TED Okullarının günümüzde de aynı misyonu sürdürdüğünü belirten Balıkçı, “Bir lisan, bir insan” sözünden hareketle yabancı dil eğitimine önem verildiğini sözlerine ekledi. >> Burcu AYDIN’ın Haberi