Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TED öğretmenlerine müzikli drama eğitimi

Bu haberin fotoğrafı yok
TED öğretmenlerine müzikli drama eğitimi

TED Afyon Koleji Müzik Öğretmeni Burak Sağırkaya, meslektaşlarına öğretmekten çok öğrenme amacını taşıyan müzikli drama eğitimi verdi

TED Afyon Koleji Müzik Öğretmeni Burak Sağırkaya, 7 Kasım Cumartesi günü okul öncesi ve sınıf öğretmenlerine pedagojik müzik terapisi kapsamında; Orff, dalcroz ve kodali yöntemleri ile müzikli drama eğitimi verdi.
Müzik Öğretmeni Burak Sağırkaya, meslektaşlarına müzikli drama eğitimini verme imkanı sağlayan TED Koleji Genel Koordinatörü Hayrettin Balıkçı’ya teşekkür etti. Müzikli drama eğitiminde tüm dalların birleştiğine dikkat çeken Sağırkaya şöyle konuştu:
“Biz sadece müzik yapmıyoruz. Müzikle beraber herşeyi yapıyoruz. Bu eğitimi ilk defa Afyon’da verdik. Okulumuzun öğretmenlerine yönelik güzel bir eğitim oldu. Biz bunu tüm materyalleri kullanarak yapıyoruz. Boyamadan, fene, matematikten doğa bilimlerine kadar herşey var. Amaç severek, özümseterek, yaşayarak öğrenme. Öğretmek yok öğrenmek var.” >> Burcu AYDIN’ın haberi

Burak Sağırkaya kimdir?

Aslen Afyonkarahisarlı olan Burak Sağırkaya, AKÜ Devlet Konservatuarını birincilikle bitirdi. Onur öğrencisi olarak yüksek lisansını tamamlayan Sağırkaya doktora çalışmalarını sürdürüyor. AB Projeleri kapsamında 3 yıl Polonya’da çalışan Burak Sağırkaya, bir yıl burada özel eğitim veren bir kurumda müzik terapisti asistanlığı yaptı. Doktora çalışmasını müzik terapisi ve müzik pedagojisi üzerine sürdüren Sağırkaya, her yıl düzenli olarak yurt dışı eğitimlerine katılıyor. Macaristan, Almanya ve Çek Cumhuriyeti’nde eğitimlere katılan Burak Sağırkaya, müzik pedagojisi ve pedagojik müzik terapisi üzerine tezini hazırlıyor. Sağırkaya, bu yaz yine eğitim amacıyla ABD’ye gidecek.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti