Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“TED’in öğrencileri Türkiye’nin aydınlık geleceği”

TED Afyon Koleji Özel

TED Afyon Koleji Özel Anadolu Lisesi mezuniyet töreninde konuşan, PARKHAYAT Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Selim Bodur, TED’li olmanın ayrıcalık olduğunu vurguladı. Dr. Bodur, “Hakikaten TED’li olmak bir ayrıcalıktır. Biz bunu hissediyoruz. YKS sonrası Temmuz ayını bekliyoruz. Çocuklarımız Türkiye’de ses getirecek sonuçlar alacaklar. Türkiye’nin aydınlık geleceği olacaklar. İçlerinde ileride büyük Türkiye’ye imza atacak çok büyük insanların olacaklarına inanıyorum” dedi

 

 

TED Afyon Koleji Özel Anadolu Lisesi mezuniyet töreni dün kolej kampüsünde gerçekleştirildi. Törene; Afyonkarahisar Emniyet Müdürü Ali Temiz, PARKHAYAT Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Selim Bodur, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
“GURURLUYUZ, BAŞARILI BİR AKADEMİK YILI GERİDE BIRAKTIK”
TED Afyon Koleji Özel Anadolu Lisesi mezuniyet töreni mezun öğrencilerin yerlerini alması, saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Törenin açış konuşmasını TED Afyon Koleji Özel Anadolu Lisesi Müdürü Dürdane Kahveci yaptı. Öğrenciler ve öğretmenler için çok anlamlı ve heyecanlı bir mezuniyet töreni yaşadıklarını dile getiren Kahveci, “Mezuniyet törenimizde birçok duyguyu bir arada yaşıyoruz.Gururluyuz, çünkü başarılı bir akademik yılı geride bırakıyoruz. Mutluyuz, çünkü hedeflerimize hızlı ve kararlı şekilde ulaşmaktayız.Umutluyuz, çünkü geleceğe yön verecek kültürel ve evrensel değerlerle yoğrulmuş gençler yetiştirdik ve yetiştirmeye devam edeceğiz.Günümüzde bilim ve teknolojinin büyük bir hızla gelişmesiyle, insan yaşamında yarattığı değişimler karşısında, zamanın ruhuna ve yaşam tarzına ayak uydururken, bilginin yanında gençlerimizin özellikle en önemli insani değerler olan iyilik, doğruluk, hoşgörü, her zaman adil ve vicdanlı olmak gibi erdemlerle, bulundukları her ortamda örnek alınası gençler olacaklarına yürekten inanıyoruz. Bu gurur ve inancı yaşarken Türk Eğitim Derneği’nin Afyon’daki meşalesinin yanmasını sağlayanYönetim Kurulu Başkanımız Sayın Mustafa Enis Arabacı’yaböyle gençlerin yetişmesine vesile olduğu için teşekkür ediyoruz.” dedi.
“ÖĞRENCİLERİMİZE BİR DİPLOMA DEĞİL HAYAT ARKADAŞI VERİYORUZ”
Öğrencilerin zorlu ve uzun bir YKS hazırlık süreci yaşadıklarını belirten Kahveci, “Bizler öğrencilerimize bir diploma değil bir hayat arkadaşı veriyoruz. Hangi üniversiteye giderseniz gidin sizleriTed’li arkadaşlarınız bulacak, Ted’lihocalarınız bulacak.Hayata atıldıktan sonraki yaşamınızda da Ted’lilerhep sizin yanınızda olacaklar.Artık,TED mezunlarına dâhil oluyorsunuz. TED meşalesinin iyi şekilde taşınmasını sizler sağlayacaksınız.” şeklinde konuştu.TED Afyon Koleji Özel Anadolu Lisesi Müdürü Dürdane Kahveci, sözlerini mezun öğrencilere tavsiyelerde bulunarak tamamladı. Kahveci şöyle konuştu: “Sözlerimi bitirirken gençlerimizden birkaç ricam olacak. Hiçbir koşul altında asaletinizden, adaletinizden ve nezaketinizden ödün vermeyiniz.Ailelerinizle, öğretmenlerinizle el ele vererek sizlere kazandırmaya çalıştığımızsaygılı,vicdanlı, yönlerinizin yanında araştırmacı,mücadeleci, öğrenmeye açık kimliğinizi hiç kaybetmeyiniz.Kurucumuz, bu ülkenin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerini daima takip ediniz.Ülke sevgisini sakın yüreğinizden eksik etmeyiniz. Vatan sevgisini yüreğinizden uzaklaştırmayınız. Bayrak sevgisini yüreğinize kazıyınız. Farklılıklarımızın, zenginliklerimiz olduğunu sakın aklınızdan çıkarmayınız. Unutmayın, bu güzel vatan sizlere emanet.”
“KENDİNİZİ GÖSTERİN ALÇAK GÖNÜLLÜ OLMAYI UNUTMAYIN”
TED Afyon Koleji Genel Koordinatörü Azime Tanrıverdi törende yaptığı konuşmada “Bir taraftan sevinç, bir taraftan hüzün, ama en büyüğü de gurur. Gençlerimiz unutmamalılar ki, bu ülke bizim. Ondan sakın vazgeçmeyin. Unutmayın ki kolay bizim olmadı, kolay kazanılmadı. Bu ülke için hayal kurun. Çünkü her şeyin başlangıcı sadece bir hayal değil mi? Lütfen sadece olumsuzluk karşısında karanlığa küfretmeyin. Bir mum da siz yakın. Yakın ki bizler de sizin ışığınızda aydınlanalım.Başarılarınız hakkında konuşun, insanlarla yüksek sesle iletişim kurun,kendinizi gösterin ama lütfen alçak gönüllü olmayı da unutmayın.Dürüst olun. Lütfen merhametli, vicdanlı olun. Ancak bunu yaparken hakkaniyeti de unutmayın.”
“TED’Lİ OLMAK HAKİKATEN BİR AYRICALIK”
PARKHAYAT Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Selim Bodur, öğretmenlerin yetiştirdiği öğrencilerin velileri olmaktan onur duyduklarını belirtti. Bodur şunları söyledi: “1928 yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türk Eğitim Derneği (TED) bugünlere kadar geldi. 1999 yılında TED Afyon Koleji açıldı. Ama 2015 yılında Afyon TED Koleji neredeyse kapanıyordu. Biz PARKHAYAT Grubu olarak buna içimiz el vermedi. Bir sosyal sorumluluk projesi içerisinde düşünerek bu kuruma sahip çıktık. İyiki de yapmışız. İyi ki de bu öğrencileri kazanmışız. Bugüne kadar verdiğimiz mezunlarımız, bundan sonra vereceğimiz mezunlarla bu aydınlık ülkeye bu aydınlık geleceğe bizlerinde bir katkısı olduğunu düşünüyorum. Aileler özellikle son dönemde çok büyük emekler verdiler. Gece, gündüz çocuklarımızla beraber oldunuz. İnşallah onların emeklerinin sonuçlarını alacağız. Ben 2000 yılından beri TED’in içerisindeyim. Kızımda bu okuldan mezun oldu. Yaklaşık 22 yıldır TED Koleji’nin içerisindeyiz. İyi ki TED Afyon Koleji ve sizler varsınız. Hakikaten TED’li olmak bir ayrıcalıktır. Biz bunu hissediyoruz. Gençlerimiz bunu ileride o kadar çok hissedecekler ki kendi evlatlarınıza, ailelerinize bunu aktaracaklar.
“AFYON TED KOLEJİ ÖĞRENCİLERİ TÜRKİYE’DE SES GETİRECEK”
Son YKS’ye3 milyon 243 bin 400 kişinin katıldığını belirten Bodur sözlerini şöyle tamamladı: “Son sınav katılım sayısı Türkiye nüfusunun yüzde 4,3’dür. Bu gerçekten çok büyük bir rakamdır. Ben şuna inanıyorum; Onların içerisinde bizim yavrularımız, bizim TED Afyon Koleji mezunlarımız inanın dereceye girecekler, inanın imzalarını atacaklar. Bunu yaparken başta hocalarımız Afyon’da başka hiçbir okulda olmayan bir çalışma içerisinde bulundular. Etütler, sınavlar, takipler. Bizler bunları o kadar çok hissettik ki bu nedenle tüm öğretmenlerimize teker teker teşekkür ediyorum. Allah kendilerinden razı olsun. Onun dışında öğrencilerimiz bıkmadılar, yorulmadılar söylenilen herşeyi yaptılar. Birer gözbebeği olan çocuklarımıza velilerimizin yaptıklarını yakından biliyoruz. Onların yüzündeki gülümseme, onların yüzündeki mutluluk sizlerin eseridir. Temmuz ayını bekliyoruz. Hakikaten çocuklarımız Türkiye’de ses getirecek sonuçlar alacaklar. Türkiye’nin aydınlık geleceği olacaklar. İçlerinde ileride büyük Türkiye’ye imza atacak çok büyük insanların olacaklarına inanıyorum.”
“ZORLU SÜRECİ ATLATTIK GURURLUYUZ”
Eğitimdeki devamlılığı sembolize eden bayrak-flama devir teslim töreni gerçekleştirildi. Daha sonra okul birincisi Ceylin İsceli mezuniyet kütüğüne derecesini çaktıktan sonra mezun arkadaşları adına bir konuşma yaptı. TED Afyon Koleji mezunları adına eski mezunlardan Emirhan Kuru da bir konuşma yaptı.
“GENÇLERİN
YENİ HAYATI MEZUNİYETLE BAŞLIYOR”
Törenin son konuşmasını veliler adına yapan Çiğdem Pınar Kılıç şunları kaydetti: “Çocuklarımız 4 yıllık lise yaşamlarının 2 yılı karantina ve Covid-19 pandemi tedbirleriyle geçirmelerine rağmen daralmadan, yılmadan, amaçlarından sapmadan başarıyla mezun oldukları için en büyük alkışı hak ediyorlar. 13 yıl boyunca kıymetli evlatlarımıza şefkatle, sabırla, özveri ile emek veren, eğiten, hayata yeni pencerelerden bakmalarını sağlayarak ufuklarını açan öğretmenlerimize ve idarecilerimize tüm veliler adına yürekten teşekkür ediyorum. Başlangıçlar güzeldir, bitişler zor ve hüzünlüdür. Her bitiş yeni bir başlangıçtır. Gençlerimizin yeni hayatlarının ilk günü mezuniyetleriyle başlıyor. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi Cumhuriyet fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister. Ülkemizin milli ve manevi değerlerine bağlı, çalışkan, sorgulayan, araştıran, değişen ve gelişen siz gençlere çok ihtiyacı var. Bu hayat yolculuğunda yol ayrımına ne zaman gelirseniz geliniz ki unutmayın bizler her zaman sizlerin yanınızda olacağız.”
Mezuniyet töreni dereceye giren öğrencilere ödüllerinin ve diplomaların dağıtılmasının ardından kep atma ile tamamlandı. >> B urcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti