Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Tek derdimiz camiaya düzgün hizmet ve birlik”

Bu haberin fotoğrafı yok
"Tek derdimiz camiaya düzgün hizmet ve birlik"

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Genel Başkanı Albay Taner Uran, Afyon toplantısında tek dertlerinin camiaya düzgün hizmet edilmesi ve birlik beraberliğin korunması olarak açıkladı. Uran, akli selimden uzaklaşılmamasını, aşırı duygulardan kaçınılmasını da istedi

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanlığı’nın Afyonkarahisar Belediyesi katkıları ile ev sahipliği yaptığı 41. Şube Başkanları Toplantısı hafta sonu Oruçoğlu Termal Otel’de yapıldı.
DİNLENCE VE
BİLGİLENDİRME İÇ İÇE
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Malul Gazi İsmail Kumartaşlı, 41 Şube Başkanı ve 17 ilçenin dernek temsilcileri ile birarada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı sponsorluğunda Oruçoğlu Termal Otel’de 24 Ekim Cumartesi sabah saat 9.30’da başlayan programın açılış konuşmasını Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı yaptı. İsmail Kumartaşlı, toplantı amacının dernek başkanları ve temsilcilerinin istirahat etmelerinin yanı sıra son çıkan kanunlar, gelişmeler hakkında uzmanlarca bilgilendirmek olduğunu söyledi.
BU TÜR TOPLANTILAR ÖNEMLİ
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Genel Başkanı Albay Taner Uran, geleneksel bir toplantıyı daha Afyonkarahisar’da icra edeceklerini belirtti. 23 Ekim Cuma akşamı Kur’an-ı Kerim ziyafeti şeklinde düzenlenen Şehitler Gecesi’ne katıldıklarını kaydeden Uran; “Şehitler Gecesi’nde karşılaştığımız Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu’nun hepinize selamı var” dedi. Bu toplantıların camia olarak önem taşıdığını söyleyen Uran; “Amacımız şube başkanlarımızın ve temsilcilerimizin üyeleriniz soru sorduğunda konunuza hakim şekilde rahatça cevaplar verebilmenizdir. Bununla ilgili SGK’dan, Devlet Personel Başkanlığı’ndan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan konusuna uzman değerli yetkililer tarafından bize ait mevzuatla ilgili bilgilendirme yapacaklar.” diye konuştu.
ŞUBE SAYISI ARTMALI
Camia içerisinde yaşanan sorunların da bu toplantı dışı gündem ile masaya yatırılacağını belirten Genel Başkan Taner Uran şöyle konuştu: “İzmir Karabağlar’da 43. Şubemizi açtık. Geçen Pazar şubenin genel kurul toplantısı yapılarak resmi olarak kuruluşu tamamlandı. Bizim politaka yapımız mümkün olduğunca organizasyon yapımızı genişletmek üzeredir. Büyük şehirlerde İzmir gibi yerde bir tane bile şubemizin olması yetersizdir. İki belki üç şube gerekir. İstanbul’da iki tane şube var. Dört ya da 5. şube açılmalı. Belki Ankara’da 3. bir şube daha açmayı planlıyoruz. Amacımız daha örgütlü olmak. Mayıs ayında seçim sürecinden geçtik. Bazı arkadaşlar ‘Bunlar muhalefete alternatif mi çıkarıyorlar?’ dediler. Yeri gelirse muhalefete alternatif çıkarmak durumundayız. Bir şubede eğer huzursuzluk varsa, o şube sadece belli bir gruba hizmet ediyorsa, üyelerinin diğer kısmına gereken hizmeti vermiyorsa biz haksızlık ve huzursuzluğa maruz kalan üyelerimize sahip çıkmak bizim asli görevimizdir.”
ARAYA NİFAK SOKMAK
İSTEYENLER VAR
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Genel Başkanı Albay Taner Uran, dernek başkanlık ve yönetiminde kimsenin garantisi olmadığını, yaklaşık 3 yıl sonra kendilerini de bir seçimin beklediğini söyledi. Seçime aday olup olmayacağını, adaylığı halinde oy verenin vermeyebileceği gerçeğinin demokrasinin getirileri olduğunu belirten Uran; “Biz bunları yargılamıyor pek de önemsemiyoruz. Bizim tek bir derdimiz var; Kendi ait olduğumuz camiaya düzgün bir şekilde hizmet verilmesini sağlamak ve bizi bölmeye çalışan, bizim aramıza nifak sokmaya çalışanlara karşı da gereken dersi vermek.” şeklinde konuştu.
GEREKEN NE İSE O YAPILIR
Yakın zamanda saçma nedenler gösterilerek dernek üyelerinin, şube eski başkanlarının disipline sevk edildiklerine şahit olmaktan tüylerinin diken diken olduğunu belirten Uran şunları söyledi: “Bizim şimdiye kadar ki genel kurullarımız karşılıklı sevgi, saygı içerisinde geçmiştir. Olması gereken de budur. Ama bir genel kurulda bir bakıyoruz ki neredeyse Genel Başkanı dövmeye kalkan, neredeyse şehit eşine saldırmaya kalkanlar, gazinin yanında eşi ve çocuğu olmasına rağmen saldırmaya çalışan neye hizmet ettiği belli olmayan kişiler var. Onlar için de bizim gereğini yapmamız boynumuzun borcudur. Biz bir defa vicdanen attığımız tüm adımlarda doğru ne ise onu yapmaya niyetliyiz. Bizim seçim diye bir derdimiz yok. Bizim tek bir amacımız var, hizmet yayılımını sağlamak. Hizmet yayılımında bir problem varsa genel merkez olarak o konuya müdahil olur ve yapmamız gereken ne ise gerekeni yaparız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.”
KAYGIMIZ DOĞRUYU UYGULAMAK
Ülke gündemindeki terörün çözülmesi için çeşitli şeyler yapıldığını anlatan Başkan Taner Uran, terör örgütünün bombalar gizlediğini, yapılan operasyonlarla birlikte şehit cenazelerinin gelmeye başladığını kaydetti. Dört bine yakın teröristin öldürüldüğünü dile getiren Uran; “Kargaşanın yanı sıra yakında bir genel seçim var. Karşılıklı olarak bu durumu oya çevirmek isteyen siyasiler var. Bu durumda en yumuşak karnı olan biz gaziler ve şehit ailelerinin tavrına göre kendilerine ne kadar oy kazandırabilirler diye kaygıları var. Bizim öyle bir kaygımız yok. Bizim tek kaygımız doğruyu söylemek. Değerlere bir şekilde sahip çıkmak bizim kaygımız. Şube Başkanlarımızın bazı konulara hakim olmadıklarını görüyorum.” dedi.
AKILLI, SAKİN, ORTAK
HAREKET EDİLMELİ
“DDY önündeki patlama sonrası ölenlerin şehit olup olmadıkları, onlara aylık bağlanıp bağlanmayacağı v.b. şekilde isyan içinde olanlar var.” diyen Uran; “Ondan önce şehitler gelmeye başladığında bir şeyler yapılması lazım diyerek sosyal medyada gruplar oluşturuluyor. Sakin olunup akılla hareket edilmesi gerekirken birbirlerine karşı aklı bir tarafa bırakıp uç duygularla hareket edenler oluyor. Gaziler Günü’nde farklılık olarak Diyarbakır sokaklarında bayrakla yürüdük. Toplantının dörtte biri kadar kişi katıldı. Hani hepimiz vatanseverdik? Vatanı internet üzerinden sosyal medya da, klavye kahramanlığı yaparak olmuyor. Gerçek anlamda bilinçli politika izleyip, uzun vadede ne istediğini bilerek ortak hareket eden bir yapı olmak zorundayız. Her şehitte elbette yüreğimiz yanıyor. Sadece camiamız değil milletimizin tamamına yakınının her gazi ve şehitte canı acıyor. Kanında problem olmayan her adamın canı yanar. Ama biz diğer insanlardan daha farklıyız. Çünkü biz hem acı çektik hem bir tarafız hem de temsil ettiğimiz, ait olduğumuz bir camia var. Seçim ortamında kullanmak isteyen siyasiler var. Hem hükümet hem de muhalefet safhında onları ayırmıyorum. Sanki biz özel tim kurup Kandil’i basıp, Habur’a girip. Gabar’da gezeceğiz. Yok böyle birşey. Bilincimiz şu olmalı; Bu salonda olan herkes üzerine düşeni fazlasıyla yaptı. Bu görevi karşılığında da bir bedel ödedi.”
UZMANLAR BİLGİLER VERDİ
Program; SGK Kamu Görevlileri Emekliler Daire Başkanlığı Şube Müdürü Güngör Erkoçoğlu, Devlet Personel Başkanlığı Atama Uzmanı Mustafa Kaya, SGK Primsiz Ödemeler Daire Başkanlığı SGK Uzmanı Musa Şahin ve SGK Emekli Hizmetleri Genel Müdürü SGK Uzmanı Bilgehan Andıç tarafından dernek başkanları ve ilçe temsilcilerine bilgiler verilmesiyle devam etti. >> Burcu AYDIN’ın haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti