Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Teklifler komisyonlarda ele alınacak – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
 Teklifler komisyonlarda ele alınacak

Ekim ayı olağan toplantısını tamamlayan Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nde gündemde yer alan komisyon raporları oylanırken çeşitli konulardaki teklifler ilgili komisyonlara yeterli inceleme ve araştırmanın yapılarak rapor hazırlanması için gönderildi

Örnek sözleşme imzalanacak
Afyonkarahisar Belediye Meclisi Ekim ayı olağan toplantısı cuma akşamı yapıldı. Komisyon raporlarının görüşülüp karara bağlandığı toplantıda teklifler ilgili komisyonlara gönderildi. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın açılışını yaptığı toplantı geçmiş toplantıya ait tutanak özetinin okunup oybirliği ile kabul edilmesiyle devam etti. Belediye 2011 yılı performans programı, 2011 yılı gelir ve su tarifelerinin görüşülmesi ve 2010 yılı gider bütçesinden ödenek aktarılması konuları rapor hazırlanması için Plan ve Bütçe komisyonuna gönderildi. 2010 Yılı Atatürk Haftası’nda Belediye tarafından geleneksel olarak 10. yapılacak olan Atatürk Yol Koşusu’nda dereceye giren sporculara 150 TL, 125 TL ve 100 TL olmak üzere para ödülü verilmesi oy birliği ile kabul edildi. Şehir içi trafik düzenlemeleri hakkındaki 8 adet teklif, Servis Araçları Yönetmeliği’nin 19. maddesinin iptal edilmesi teklifi ve Belediye İş Makineleri Tescil Yönetmeliği hazırlanması teklifleri ilgili komisyonlara gönderildi. Belediye memur kadrolarından bazı kadroların iptal ve ihdas edilmesi teklifi değerlendirilecek. Belediye ile yetkili sendika olan Bem-Bir-Sen ile Sosyal Denge Sözleşmesi yapmak üzere Belediye Başkanına yetki verilmesi kabul edildi. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, bu sözleşmeyi yaparak örnek oluşturacaklarını belirtti. Park ve Bahçe hizmetlerinde kullanılmak üzere bir adet traktör alımı kabul edildi.
Bazı taleplere tekrar inceleme
Trafik komisyonunda görüşülen toplam 15 maddenin bir kısmı karara bağlanırken bir kısmı da tekrar incelenecek. Özel Halk Otobüsleri sayılarının bütün duraklarda ihale şartnamesindeki sayılara göre yeniden belirlenmesi talebi komisyonca tekrar incelenecek. Dumlupınar ve Kadınana Caddelerinde yolun daraltılması çalışmasının yapımı uygun görüldü. Marulcu Mahallesi Açıkgözoğlu Sokak üzerine pak yasağı levhalarının dikil-mesini uygun görmeyen komisyon raporu kabul edildi. Yeşilyol Caddesi Hülya Pastanesi önüne yeniden durak yeri verilmesi uygun görüldü. Karşıyaka Mahallesine çalışan minibüs ve otobüsler için kapalı durak yapılmasını uygun gören rapor kabul edildi. Atatürk Caddesi Mert Otel önüne yapılan hız kesici yerinin değiştirilmesi uygun görülmedi. Marulcu Mahallesi Fevzi Dede Caddesine park yasağı levhalarının dikilmesi kabul edildi. Afyonkarahisar-Eskişehir karayolu üzerindeki bölünmüş yoldan araçların Yüntaş A.Ş’ye ait benzin istasyonuna giriş için orta refüj açılmasını uygun görmeyen rapor kabul edildi. Afyonkarahisar-Ankara karayolu üzerine Sahipata Posta İşletme Merkezi önündeki orta refüje ters kapan yapılması uygun görüldü. Harbiş, Uydukent, Fakülte minibüs duraklarından gelen çeşitli değişiklik taleplerinin yanında Fatih Mahallesi Bahar Sitesi Şeyh Şamil Konakları önüne minibüs durağı yapımı hakkındaki talepleri komisyon terar inceleyecek.
AFJET’e ısı merkezi
Çetinkaya Mahallesi, Selçuklu Mahallesi, Adnan Kahveci Caddesi üzerine AFJET ısı merkezi ihtiyacı nedeniyle imar plan değişikliğini uygun gören komisyon raporu kabul edildi. Tapu kayıtlarında Voyvoda olarak geçen Kasımpaşa Mahallesi’nde 34 pafta 348 nolu yapı adasının bulunduğu alanda imar planı kabul edildi. Komisyon raporunda yol için gerekli olan kamulaştırmanın Belediye imkanı ile mümkün olamayacağı bu nedenle imar plan değişikliğinin uygun görüldüğü kaydedildi. Bu alanda 18 uygulamasının yapılacağı öğrenildi. Çetinkaya Mahallesi Eskişehir yolu köprü kavşağının yapılmasıyla meydana gelen yüksek gerilim hattının 9 nolu direğinin imar planına işlenmesi uygun görüldü. Merkez Akçin köyü 1,2 pafta 103,104,105, 106,107, 1185 numaralı parsellerin bulunduğu alanda ilave imar planının onanması kabul edildi. Meclisin Kasım ayı toplantısı 1 Kasım Pazartesi günü saat 20.00’de yapılacak. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti