Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Teknopark’ta geri sayım başladı – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Teknopark'ta geri sayım başladı

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Teknopark’ta geri sayımın başladığını, Bakanlar Kurulu’nda konunun görüşüleceğini söyledi

Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin (AKÜ) geleneksel hale getirdiği Bayramlaşma Töreni, ANS Yerleşkesi’nde bulunan Sosyal Tesislerde gerçekleştirildi. AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak tarafından düzenlenen törene Solak’ın yanı sıra AKÜ Yönetim Kurulu Üyeleri ile akademik ve idari personel katıldı.
Kurban Bayramı nedeniyle düzenlenen tören öncesinde bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Mustafa Solak, bayramların birlikte olmanın, birlikte yaşamanın, sevinci ve hüznü birlikte paylaşma dönemleri olduğunu kaydetti.
AFYON MYO İÇİN
YENİ BİNA GELİYOR
Solak konuşmasında üniversite bünyesinde gerçekleştirilen yeniliklere ilişkin bilgiler paylaştı. Solak konuşmasında 2015-2016 eğitim yılı hazırlıklarının tamamlandığını belirterek, şöyle konuştu:
“Mühendislik ve Teknoloji Fakültesinin eğitim laboratuvarları bitti. Taşınmada son aşamaya gelindi. 15 Ekim’den sonra bu hususu düzenleyeceğimiz bir törenle kamuoyuna duyuracağız. Ali Çetinkaya Yerleşkemizin alt yapısı bitti. Yıllardır sürüncemedeydi. Altyapı ile ilgili olarak elektrik, internet, su tasfiyesi gibi eksikliklerin tümü giderildi. Şu anda öğrencilerimiz, hastalarımız, asistanlarımız ve oraya gelen herkes kullanmaya başladı. Onkoloji ve Hematoloji Hastanemizin Radyoterapi Ünitesine ilişkin eş zamanlı olarak yürütülen 3 çalışma verimli bir düzeye geldi. Bina bitmek üzere. Binanın içine konacak olan cihazların Sağlık Bakanlığı ile yaptığımız protokol kapsamında alımı yapıldı. İnşallah Ocak 2016’dan itibaren bu alana ilişkin hizmetlerimiz başlamış olacak. Afyon Meslek Yüksekokulu inşaatı temel atması Ekim ayında yapılacak. İhalesi yapıldı. Bugün yarın yer teslimi yapılacak. 2017 Haziran’ında da Afyon Meslek Yüksekokulu burada yer alacak. Boşalan yere şehir merkezindeki Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulumuz taşınacak. Kampüslerimiz bu yolla tematik hale gelmiş olacak. Şu-hut yolu ilahiyat yerleşkesi, İzmir yolu sağlık yerleşkesi ve burası da merkez yerleşkesi olarak kısa ve akılda kalıcı bir şekilde tanımlamaya çalışıyoruz.”
HAZIRLIKLAR YAPILIYOR
Solak, bir hafta-10 güne kadar Teknopark ile ilgili olumlu haberler alacaklarını söyleyerek “AR-GE açısından önemli olan bir projemizde son aşamaya geldik. Afyon-Uşak Teknoloji Geliştirme Bölgesi kısaca Teknopark kurulma çalışmaları Bilim ve Sanayi Bakanlığı üst kurulundan da geçti. Bugün tarih ve sayı aldık. Bakanlar Kurulu’nda görüşülecek. Muhtemelen bir hafta ya da 10 gün içinde ya da 15 gün içinde tamamlanırsa tabelalarımızı asacağız. Personelimiz için yeni bir alan kurmuş oluyoruz. İnovatif alanlar, araştırma-geliştirme alanları, yazılım ve donanım gibi alanlar için merkez yerleşkemizin arkasındaki bina ofis olarak verilecek. Hazırlığı ve çevre düzeni bu hafta bitiriliyor” dedi.
İLÇELERE ÖNEM VERİLECEK
Birçok alanda çalışmalar yaptıklarını ifade eden Solak, “Merkez Kütüphanemizin ihtiyaçları giderildi. Eksik ya da istenen bir kitap ya da belge, yazılı ya da dijital ne varsa hepsini tamamlamak bizim görevimiz. Tıbbi ve aromatik bitkilere ilişkin proje çalışmaları devam ediyor. TÜBİTAK tıbbi ve aromatik bitkilerin kimyasal çalışmalarına ve üretim yönlerine ilişkin birçok çağrıya çıktı. Lavanta ile başlayıp 15 ayrı bitki için bu çalışmalar yapılacak. 15 Ekim 2015 tarihinden itibarin Ali Çetinkaya Yerleşkesi’nde olduğu gibi bu yerleşkemizde artık AFJET ile ısınmaya başlayacak. Bununla ilgili son rötuşlar yapılıyor. Emirdağ, Dinar, Dazkırı ve Bolvadin ilçelerinde ek binaların bazıları bitti. Önümüzdeki dönem ilçelerimize ağırlık vereceğimiz bir dönem olacak” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti