Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Termal alanda projeler hazır – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Termal alanda projeler hazır

Demokrat Parti Afyonkarahisar Belediye Başkanı Aday Adayı İsmail Özdilek, seçilmesi durumunda termal alanda birçok çalışma yapacağını söyledi

Demokrat Partis Afyonkarahisar Belediye Başkanı Aday Adayı İsmail Özdilek, Afyonkarahisar’da Termal Konseyi oluşturacağını ve birçok proje gerçekleştireceğini belirtti. Kentin çok önemli bir termal zenginliğe sahip olduğuna dikkat çeken Özdilek, “Kür parkı, kür merkezi ve konaklama tesisi bütünlüğü sağlanamamakta ve tesislerin nicelik ve nitelik yönünden yetersizliği, uluslararası standartlarda ve akredite olmuş termal tesislere sahip termal kent niteliğindeki yapılanma oluşturulamaması nedenleriyle Avrupa ülkeleri ile rekabet ortamı sağlanamamıştır. Afyon’un el değmemiş en büyük yatırım alanlarından bir tanesi termaldir. Bölge çok geniş bir şifalı sıcak su alanlarına sahiptir. Mevcut su potansiyelinin yüzde 5’ini bile daha kullanmamaktadır” dedi.
KÖYLÜLER VE KÖYLER KAZANACAK
Geniş bir alanda termal tesisler kurulması gerektiğini kaydeden Özdilek, köylerde termal kursların yapılacağını, termalin getirilerinin anlatılacağını söyledi. Özdilek, “Asri mezarlıktan Gecek Kaplıcası’na kadar olan bölgede, Gazlıgöl, Ömer Kaplıcası, Heybeli, Sandıklı dâhil olmak üzere tüm bu bölgeler apart otel, ve tesislerin bünyasinde sağlık merkezleri de olacak tarzda projelendirme çalışmaları tüm Afyonumuzu kapsayacak şekilde planlanacaktır. Erkmen, Çakırköy, Demirçevre- Fethibey-İsmail Köy- Küçük Çobanlı- Köprülü halkı, Antalya’daki köylünün tarlalarına oteller yapıp nasıl zenginleşiyor ise hemşerilerimde teşvik edilerek zenginliğin sefasını sürmesi hedeflenecektir. Yapılacak kısa, orta ve uzun vadeli termal yatırım projeleri, Medikal (Tıp) Turizmi, Termal Turizmi (Kaplıca+Spa wellness) ve Yaşlı Bakımı Amaçlı ziyaretlerden oluşan organize bir turizm hareketlerini hedef alarak çalışmalar yürütülecektir. Afyonumuzun değişik yörelerindeki termallerimize misafirler için şehir merkezinde otobüs park yerleri tahsis ederek Afyonlu esnafımızdan alış veriş yapma imkânları sağlanarak, şehrimizde ticari faaliyetlere katkıda bulunup esnafımızın kazancı artırılacaktır” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)