Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Termal destekli kış turizmi Afyon’u uçuracak!”

ÖZEL HABER: Kocatepe Gazetesi’ne

ÖZEL HABER: Kocatepe Gazetesi’ne ait özel haberlerin alınıp/kopyalanıp başka yayın organlarında kullanılması halinde yasal yollara başvurulacaktır.

Afyonkarahisar için yürütülen geniş kapsamlı yatırım çalışmaları hakkında bilgi veren AK Parti Milletvekili Veysel Eroğlu, termal turizm destekli kış turizminin 5 milyar dolardan başlayıp, 50 milyar dolara kadar çıkan kapsamı geniş bir yatırım olduğunu söyledi. Eroğlu, “İnşallah yurt dışından büyük sermaye sahiplerinden talep var. Bunu yapacağız, çünkü bu Afyon’u uçuracak bir projedir.” dedi.
Cumhurbaşkanlığı Irak Özel Temsilcisi, AK Parti Milletvekili, Orman ve Su İşleri eski Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Kumalar Dağı Kış Merkezi, Endüstri Sağlık Turizm Merkezi, Sağlık Endüstri Özel İhtisas Bölgesi alanıyla alakalı yürütülen çalışmaları Kocatepe Gazetesi’ne ayrıntılarıyla aktardı.
“KUMALAR KIŞ MERKEZİ MÜKEMMEL OLDU”
Afyonkarahisar’da “kış turizmi diye bir şey olmaz” denildiğini dile getiren Eroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Kış turizmi olmaz diyorlardı. Ben de inadına Afyonkarahisar’da Kumalar Dağı’ndan en ileri teknolojili meteoroloji radarını kurdum. 350 kilometre yarıçapı var. Türkiye’de, Orta Anadolu’nun, Ege Bölgesinin arasını Akdeniz’e kadar oradan takip etmek mümkündür. Tüm ölçümlerin tam sağlıklı şekilde 365 gün 24 saat tespit edilmesini istedik. Orada şunu gördük; Karın kalma süresi ve kar kalınlığı açısından Türkiye’nin önde gelen kayak merkezlerinden iyi durumda olduğunu gördük. Netice itibariyle orası mükemmel oldu. Bir fizibilite raporu hazırlattık. Rapor da çok uygun inşallah Valimiz gelince hep birlikte ele alıp inceleyeceğiz.”
“YENİ VALİMİZLE ÇALIŞMAYI HIZLANDIRACAĞIZ”
Endüstri Sağlık Turizm Merkezi çalışması hakkında bilgi veren Eroğlu, yapılan çalışma sonucunun verimli olduğunu bildirdi. Devletin alt yapıyı yaparak tesislerin işletmesinin özel sektörce yapılması gerektiği düşüncesini açıklayan Eroğlu termal turizm destekli kış turizmine başlatma hedefinden söz etti. Eroğlu şöyle konuştu: “Burada termal turizm destekli kış turizmi başlatmak istiyoruz. Bu çalışma iyi gidiyor. İnşallah yeni Valimiz Gökmen Çiçek’le birlikte bunu daha da hızlandıracağız. Sağlık Endüstri Özel İhtisas Bölgesi alanıyla alakalı bir çalışma daha yürüteceğiz. Bu konuyla alakalı şöyle bir karar almıştık. Önce girişim şirketi diye şirket kuralım. Dedikodu olmasın diye sadece kamu kurumlarının olmasını istedik. Bu kurumlar; İl Özel İdaremiz, Afyonkarahisar Belediyemiz, AFSÜ, AKÜ ve ATB’dir. Bu kurumlar tamam diyerek karar aldılar.”
“PROJE AFYON’U UÇURACAK”
Bakanlıklardan gelecek izinler sonrası bu alan için müteşebbis heyet olarak tanımlanan yönetim şirketinin gerekli başvuruyu yapacağını anlatan Eroğlu, “Geriye bu yatırımlar projesinin hazırlanıp yatırımların yapılması gerekiyor. Bizim düşüncemiz bunu yüksek seviyede gelir getirecek bir merkez haline getirmektir. Çok yüksek seviyede gelir yani gelen en az 10 bin dolar bırakacak. Bunun da müşterisi çok. Bu büyük bir yatırım. 5 milyar dolardan başlayıp, 50 milyar dolara kadar çıkan kapsamı geniş bir yatırımdır. İnşallah yurt dışından büyük sermaye sahiplerinden talep vardır. Bunu yapacağız, çünkü bu Afyon’u uçuracak bir proje.” dedi. Burcu AYDIN’ın Haberi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti