Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Termal işletmelerden şikayet var – Kocatepe Gazetesi

Termal işletmelerden şikayet var – Kocatepe Gazetesi
Termal işletmelerden şikayet var

Termal turizmde başkent olma iddiasını taşıyan Afyonkarahisar’da, yeni yapılan çok ortaklı termal işletmelerden şikayet ediliyor. İşletmelerin müşterileri yaşadıkları sorunları, “Şikayetvar.com” isimli internet sitesine yazıyor

5 yıldızlı otel sayısı, düzenlenen ulusal ve uluslararası etkinlikler, verilen sağlık hizmeti ile adından ‘termal turizmin başkenti’ diye bahsettiren Afyonkarahisar’ın imajı, bazı işletmeler nedeniyle zedeleniyor. Afyonkarahisar’daki yeni kurulan çok ortaklı işletlmelerden devremülk alıp hizmette ya da verilen sözlerde aksaklıklar gören vatandaşlar, yaşadıklarını “Şikayetvar.com” da anlatıyor.
O yorumlardan bazıları şöyle:
“Afyon —reis termal—2012 yılında teslim edilmek üzere devre mülk aldım. 2014 yılı olmasına rağmen teslimat ile ilgili bir çalışma olmadı. Zaman zaman telefonla görüştüğüm kişi ile sert eleştirilerim oldu, kısacası ipe un serdiler bende paramı almak istedim yüzde 20 keseriz dediler şirketi mahkemeye verdim ve davayı kazandım. Paranın bir kısmını aldım (davayı kazandım) ama hala alacağım var. Bütün hesaplarına yazı yazdırdım ama ilgili firma yanıltıcı olduğu için bence önlem almış olacak ki son 6 aydır o hesaplara para yatıran yok.”
“2011 yılında —-Çınar Termal’in —- Afyon Gazlıgöl’deki yapılan tesisinden bir adet devremülk aldım. Firma hisseli tapuyu 1 yıl içerisinde bana ulaştıracağını söyledi. Bu süre dolduktan sonra tüm hisse sahiplerinden tekrar noterden vekaletname isteyim, firma sahiplerinin isimlerinin değiştiği ve sürecin tekrar işleyeceği söylendi. Buna da peki demek zorunda bırakıldık, ancak aradan geçen 3,5 yıllık süre zarfında ne hisseli tapu elimize ulaştı ne de firma bize cevap vermedi. Şikayetçiyim. Mağdurum.”
“2011 yılında tanıtım amaçlı —Ömer Termal Tatil Köyü— Afyon’a gittik ve gerçek dışı hatta dinlerken hayal edemediğiniz şeyler vaat ediliyordu; kira getirisi, isterseniz biz 1 ay içerisinde satarız ya da kiralarız yıllık ortalama 2250-3000 TL arasında getirisi olduğunu söylediler ve biz de çocuğumuzun ve kendimizin boğazından kısarak binbir hayal ile aldık. Hayal diyorum, çünkü bizim için büyük rakamdı bu paralar. 2012 Mart ayında satış için başvuru yaptığım, dilekçemi sıraya aldıklarını ama 4 yıldır sıra gelmedi. Ne zaman gelecek merak ediyorum. Her aradığımda sıraya koyduk bekleyin. Neyi bekleyeceğim, zamanın dolmasını mı acaba?”
“Mart 2012 yılında Afyon Gazlıgöl —Boz Oğlan Termal’den— peşin 4500 TL’ye 6 günlük devre mülk satın aldım. Ayrıca 500 TL tapu parası istediler onu da verdikleri hesap numarasına yatırdım. Bu güne kadar ne tapu geldi nede gidebildim. Telefonla yıllardır arıyorum muhatap bulamıyorum. En son ofislerine gittim taşınmışlar devretmişler. İnternette araştırdım devrettiklerini öğrendim.
Devre mülk tarihinde gitmek istediğimi bulduğum telefondan arayarak söyledim bize 2 ay önce söylemen gerekiyordu dediler. Bu güne kadar ne devre mülke gidebildim nede tapusunu alabildim. Bu durumda yüzlerce mağdur var ne yapmamız gerektiğini bilmiyorum. Tüketici muhakemesi çözüm yolumu acaba diyorum.”
“5 yıl önce devre mülk aldık. 11.000 TL peşin. —Reis Holding’le —yola çıktılar, yolda kaldılar. 2 yılda bitecek, yurt dışında tatil yaptırıp, Dubai’ye gönderiyorlardı. Bunlar pikniğe bile götüremez.
Telefona bakmıyorlar. İnsanı adam yerine koyup muhatap bile almıyorlar. Bürodan arıyorum, bizimle ilgilenen K**** bey; ya toplantıda, ya işi var… Kat irtifakı tapusu veriyoruz dediler. Gönderilen vekaletname akıllara zarar. Vekil şahıslar Afyon’daki tüm taşınmazları alabilecek, satabilecek. Yok artık. Vekaletnamede ise ne Reis, ne de Thermalife tek kelime yer almıyor! Bıçak kemiğe dayandı! Yazık paralarımıza. Şimdiye kadar gerekli başvuruları yapmalıydım. Dilerim başkaları mağdur olmaz…”
“2010 yılında Afyon— Kırkpınar —termal tesislerinden almış olduğumuz ev (devremülk) satış sözleşmesinde söylenilenlerin hiçbirisi yerine getirilmemiştir. Yetkililerin dediğine göre tesisin yetkilisi iflas etmiştir, bu yüzden de işletme (ne kadar işletme denilebilirse de) her sene biraz daha perişan bir halde hizmet vermeye devam etmektedir. Her sene geldiğimizde yetkililerin saygısızca tutumları, kaba tavırları bizleri “keşke gelmeseydik noktasına” getiriyor. Alınan aidat tutarı konusunda euro üzerinden kuruşun hesabını insafsızca yapan bu yetkililer, isteklerimiz karşısında alabildiğine ilgisiz ve kaba tavır sergilemektedirler.”
“12 Ocak 2013 günü Afyon —Thermalife’dan —2+1 daire aldım. 16 Aralık 2013 günü 16.000 TL. Borcumu ödedim. Borcumun bitmesine ve vekaleti vermeme rağmen tapuyu hala vermediler. 21.11.2014 günü Thermalife çalışanları sözünü tutmuyor, ödediğim paranın iadesini istiyorum diye şikayette bulundum. Beni defalarca telefonla arayarak şikayetimin kaldırılmasını istediler. Bana F*** Hanım şikayeti kaldırıp tapuyu vereceklerini söyledi. Bende onların bu iyi niyetine karşılık şikayeti kaldırdım. Tapu masrafı olan 1.050 TL’yi 25.05.2015 günü yatırdım. Tapuyu O*** Bey Haziran ayı, F** Hanım ise Temmuz ayı alırsınız dedi fakat Ağustos ayının 21 ‘i oldu ortada ne daire var ne tapu. Ödediğim paranın iadesini istiyorum.”
“Ben 2014 7. ayda sistemden 1+1 devre mülkü 3.750 TL sözleşme bedelinden 2.750 TL’ısını kredi kartımdan tek çekim ile çekerek sattılar. Bakiyem yetersiz olunca paranın tamamını çekemediler. Bakiye 1.000 TL kalmıştı. Tapum alınınca ödeyecektim kabul ettiler. Ancak tapum hiç alınmadı, 1 hafta afyon tatil hiç kullandırılmadı, bende noter ihtarı ile sistemden çıktım, tam 10 aydır para iadesi yapmadılar, hukuki süreci yürüttüm, çok dava var bu firmaya. Açılmış, hala satış yapıyorlar ve internet sayfaları da sözde beğeniliyor? Sayfa yenilenmiş, şikayetler silinmiş? İtibarları için ödeneni aynen iade etmeliler.”
“Afyon salutarışten bir devre mülk aldım ve 9000 TL kredi kartına taksit 3 Lirada ödeme talimatı ile daha sonra maddi nedenlerle kendi ofislerinde imzaladığım sözleşmeyi 10 gün içinde noter yoluyla ihtarname ve telefonla feshettim. Ama şirket bu cayma hakkımı yerine getirmedi ve bana bir ihtarname yollayarak tesisi gördüğüm için cayma hakkımın bulunmadığı söylüyordu, araştırmalarıma ve kanunlara göre tessisi görüp ofiste imzalanan ablazmalar 10 gün içinde hiçbir maddi yükümlülük altına girmeden cayılabiliyor.” (Kocatepe Haber Merkezi)