• Haberler
  • Genel
  • 'Terör Örgütlerinin Etkisiz Olduğu Bir Türkiye'yi İnşa Edeceğiz'

'Terör Örgütlerinin Etkisiz Olduğu Bir Türkiye'yi İnşa Edeceğiz'

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Türk Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şubesi'nin 8'inci Kongresi'nde yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Türk Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şubesi’nin 8’inci Kongresi’nde Öğretmenler Günü ve Terörsüz Türkiye hakkında mesajlar verdi.

MHP Lideri Dr. Devlet Bahçeli’nin de bir öğretmen olduğunu hatırlatan Taytak, “Eğitim; nesiller boyu aktarılan bilgi ve değerlerle, milletimizin varoluşunun ve geleceğinin en büyük güvencesidir. Öğretmenlerimiz ise millî değerlerimizi, kültürümüzü ve tarih bilincimizi geleceğimizin teminatı olan genç nesillerimize taşıyan kahramanlarımızdır. Milliyetçi Hareket Partisi için eğitim ve öğretmen, devlet ve millet bekasının temelidir. Bizim için öğretmen yalnızca bir memur değil; vatan evladı yetiştiren, irfan ordusunun fedakâr neferleridir. Bu bağlamda, Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin de ifade ettiği gibi: Eğitim ve öğretimdeki başarımız, millî varlığımızın çelikleşmiş iradesi ve bekamızın ebedi güvencesidir. Vatan nöbeti sadece sınırda değil, her sınıfta, her derslikte tutulmaktadır. 

'Terör Örgütlerinin Etkisiz Olduğu Bir Türkiye'yi İnşa Edeceğiz'

Bugün burada eğitim adına konuşurken; şehit öğretmenlerimizi anmamak, onların aziz hatırasını yâd etmemek mümkün değildir. 1993’te, henüz yirmi altı günlük öğretmenken babasıyla birlikte Diyarbakır/Bismil’de şehit edilen Neşe Alten… 16 Haziran 2007 tarihinde Tunceli’de aracı yakılarak şehit edilen Necmettin Yılmaz… Sekiz aylık genç bir öğretmenken kaybettiğimiz şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın ve daha niceleri. Onlar bize yalnızca derin bir acı değil; aynı zamanda ağır bir sorumluluk bıraktılar” dedi.

Milletvekili Taytak, konuşmasına şöyle devam etti:

“Terör kimi hedef alırsa alsın, asıl hedefi her zaman Türk milletinin geleceği olmuştur.
İşte bu yüzdendir ki şehit edilen her vatandaşımız, bu ülkenin bölünmez bütünlüğünün ve terörsüz Türkiye idealimizin en büyük güvencesidir. Buradan, terörle mücadeledeki kararlılığımızı bir kez daha ilan ediyoruz. Terör örgütlerinin etkisiz olduğu, öğretmenlerimizin güven içinde görev yaptığı, huzurlu ve büyük bir Türkiye’yi inşa edeceğiz.

Sözlerime son verirken büyük bir gururla ifade etmek isterim ki; yarın 24 Kasım Öğretmenler Günü’dür. Başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal etmiş ve şehit düşmüş bütün öğretmenlerimizin aziz hatırasını saygıyla yâd ediyor; fedakârlık ve azimle görev yapan bütün öğretmenlerimizin bu özel gününü en içten dileklerimle kutluyorum.”

Kocatepe Gazetesi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme