Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Thomas: Kardeşlik bağları güçlenerek devam edecek

Bu haberin fotoğrafı yok
Thomas: Kardeşlik bağları güçlenerek devam edecek

Afyonkarahisar’a gelen Hindistan Büyükelçisi Susmita Gongulee Thomas, Vali İrfan Balkanlıoğlu’na bir nezaket ziyareti gerçekleştirdi.

Vali Balkanlıoğlu’nun Hükümet binası önünde karşıladığı Büyükelçi Susmita Gongulee Thomas, Valilik şeref defterini imzaladı
AFYON MEDENİYETLERİN KESİŞTİĞİ İL
Ziyaret sırasında konuşan Vali İrfan Balkanlıoğlu, ziyaret nedeniyle çok memnun olduğunu belirterek, Hindistan Büyükelçisi Susmita Gongulee’e ‘Afyonkarahisar’a Hoş geldiniz’ dedi.
Afyonkarahisar hakkında da bilgiler veren Vali İrfan Balkanlıoğlu, Hindistan ile hem Türkiye’nin hem de Afyonkarahisar’ın ekonomik yönden bir çok ilişkisi olduğunu söyledi.
Afyonkarahisar’ın bir çok özelliği ile Türkiye’de ön plana çıkan illerin başında geldiğini söyleyen Vali Balkanlıoğlu, en göze çarpan özelliğinin ise mermeriyle ünlü olması olduğunu söyledi. Dünyaya mermerciliği öğreten Afyonkarahisar’dan Hindistan’a mermer ihraç edildiğini de ifade eden Vali Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar’ın medeniyetlerin ve yolların kesiştiği il olduğunu söyledi.
HİNDİSTAN İLE AFYON’UN EKONOMİK YÖNDEN BİR ÇOK İLİŞKİSİ VAR
Vali Balkanlıoğlu, “Afyonkarahisar mermerinin yanı sıra termal enerji ve 5 yıldızlı otel bakımından da Türkiye genelinde ön planda olan bir il’dir. Şehrimizin üçte biri jeotermal enerji ile ısıtılmaktadır. Haşhaş üretimi de başlıca gelir kaynaklarından olup, Hindistan’a kadar uzanan ihracat ağı vardır.”dedi. Afyonkarahisar’ın Mermer, jeotermal ve haşhaş’ın yanı sıra, Sucuk, Lokum, Yumurta, Patates ve Kiraz gibi gıda ürünleriyle, Türkiye ekonomisine büyük derecede katkı sağladığını söyleyen Vali Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar’ın tarihi ve kültürel değerleri hakkında da bilgiler verdi.
AFYON EKONOMİSİ
GÜNDEN GÜNE BÜYÜYOR
Sıcak ve samimi karşılamalarından dolayı Vali Balkanlıoğlu’na teşekkür eden Hindistan Büyükelçisi Susmita Gongulee ise Afyonkarahisar’ı gün içerisinde gezdiğini, özellikle tarihi ve kültürel mekanlarını çok beğendiğini söyledi. Afyonkarahisar’ın günden güne büyüyen ekonomisinin ülkeye büyük katkı sağladığını öğrendiğini belirten Büyükelçi Gongulee, Türkiye ile Hindistan arasındaki kardeşlik bağlarının güçlenerek devam edeceğinden emin olduğunu söyledi.
Hindistan’ın dünyanın en önde gelen ülkelerinden biri olduğunu söyleyen Vali Balkanlıoğlu ise, büyük ve kalabalık olmasına rağmen demokrasiyle yönetilen bir barış ülkesi olan Hindistan ile Türkiye’nin kardeşlik ve ticari ilişkilerinin çok iyi olduğunu ve daha iyi olmasını temenni ettiğini söyledi.
Ziyaret sonunda Vali Balkanlıoğlu, Hindistan Büyükelçisi Susmita Gongulee’e ziyaretinin anısına Afyonkarahisar Mermerinden yapılmış bir satranç takımı, Bayat el dokuması kilim ile İlimizi tanıtıcı CD ve kitapçık armağan etti. Aynı şekilde Hindistan Büyükelçisi Susmita Gongulee’de Vali Balkanlıoğlu’na üzerinde Hindistan ülkesine özgü işlemelerin bulunduğu bir plaket ile Hindistan’ı tanıtıcı kitaplar hediye etti. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti