Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ticaret Borsası’nda iki etkinlik birden

Afyonkarahisar Ticaret Borsası Şehit
Ticaret Borsası’nda iki etkinlik birden

Afyonkarahisar Ticaret Borsası Şehit Ömer Halisdemir İlkokulunda kariyer günleri etkinliği ve yöresel sergi açılışı yapıldı. Kariyer Günleri etkinliğinin konuğu İl Müftüsü Şükrü Kabukçu oldu. Müftü Kabukçu öğrencilere vicdan ve merhamet konusu hakkında konferans verdi. Ayrıca okulun Arılar Ana Sınıfı öğretmenleri ve öğrencilerinin oluşturduğu kültür sergisi açılışı da yapıldı.
Kültür sergisi hakkında bilgi veren Arılar Sınıfı Ana Okul Öğretmeni Sevgi Efe Koşan, “Sergimiz görsel yöresel ürünler sergisi ilimizi tanıtıyoruz. Projeyi Hoca Ahmet Yesevi İlkokulu başlattı biz de dahil olduk. İlimizin Kültür elçisiyiz ismi. Bu kapsamda yöresel ürünler ve yemekler sergimizi açtık. Ürünlerimizi velilerimiz getirdiler. Eski yer soframızda tahta kaşıklarda öğrencilerimizle kahvaltı yaptık. Sergimizdeki birçok ürün günümüzde şu anda kullanılamıyor ve antika değeri taşımakta. Öğrencilerimizin duvar halıları, tahta kaşıklar, çok ilgilerini çekti. Amacımız tarihimizi kültürümüzün gelecek nesillere aktarmak. Sergimiz bir hafta açık kalacaktır. Herkes ziyaret edebilir” dedi.
KÜKREK’TEN KABUKÇU’YA TEŞEKKÜR
Okula gelerek öğrencilere konferans veren İl Müftüsü Şükrü Kabukçu’ya teşekkür eden Ticaret Borsası Şehit Ömer Halisdemir İlkokulu Müdürü Hüseyin Kükrek, “A Ekip projesi kapsamında Değerler Eğitimimiz vardı. Müftümüzü davet ettik kırmadılar, geldiler. Çocuklarımıza merhamet duygusunu işleyen bir seminer verdiler. Müftümüze geldiği için teşekkür ediyorum” dedi.
“AMACIMIZ KENDİ KÜLTÜRÜMÜZÜ
GENÇLERE AKTARMAK”
Okulda yapılan sergi hakkında bilgi veren Kükrek, “Buradaki sergimizin amacı ise milletimizin ne kadar büyük bir kültüre sahip olduğunu göstermek için yeni gelen nesillere de aktarmak ve aşılamak için böyle bir çalışma yaptık. Öğretmenlerimize de böylesine güzel bir sergi oluşturdukları için teşekkür ediyorum. Amacımız Afyonumuzda milli bir gençlik ve milli bir kültür oluşturmak. Yozlaşan kültürümüz yerine bu unutulmuş kültürümüzü tekrar canlandırmaya çalışmaktır. Batılılar bu kültürü gördüklerinde hayretler içinde kalıyorlar. Fakat şu anda batıdaki bizim görüntümüz Türkler bir şeyler bilmezler, beceremezler manasında. Bunu yıkmak için gençlerimize kendi kültürümüzü milli değerlerimizi çocuklarımıza aşılamak için böyle bir sergi yaptılar” ifadesine yer verdi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti