Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ticaretin gözü bu Forum’da

Ticaretin gözü bu Forum’da

Türkiye-Çin İş Geliştirme ve Destekleme Derneği Başkanı hemşehrimiz İhsan Beşer, Ankara’da gerçekleştirecekleri “Türkiye-Çin Diplomatik
ilişkilerinin 50. Yılında Türkiye-Çin İş Geliştirme Forumu’na her iki ülkedeki firmaların büyük ilgi
gösterdiklerini söyledi

 

Türkiye-Çin iş Geliştirme ve Destekleme Derneği tarafından 5-7 Ağustos 2021 tarihleri arasında Ankara’da yapılacak olan “Türkiye-Çin Diplomatik ilişkilerinin 50’inci yılında Türkiye-Çin İş Geliştirme Forumu” toplantısının hazırlıkları sürüyor.
Ankara Congresium’da gerçekleştirilecek olan programla ilgili olarak bilgi veren Türkiye Çin iş Geliştirme Derneği’nin Afyonkarahisarlı Genel Başkanı İhsan Beşer, “Her iki devlet kademesinden ciddi destek gördüğümüz bu programımızla Türkiye ve Çin arasındaki ticari ilişkilere ciddi katkı sağlayacağımıza inanıyoruz” dedi. Çin Sanayi ve İşadamları Derneği ile birlikte hazırlıklarını sürdürdükleri programa Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, Çin Metaller Madenler, Kimyasallar İhracatçıları Ticaret Odası Başkanı JiangHui, TOBB Genel Başkanı RifatHisarcıklıoğlu, Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi LiuShaobin, Çin Halk Cumhuriyeti Ticaret Bakanı WagnVentao, Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve TBM Başkanı Mustafa Şentop’un açılış konuşmacıları olarak katılacaklarını belirten TC-İŞGED Başkanı İhsan Beşer, “İlk panelimiz Madencilik alanında, ikinci panelimiz teknoloji ve bilişim alanında, üçüncü panelemiz ise gıda alanında gerçekleştirilecek.” dedi.
İkinci günkü programın açılış konuşmalarını Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle, Çin Gıda ve Hayvancılık Tarım İthalat İhracat Ticaret Odası Başkanı CaoDerong, Çin Halk Cumhuriyeti Ekonomi ve Ticaret Müsteşarı LiuYuuha, TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, Çin Halk Cumhuriyeti Tarım ve Köş İşleri Bakanı TangRenjian ve Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yapacaklarını belirten Beşer, “Programın son gününde Turizm ve Sağlık alanında Çin Halk Cumhuriyeti Kültür Müsteşarı RuilinShi, DEİK Başkanı Nail Olpak, Çin Halk Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Hu Heping, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy konuşmacılarımız olacaklar.” diye konuştu.
Bir Afyonkarahisarlı olarak bu organizasyona Afyonkarahisarlı firmaların katılımına da özel önem verdiklerini belirten Türkiye Çin İş Geliştirme ve Destekleme Derneği Başkanı hemşehrimiz İhsan Beşer, “Türkiye çapında önemli kurum ve kuruluşların katılacağı bu organizasyona hem Türkiye, hem de Çin’in devlet kademelerinden önemli manada destek verilmektedir. Her iki ülkedeki önemli sanayi ve ticaret şirketleri şimdiden Forum’a katılımlarını belirttiler. Çin’den de önemli firmaların katılımları gerçekleşecek. Hem Türk, hem de Çinli firmalar Forum’da standlarını açacaklar. Türk firmalarımızdan bu organizasyonda yer almak için ciddi talep görüyoruz. Başta mermer ve gıda sektörlerinde faaliyet gösteren Afyonkarahisarlı firmalarımızdan da gördüğümüz talepten memnuniyet duyuyoruz.” şeklinde konuştu.
>> Esra KÜÇÜKKURT’un Haberi