Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tiktok Türkiye’de Ne Zaman Kapanacak 2023

Son günlerin en çok konuşulan konularından biri olan Tiktok Türkiye’de ne zaman kapanacak 2023?

Son günlerin en çok

Tiktok Türkiye'de Ne Zaman Kapanacak 2023

Çinli teknoloji şirketi ByteDance tarafından 2016’da yayınlanan sosyal medya uygulaması TikTok, daha ilk gününden beri dijital dünyadaki öne çıkan tartışma konularından. Zira platform, gerçek anlamda bir küresel özgüven patlamasına neden oldu ve yaş, cinsiyet, kültür, eğitim fark etmeksizin sayısız kişi tarafından en akla gelmeyecek kısa videoların paylaşım noktasına dönüştü. Bu paylaşımların dışında TikTok, kara para aklamadan tutun kişisel verilerin toplanmasına kadar birçok başka konuda iddiaların odak noktası oldu ayrıca. Peki bunlar gerçek mi, TikTok zararlı mı, verileri ne yapıyor, nasıl kullanıyor ve elbette Tiktok Türkiye’de ne zaman kapanacak 2023 yılının öne çıkan sorularından biri durumunda.

 

Tiktok Türkiye’de ne zaman kapanacak 2023 yılına dair merak edilen soruların başında geliyor. Bu yöndeki iddialar son derece ciddi. Ayrıca önemli isimlerden konuya ilişkin kritik yorumlar, görüşler gelmeye devam ediyor. Peki Tiktok Türkiye’de ne zaman kapanacak?

 

Tedirginlik artarken Tiktok Türkiye’de ne zaman kapanacak?

 

TikTok, ABD’de bir hayli sınırlı kullanıma sahip. Hükümet yetkililerinin TikTok uygulamasını yüklü bulundurması yasaklanmış durumda. Birçok eyalette de yasaklar var ve çeşitli engellemeler söz konusu. ABD’nin Çin ile arasındaki gerilimin bu yöndeki adımlarının temel nedeni olduğu düşünülse de haklı yanlarının bulunduğu da belirtiliyor. Zira Çin, teknoloji yoluyla kişisel verilere erişim noktasında kötü bir üne sahip. Üstelik dünyanın farklı bölgelerinde de TikTok ile ilgili yasaklar var. Avrupa Birliği Komisyonu, çalışanlarının kurumsal cihazlarında TikTok kullanmasını yasaklamıştı. Danimarka, Yeni Zelanda, İngiltere, Norveç gibi ülkelerde de benzer kararlar mevcut. Endişe yayılıyor, peki Türkiye’de durum ne?

 

TikTok’un Türkiye’deki geleceği

Tiktok Türkiye'de Ne Zaman Kapanacak 2023

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, açıklamaları ile gündemin TikTok özelinde en sıcak açıklamalarının sahibi. Yayman, Tik Tok başta olmak üzere sosyal medya platformları ve fenomenlere yönelik çok ciddi çalışma içerisinde olduklarını kaydederek fenomenlere yönelik çalışmalarla birlikte torba yasa hazırlığından söz etti.

 

Yayman ayrıca Tik Tok’un Türkiye ve Avrasya temsilcisi ile görüşüldüğüne işaret ederek dijital mecralarda Türk toplumunun aile yapısını bozmaya yönelik içeriklerin hiçbir şekilde tasvip edilmeyeceğini bildirdik ifadelerini kullandı. Bu kapsamda Milletvekili Yayman, TikTok Türkiye ve Avrasya temsilcisi Emir Gelen’in Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM) Dijital Mecralar Komisyonuna gelecek ve bu konularla ilgili açıklama yapacağı bilgisini paylaştı. Açıklamaların seyrinin TikTok’un Türkiye’deki geleceği ile ilgili olarak büyük önem taşıdığı görüşü hakim. Tiktok Türkiye’de ne zaman kapanacak 2023 yılı içerisinde netlik kazanacak bir soru olabilir.

 

Uzmanlar TikTok’un daha önceki yıllarda YouTube’da tanıklık edildiği gibi yasaklamanın gündeme gelebileceğini söylüyor. Ancak daha dolaylı adımların söz konusu olabileceği yönündeki görüşler de mevcut.

 

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti