Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tıp Fakültesi’nin hedefi Türkiye genelinde ilk 12’ye girmek

Bu haberin fotoğrafı yok
Tıp Fakültesi'nin hedefi Türkiye genelinde ilk 12'ye girmek

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Tıp Fakültesi tarafından düzenlenen “2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı Beyaz Önlük Töreni”ninde AKÜ Tıp Fakültesi’ne bu yıl kaydolan 120 öğrenci, giydikleri beyaz önlüklerle hekimlik mesleğine ilk adımı atmanın heyecanını yaşadılar. Törende konuşan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Tıp Fakültesi olarak, Türkiye genelinde ilk 12’ye girmeyi hedeflediklerini söyledi

Ahmet Necdet Sezer Kampusü Atatürk Kongre Merkezinde düzenlenen törene Afyonkarahisar Belediye Başkan Vekili Ayfer Örten, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Deniz Fırat, Afyonkarahisar Tabip Odası Başkanı Dr. Türker Bahçeli’nin yanı sıra AKÜ Tıp Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencileri ile veliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören, AKÜ Devlet Konservatuvarı öğrencileri tarafından sunulan müzik dinletisinin ardından açılış konuşmalarıyla devam etti.
“SAĞLIK HİZMETLERİ AKÜ’NÜN VE AFYON’UN VİTRİNİ”
Törenin açış konuşmasını yapan AKÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Songur, “Tıp Fakültesi olarak hedefimiz öncelikle bölgemizde, sonrasında ise ülkemizde eğitim-öğretim ve bilimsel açıdan seçkin ve örnek gösterilebilecek bir kurum olmaktır. Tıp Fakültemizi ve Fakültemizdeki eğitim-öğretim, araştırma ve sağlık hizmetlerini üniversitemizin ve ilimizin bir vitrini olarak görmekteyiz. Bu bağlamda her yıl Fakültemizin ve Araştırma-Uygulama Hastanemizin fiziksel ve akademik olarak büyümesi ve gelişmesi için çaba göstermekteyiz. Ayrıca akademik ve idari personelimiz ile öğrenci ve hasta memnuniyetini en üst seviyede tutarak, bilimsel ve sosyal yönden nitelikli ve yeterli donanımlara sahip hekimler ve uzmanlar yetiştirmek için uğraş veriyoruz” dedi.
BİR DİZİ ETKİNLİK YAPILDI
Prof. Dr. Songur, “Kocatepe Tıp Fakültesi ve Araştırma-Uygulama Hastanesi mensupları olarak 14 Mart Tıp Haftasını etkili ve faydalı bir şekilde değerlendirmek istedik. Bu amaçla il protokolü ve huzurevi ziyaretleri, Kızılay kan bağışı, 3. sınıf öğrencilerimizin danışmanları ile birlikte hazırladıkları bilimsel proje sunum ve değerlendirmesi, radyoloji sergisi ve öğrencilerimiz ile söyleşiler gibi sosyal ve bilimsel çalışmalar yapıldı. Ayrıca fakültemiz öğrenci kulüplerinin ortak bir projesi olarak Şuhut ilçemize bağlı Belkaracaören Köyü’ne gidildi ve burada okuyan ilköğretim öğrencileri ile zaman geçirildi, ön muayeneleri yapıldı ve bir kısım ihtiyaçları için ayni yardımlar gerçekleştirildi” dedi. Prof. Dr. Songur, konuşmasının sonunda meslektaşlarının ve hekim adaylarının tıp bayramını da kutlayarak, başarılı bir eğitim-öğretim dönemi geçirilmesi temennisinde bulundu.
“7 GÜN
24 SAAT HİZMET VERİLİYOR”
İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Deniz Fırat, doktor adaylarının çok zor bir eğitim sürecinden geçtiğini ve bu sürecin bundan sonra çok daha zor olacağını belirterek, “Burada sizinle birlikte bulunmaktan son derece mutluyum. 7 gün 24 saat hizmet veren bir sektördeyiz. Durmadan, yılmadan büyük bir özveri ile çalışmaktayız. Tüm öğrencilerimizin bu görevi en güzel şekilde yerine getireceklerini ümit ediyorum” dedi.
“ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR”
AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Tıp Bayramının ilk kez, 1. Dünya savaşı sonunda, İstanbul’un işgal edildiği günlerde, yabancı işgal kuvvetlerine karşı tıp öğrencilerinin bir tepkisi olarak 1919 yılında kutlandığını belirterek, ülkemiz tıp eğitimi tarihçesinden detaylı bilgiler aktardı. Rektör Prof. Dr. Solak, AKÜ Tıp Fakültesine ilişkin verdiği bilgilerde de rektörlük görevine geldiği günden bu yana AKÜ Tıp Fakültesinin ihtiyaçlarına yönelik her türlü çalışmayı yaptıklarını belirterek, AKÜ yönetimi ve Tıp Fakültesi olarak, Türkiye genelinde ilk 12’ye girmeyi hedeflediklerini ve bunun için de çalışmalarını sürdüklerini söyledi.
“35 ÖĞRENCİ İLE EĞİTİME BAŞLADIK”
Prof. Dr. Solak, “Üniversitemiz Tıp Fakültesi 1998 tarihinde kuruldu. Dört yıllık hazırlık süresinden sonra 2002-2003 eğitim yılında 35 öğrenci ile eğitime başladı. 5. dönem sonunda toplam 256 Tıp Doktoru ve 179 Uzman Doktor mezun verdi. Yine bugün Tıp Fakültemizin 2012-2013 Eğitim yılı 1. Sınıf öğrencileri için ‘Beyaz Önlük Töreni’ Tıp Bayramı etkinlikleri içine alındı. Biraz sonra 120 öğrencimiz beyaz önlüklerini giyerek bugünden itibaren tıbbiyeli olmanın güzelliğini, zerafetini bu kutsal mesleğin onurunu ömür boyu yaşayacaklar ve taşıyacaklardır. Bu önemli gün münasebeti ile öğrencilerimizin, akademik personelimizin ve sağlık hizmeti veren tüm çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını kutluyor, hepinize saygılar sunuyorum” şeklinde konuştu.
DERECE ALAN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ
Açılış konuşmasının ardından AKÜ Tıp Fakültesi 3. sınıf öğrencileri tarafından Proje Uygulama Çalışması kapsamında yürütülen projelerde derece alan öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi. Tören, Tıp Fakültesi 1. sınıf öğrencilerine protokol ve öğretim üyeleri tarafından beyaz önlüklerinin giydirilmesinin ardından konuklara yapılan ikramla sona erdi. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti