Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tiyatro kurumların değil, özel sektörün işi

Cafe Life Dergisi’nin imtiyaz
Tiyatro kurumların değil, özel sektörün işi

Cafe Life Dergisi’nin imtiyaz sahibi 25 yıllık gazeteci Ömer Mazi, Afyonkarahisar’ın kültürel hayatına katkı sağladığı tiyatro organizasyonlarında izlediği yolu ve nasıl başarılı olduğunu Kocatepe Gazetesi muhabirine anlattı.
Burcu Aydın: Ömer Mazi’nin kim olduğunu kısaca hatırlayabilir miyiz?
Ömer Mazi: Ömer Mazi 1970 yılında Antalya’da doğmuş 25 yıllık gazetecilik yapan bir kişidir. Hayatımın son 9 yılını Afyon’da geçiriyorum. Evli ve iki çocuk babasıyım.
Burcu Aydın: Antalyalı bir gazeteci için Afyon sayfası nasıl açıldı?
Ömer Mazi: Antalya Bölge Müdürlüğüne bağlı olarak Sabah Gazetesinde çalışıyordum. Görev sorumluluk alanı olarak Fethiye-Akşehir arası bize bağlıydı. Yaklaşık son 20 yılda ben Afyon’da ayda en az birkaç kez gelip gider durumda bir gazeteci idim. Sürekli haber anlamında ziyaret ettiğimiz şehirlerden bir tanesi de Afyon’du. O nedenle Afyon aslında hayatımızda 9 yıldan daha önce yani 20 yıldır var. Ama 9 yıldır Afyon’da gelir gider şekilde misafir değil yerleşik yaşayan, çocukları burada okuyan hatta bir çocuğu da burada doğan bir adamım.
Burcu Aydın: Afyon’un kültürel hayatına popüler tiyatro oyunlarının şehirde sahnelenip, tiyatro sanatçılarının ağırlanmasını sağladınız. Başarılı da oldunuz. Süreç nasıl işledi?
Ömer Mazi: 25 yıldır basın sektöründe olmamızdan kaynaklanan bir avantajımız var. Habercilik anlamında pek çok sanatçı ve popüler isimlerle tanışıklığımız, iyi ilişkilerimiz söz konusu. Meslek hayatımızın çoğunluğu da Antalya’da geçmesinden kaynaklı avantajımız var. Malum Antalya’nın sosyal ve kültürel hayatı İstanbul’dan sonraki en hareketli şehirdir. Altın Portakal, Aspendos Opera Bale Festivali dünyanın en prestijli festivallerinden birisidir. Her ilçenin uluslararası yapılacak kadar büyük organizasyonları vardır. Biz de meslek icabı bu organizasyonların yıllarca içerisinde bulunduk. Dünyanın en önemli organizasyonlarında bulunduk. Dünya en önemli Hollywood yıldızları, şarkıcılarıyla gezip dolaşma onların konserlerini izleme fırsatımız oldu.  
Burcu Aydın: İlk adımı nasıl attınız?
Ömer Mazi: Afyon’da bulunurken de tüm dostlarımız etrafımızda şehrin sosyal hayatı zayıf, tiyatro, konser yok diye yakınıyorlardı. Herkes bunu Belediye ve Valilik’ten bekliyordu. Halbuki bu tür işler Belediye veya Valilik kanalıyla yapılmaz. Bu tür işleri dışarından bizim gibi özel sektörden insanların yapması lazımdır. Bunun için de bir organizasyon yeteneği gereklidir. Bunun yanı sıra İstanbul’daki iyi oyunları takip etmeniz gerekiyor. Bununla ilgili geçmişten bir takım görüşmeleriniz, alt yapınız, bilginiz olması da gerek. Biz buna sahip olduğumuz için her sene yüz kusur oyun takip ediyoruz. Bunun içerisinde Afyon’a uygun olanları hangileri olabilir ile seçimlerimizi yapıyoruz.
Burcu Aydın: Afyon’daki hedef kitleniz kimler?
Ömer Mazi:  Bizim için Afyon’da asıl hedef aileler. Üniversite öğrencisi beni ilgilendirmiyor. Onlar zaten eğlenmek için bir şekilde Eskişehir’e, İzmir’e, Antalya’ya, İstanbul’a heyetler halinde gidiyorlar. O ihtiyaçlarını gideriyorlar. Ama Afyon’da yaşayan özellikle Afyon’a dışarıdan gelen aileler, en büyük sıkıntıyı bunlar çekiyor. Artık bizim getirdiğimiz oyunlara Sandıklı’dan, İscehisar’dan, Çay’dan öğretmen grupları geliyor. İzleyici kitlemiz artık sadece Afyon’da bizim tanıdığımız dostlarımıza değil hiç tanımadığımız birçok doktor, öğretmen farklı kesimlere ulaşan bir hale geldi. Artık oyun organizasyonlarımız il geneline yansıyor. Tabi bu iş başlangıçta kolay olmadı. İlk etapta eşe dosta rica minnet biletler satıyorduk. Oyunun masrafını kurtaralım derdindeydik. Oysa bugün 12’nci oyunumuzu getiriyoruz. Artık oyunun afişi asılmadan salonun yarıdan fazlası dolmaya başladı. Maksat hasıl oldu.
>> Burcu AYDIN’ın Özel Röportajı

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti