Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Toplu sözleşme masası çözüm masası olmalı

Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1

Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 No’lu Şube İstişare Toplantısı’nda 24 Temmuz Pazartesi günü başlayacak olan 7. Dönem Toplu Sözleşme sürecinde kamu işvereninin, fotoğrafı analiz edip, sorunu doğru yorumlayıp, hazırlık yapması ve toplu sözleşme masasını çözüm masası olarak görmesi gerektiğini dile getirdi.

Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 No’lu Şube İstişare Toplantısını 16 Temmuz 2023 Pazar günü merkez hizmet binasında gerçekleştirdi. Toplantıya 1 No’lu Şube Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe temsilcileri katıldılar.

“KAMU İŞVERENİ RAKAMLARI GÜNCELLEMELİ”

Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şube Başkanı Mustafa Arslan, kamu görevlilerine seyyanen 8 bin 77 lira ve emeklilere yüzde 25 artışı öngören Kanun Teklifi’nin meclisten geçtiğini; bu süreçte Eğitim Bir-Sen teşkilatı olarak hem komisyon aşamasında hem genel kurul aşamasında gerçekleştirilen görüşmelerle beklentilerin ve mağduriyetlerin vurgulandığını ifade etti. Arslan, “Ücret skalasındaki bozukluk, personel sistemi içerisindeki hiyerarşik çarpıklık ve kamuda huzursuzluğa neden olan diğer sorunlar Toplu Sözleşme masasında yine gündemimizde olacaktır. Akaryakıt fiyatları yaklaşık yüzde 25 artırıldı. Akaryakıt fiyatlarında yapılan bu artışlar bugünden itibaren bütün gider kalemlerine fazlasıyla yansıtılacaktır. Fiyatlar artacak, enflasyon yükselerek sabit gelirlilerin, emeklilerin alım gücü daha da düşecektir. Kamu işvereni enflasyon beklentisi ve hedefi rakamlarını güncellemelidir. 7. Dönem Toplu Sözleşme masasına bu artışları dikkate alarak; adil, alım gücünü yükseltecek ve beklentilerimizi karşılayacak tekliflerle gelmelidir.” ifadelerini kullandı.

“7. DÖNEM TOPLU SÖZLEŞME SÜRECİ 24 TEMMUZ’DA BAŞLAYACAK”

Arslan, sözlerini şöyle tamamladı: “2024 ve 2025 yıllarını kapsayacak olan; 4 milyonu bulan memur ve 2 milyonu aşan memur emeklilerinin sorun, talep ve beklentileri için 7. Dönem Toplu Sözleşme süreci 24 Temmuz’da başlayacak. Kamu işvereni, fotoğrafı analiz etmeli, sorunu doğru yorumlamalı, hazırlık yapmalı ve toplu sözleşme masasını çözüm masası olarak görmelidir. Eğitim Bir Sen olarak çalışanlarımızın özlük haklarının iyileştirilmesi, sosyal ve ekonomik refah düzeylerini artırılmasına yönelik mücadelemizi sürdürüyoruz. Her bir eğitim çalışanının hakkını koruyacak adımları kararlılıkla atmaya devam edeceğiz. Rabbimiz toplantımızı ve hayırlı adımlarımızı bereketli eylesin.” Şube Başkanı Mustafa Arslan’ın konuşmasından sonra, ilçe temsilcilerinin gündemle alakalı görüşlerini ifade ettiği istişare neticesinde toplantı sona erdi.

>> Şeyda YEŞİLÇAY’ın Haberi

 

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti