Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sezen Aksu İlk Eşi Kim?

Büyük bir hayran kitlesine sahip olan şarkıcı, şarkı yazarı ve yapımcı Sezen Aksu’nun ilk eşinin kim olduğu araştırılıyor.

Büyük bir hayran kitlesine

Doğum adıyla Fatma Sezen Yıldırım, 13 Temmuz 1954 tarihinde Denizli’de dünyaya geldi. Şarkıcı-şarkı yazarı ve yapımcı olan Aksu, çıkış yaptığı 1970’lerin ortalarından itibaren şarkılarıyla etkili bir figür hâline gelerek Türk pop müziğine yön verdi.
MİNİK SERÇE UNVANIYLA DA ANILMAKTADIR
Sezen Aksu, şarkıcılığının yanı sıra yazıp bestelediği şarkıları başkalarına vermesi sayesinde söz yazarı ve besteci kimliğiyle de ön plana çıktı. Kendisine geri vokallik yapan birçok kişiyi destekleyerek bu kişilerin albümlerinin yapımcılığını üstlendi. Bu sayede 1990’lar boyunca ve 2000’lerin başında çeşitli isimlerin tanınmasına yardımcı oldu ve bu isimleri etkiledi. Medyada Minik Serçe unvanıyla sıkça anılan Aksu, Selanik’ten Türkiye’ye gelmiş mübadil bir ailenin kızı olan anne ile Rize Pazarlı bir babanın kızı olarak Sarayköy, Denizli’de doğdu. Üç yaşındayken ailesinin İzmir’e taşınması sonucunda burada eğitim gördü, İzmir Kız Lisesini tamamladıktan sonra Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesine devam etti ancak ikinci sınıfta okulu bıraktı.

Sezen Aksu İlk Eşi Kim?
DÜNYA GENELİNDE 40 MİLYONDAN FAZLA ALBÜM SATTI
Sezen Aksu, 1974’te plak yapmak için İstanbul’a taşınarak bir yıl sonra ilk 45’liği “Haydi Şansım”ı Sezen Seley adıyla çıkardı. 1977’de ise ilk stüdyo albümü Allahaısmarladık’ı yayımladı. Ardından Serçe (1978), Firuze (1982), Sen Ağlama (1984), Git (1986), Sezen Aksu Söylüyor (1989), Gülümse (1991), Deli Kızın Türküsü (1993), Düş Bahçeleri (1996) dâhil olmak üzere onlarca albüm piyasaya sürdü. Bunlardan Gülümse, Türkiye’de tüm zamanların en çok satan albümlerinden biri oldu. Aksu, bugüne kadar dünya genelinde 40 milyondan fazla albüm sattı.
TOPLAM DÖRT EVLİLİK YAPTI
Sezen Aksu genç yaşta Hasan Yüksektepe ile kısa süren bir evlilik yaptı. . Müzik kariyerinde albüm yayınlamadan önce Ali Engin Aksu ile evlenmiş, “Aksu” soyadını bu evliliğinden almış evliliği çok sürmemiştir. 10 Temmuz 1981 tarihinde Sinan Özer ile evlenen Sezen Aksu, 1983 yılında boşandı. Bu evliliğinden kendisi gibi müzisyen olan oğlu Mithat Can Özer dünyaya gelmiştir. 1993’te gazeteci Ahmet Utlu ile evlenen sanatçı, 1997 yılında bu evliliğini sonlandırdı. Evliliklerinin yanı sıra Onno Tunç ve Uzay Heparı ile yaşadığı aşklar ile de bilinen Sezen Aksu, toplam 4 evlilik yaptı.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti