Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Toplu taşıma esnafımız yargısız infaz ediliyor!”

“Toplu taşıma esnafımız yargısız infaz ediliyor!”
“Toplu taşıma esnafımız yargısız infaz ediliyor!”

Afyonkarahisar kamuoyunda şehir içi trafikte yaşanan sıkıntılar her geçen gün daha büyük tartışmalara konu olurken, son dönemde özellikle sosyal medya aracılığıyla trafik konusunda yeni tartışmalar yaşanmaya başlandı. Bu tartışmalar kapsamında pek çok vatandaş hedef tahtasına toplu ulaşım araçlarını koydu.
Başta minibisçüler olmak üzere toplu taşıma araçları şehiriçi trafikteki en büyük sorun olarak yansıtılıyor. Afyonkarahisar Belediye Meclisi Trafik Komisyon Üyesi İbrahim Karataş, toplu taşımacılıkta özellikle minibüsçülere sıkça yapılan eleştirileri yorumladı.
ARAÇ VE YAYA
TRAFİĞİ SIKINTIDA
Son günlerde toplu taşımacılıkta gündeme gelen ve medyada da yer bulan eleştirileri takip ettiğini belirten Karataş, “Toplu taşımacılık yapan esnafımız özellikle minibüsçüler yargısız şekilde infaz ediliyor. Ana arterler olan Ambaryolu, Kurtuluş, Gazlıgöl, Milli Birlik caddeleri ilimizin kuruluşundan itibaren karşılıklı iki şeritli yoldur. Karşılıklı dört araç iki geliş iki gidiş şeklindedir. Şu anda yollara baktığımızda tüm vatandaşlar ve toplu taşıma araçları olarak yolun yüzde 50’ni kullanıyoruz. Araç ve yaya trafiği sıkıntılı bir durumda” dedi.
“HAKSIZ ELEŞTİRİ YAPILIYOR”
Otopark sorunu çözülmeden “zayıf halka” olan minibüsçülere kamuoyu baskısı yapıldığını iddia eden İbrahim Karataş, “Otopark sorunu çözülmedikçe zayıf halka minibüsçülere kamuoyu baskısı geliyor. Ben bunu doğru bulmuyorum. Haksız eleştiri yapılıyor. Trafik sorununun çözülmesi gerekiyor. İnsanların yüzde yüz kullanma hakkı olan yolların kullanma alanının açılması için otoparkların yapılması gerekiyor. Burhanettin Çoban’ın Belediye Başkanlığı dönemi en çok otoparkın yapıldığı dönemdir. Mücadele ediliyor ama geçmiş dönemlerde de bu sorun hep halının altına süpürüldü. Otopark ciddi anlamda sorun oldu” diye konuştu.
FİZİKİ YAPI UYGUN DEĞİL
En azından ana arterlerde otopark sorununun ve otopark yasağının giderilmesi gerektiğini ifade eden İbrahim Karataş, aslında bu yollarda otoparkın serbest olmadığının altını çizdi. Bu yolların vatandaşın düzgün seyir edebilmesi için ayrılan yollar olduğuna temas eden Karataş, “Sözün başında belirttiğim gibi bu yolların sadece yüzde 50’ni kullanabiliyoruz. Bu durum şoför esnafını da vatandaşlarımızı da trafik akışını ciddi sıkıntıya sokuyor. İki geliş iki gidiş ile kastım sağ tarafta park eden araçlar olmasa sağ ara yollara dönecek araçlar sağ şeridi kullanacaklar. Tabii ki duraklar ortaya çıkacak. O zaman bizim esnafımızda duraklarda yolcu indirip bindirecek. Zaten cezalar ağır. Durak harici yolcu indirme ve bindirmede şoförler aslında taviz vermeyecek. Ama fiziki yapı buna uygun değil. Ana arterlerde ki trafik tıkanıklığı giderilerek minibüsçü esnafına yüklenilmemeli” şeklinde konuştu. >> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi