Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Toptaş, Bakan Arınç’a sordu – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Toptaş, Bakan Arınç’a sordu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a, Anadolu Ajansı Genel Müdürü Kemal Öztürk’ün göreve gelmesinden bu yana kaç kişinin işten çıkarıldığını sordu

CHP Milletvekili Ahmet Toptaş, TBMM Başkanlığına, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.
Toptaş, 6 Nisan 1920’de Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan ve çalışanlarının, Türkiye’nin sesini dünyaya duyurmakla görevlendirilen Anadolu Ajansı’nın Yönetim Kurulu Başkanlığı’na ve Genel Müdürlük görevine 4 Ağustos 2011 tarihinde Kemal Öztürk getirildiğini hatırlatarak, yeni yönetimle birlikte Anadolu Ajansı çalışanları arasında gözle görülür bir huzursuzluk başladığını kaydetti.
Kemal Öztürk’ün göreve gelmesinin ardından onlarca kişinin zorunlu emekliliğe tabi tutularak, Anadolu’daki bürolarında sürekli çalışanların yerlerinin değiştirildiğini hatırlatan Toptaş, Anadolu Ajansı içerisinde tasarrufa gidileceği söylenirken, Genel Müdür Kemal Öztürk’ün harcamalarının buna tabi tutulmadığını ifade etti. Toptaş, Bakan Arınç’a şu soruları yöneltti:
“Bakanlığınıza bağlı Anadolu Ajansı Genel Müdürü Kemal Öztürk, göreve getirilmesinin ardından kaç kişi zorunlu emekliliğe tabi tutulmuştur?
Yeni yönetim döneminde kaç kişi işten çıkarılmıştır? Bu çıkarılan çalışanların tazminatları ödenmiş midir?
Emekli olan veya işten çıkarılanların, Anadolu Ajansı Çalışanları Yardımlaşma Sandığı’ndaki hakları ödenmiş midir?
Anadolu Ajansı’nda çalışırken işten çıkarılan veya zorunlu emekliğe tabi tutulan kişilerin yerine, sınavla ne kadar personel alınmış, sınavsız personel alımı yapılmış mıdır?
Genel Müdür Kemal Öztürk’ün makam aracına kira bedeli aylık ne kadar ücret ödenmektedir?
92 yıllık Ajansta hiçbir Genel Müdür koruma kullanmazken, Genel Müdür Kemal Öztürk’ü koruyan özel bir koruma ekibi var mıdır? Bu ekip kaç kişiden oluşmakta ve Ajansa aylık maliyetleri ne kadardır?” (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti