Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Torba Yasa, AK Parti önünde protesto edildi

Bu haberin fotoğrafı yok
Torba Yasa, AK Parti önünde protesto edildi

Kamuoyunda Torba Yasa olarak bilinen yasa tasarısı, Türk-İş’in de tepkisini çekti. Türk-İş Afyonkarahisar Temsilciliği’ne bağlı Belediye-İş Afyonkarahisar Şube Başkanı Yücel Şahin, Torba Yasa Tasarısı’na karşı mücadelelerinin devam edeceğini bildirdi

Türk-İş Afyonkarahisar Temsilciliği’ne bağlı sendikalar, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı önünde Torba Yasa’yı protesto etti. Türk-İş adına açıklama yapan Belediye-İş Afyonkarahisar Şube Başkanı Yücel Şahin, “Tasarı ile ilgili çekinceler Başbakanlık, ilgili bakanlıklar ve Meclis komisyonlarına iletilmiş, çekinceler kamuoyuyla da paylaşılmıştır. Bizler çekincelerimizin Meclis komisyonlarında giderileceğini beklerken maalesef bu da gerçekleşmemiştir. Meclis komisyonlarında sadece İl Özel İdareleri’nde çalışan işçilerin Milli Eğitim Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Taşra Teşkilatları’na gönderilmesi hükmü çıkarılmış, bu işçilerin Karayolları Genel Müdürlüğü’ne devredilmesi hükme bağlanmış, ancak bunun dışındaki tüm sakıncalı hükümler varlığını korumuştur” dedi.
Şahin, “Hükümet, işçilerin İşsizlik Sigortası Fonu’na bir kez daha el uzatmaktadır. Hükümet, işverenlerin maliyetlerini düşürmek için esnek çalışma düzensizliğini genişletmektedir. Belediye işçileri, istihdam fazlası sayılarak başka iş yerlerine dağıtılmak istenmektedir. Hükümet, sosyal güvenlikte beklenen düzenlemeleri yapmamıştır” diye konuştu.
Şahin, sözlerini şöyle noktaladı:
“Tasarıya ilişkin görüşmeler, TBMM Genel Kurulu’nda başlamıştır. Türk-İş ve Türk-İş’e bağlı sendikalar olarak Hükümeti, tasarının bizce sakıncalı maddelerini geri çekmeye, TBMM Genel Kurulu’nu da tüm bu hususlar konusunda duyarlılığa çağırmaktadır.” (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti