Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Torba Yasa Ne Zaman Çıkacak

Torba yasa Meclis’e geliyor! Gözler torba yasa maddelerinde!

Torba yasa Meclis'e geliyor!

torba yasa ne zaman çıkacak
SGK prim borçlarına af, çalışan emeklilere 5 bin TL ikramiye, taşerona kadro, en düşük emekli maaşı ve ev hanımlarına emeklilik gibi düzenlemelerle ilgili gözler torba yasa düzenlemesine çevrildi.

Torba yasa ile ilgili son durum ve torba yasa düzenlemesinde yer alması beklenen maddeler merak konusu.

YENİ TORBA YASA MADDELERİ NELER OLACAK?

AK Parti 80 maddelik torba yasayı Meclis’e sundu. AK Parti Grup Başkanı Güler; “Toplumumuz için önemli düzenlemeler içeren 80 maddelik yasa teklifimizi bugün Meclis Başkanlığına sunuyoruz. Teklif uluslararası ekonomiye destek sağlamayı amaçlıyor” açıklamasında bulundu. Torba yasanın Meclis’te kabul edilmesinin ardından Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmesi bekleniyor. Konuya ilişkin gelişmeler yaşandıkça haberimize eklenecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı üzerine iki bakanlık çalışmalarını tamamladı. Kanun teklifi TBMM’de görüşülmeye başlayacak torba yasaya 80. Madde olarak eklendi. Daha önceki uygulamadan yararlanamayan çiftçi ve Bağ-Kur’lu esnaf emeklileri ile birlikte 4 milyon 689 bin emekli de bir kereye mahsus 5 bin TL ikramiye alacak.

Ekonomik konuların üzerinde durulacağı torba yasanın içeriği henüz netlik kazanmadı. Fakat yeni torba yasa maddeleri arasında; memur ve emekli maaş zammı, evlilik kredisi, taşerona kadro, konutların turizm amaçlı kiralanması, ev hanımlarına emeklilik gibi konuların yer alması bekleniyor.

Yaklaşık 90 bin taşeron işçisine kadro verilmesi planlanıyor ve bu çalışmaların Meclis’e sunulması bekleniyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, takviminde öncelikli olarak memur ve emekli maaşı artışlarını ele aldıktan sonra, taşeron işçilere kadro düzenlemesi konusuna odaklanmayı planlıyor. Konuyla ilgili olarak Bakan Vedat Işıkhan’dan bir açıklama bekleniyor.

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti