Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Trafik kurallarını öğrendiler, sıra uygulamada

Bu haberin fotoğrafı yok
Trafik kurallarını öğrendiler, sıra uygulamada

İl Emniyet Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte trafik kurallarını ilköğretim öğrencilerine öğretiyor. Afyonkarahisar’da 2010 yılının Kasım ayından bu yana uygulanan “Ailemin ve Ülkemin Trafik Polisiyim” projesi ile 5 bini aşkın çocuğa trafik kuralları öğretildi

İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 2010 yılından bu yana trafik kuralları ile ilgili bir eğitim seferberliği yürütüyor. “Ailemin ve Ülkemin Trafik Polisiyim” adını taşıyan proje ile ilköğretim öncesi ve ilköğretim seviyesindeki öğrenciler, trafik kurallarını öğreniyor.
EĞİTİMCİLER DE EĞİTİM ALDI
Projede görev alan Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ile Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve Trafik Tescil Şube Müdürlüğü’ndeki amir ve memurlar, Afyon Kocatepe Üniversitesi Eğitim Fakültesinde görevli Yrd.Doç.Dr. Münevver Can Yaşar ve Yrd.Doç.Dr. Gözde İnal Kızıltepe tarafından proje uygulaması öncesinde “ilkokul öğrencilerinin anlama ve kavrama seviyesine uygun sunum ve iletişim teknikleri” konusunda eğitime katıldı.
5 BİNİ AŞKIN
ÇOCUĞA ULAŞILDI
“Ailemin ve Ülkemin Trafik Polisiyim” projesi kapsamında 2010/2011 Eğitim-Öğretim döneminde il merkezinde bulunan 49 ilköğretim okulunun 1. sınıflarında okuyan 2 bin 955 öğrenciye ve engelli çocukların okuduğu 3 okulda 135 öğrenciye eğitim verildi 2011/2012 Eğitim-Öğretim döneminde ise il merkezinde bulunan 53 İlköğretim Okulunun 1’inci sınıflarında okuyan 3 bin 159 öğrenciye ve engelli çocukların okuduğu 2 okulda 18 öğrenciye eğitim verildi.
KİMLİK KARTI VERİLDİ
Proje kapmasında eğitim alan 1’inci sınıf öğrencilerine dersin sonunda “Ailemin ve Ülkemin Trafik Polisiyim” kimlik kartları verilerek trafiğe ve çevresine daha duyarlı ve bilinçli bireyler olması amaçlandı.Verilen trafik eğitiminin kalıcılığının sınanması, projenin bilimsel olarak değerlendirilmesi amacıyla eğitim alan çocuklar için Afyon Kocatepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim görevlilerinin de katkılarıyla “Trafik Eğitimi Değerlendirme Formu” hazırlandı ve eğitim verdiğimiz okullara tekrar gidilerek proje kapsamında verilen eğitimin kalıcılığı bu form sayesinde test edildi. (Kocatepe)