• Haberler
  • Genel
  • Trafik sorunu mercek altında – Kocatepe Gazetesi

Trafik sorunu mercek altında – Kocatepe Gazetesi

Trafik sorununun çözümlenmesi için İSBAK A.Ş tarafından yapılacak inceleme ve araştırma çalışmaları sonrası elektronik sistemlerle suçların ve kural ihlallerinin caydırıcı olması sağlanacak. İl Emnniyet Müdürlüğü’nün teknolojik donanımının artırılması ile ilgili yurt içinden ve yurt dışından derlenen bilgilerin analiz edildiği toplantı sonunda Vali İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve İSBAK Genel Müdür Yardımcısı İsmail Çelik [&hellip]

Trafik sorunu mercek altında

Trafik sorununun çözümlenmesi için İSBAK A.Ş tarafından yapılacak inceleme ve araştırma çalışmaları sonrası elektronik sistemlerle suçların ve kural ihlallerinin caydırıcı olması sağlanacak.

İl Emnniyet Müdürlüğü’nün teknolojik donanımının artırılması ile ilgili yurt içinden ve yurt dışından derlenen bilgilerin analiz edildiği toplantı sonunda Vali İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve İSBAK Genel Müdür Yardımcısı İsmail Çelik toplantıyı değerlendirdiler. Vali Balkanlıoğlu, planlanan çalışma sayesinde hatalı park etmeler, yavaş giderek trafiği yavaşlatma gibi durumlarda elektronik sistemlerle bunların tespitiyle il trafiğin akışkan hale getirileceğini söyledi
Trafik sorununun çözümlenmesi için İSBAK A.Ş tarafından yapılacak inceleme ve araştırma çalışmaları sonrası elektronik sistemlerle suçların ve kural ihlallerinin caydırıcı olması sağlanacak.
Teknoloji caydırıcı olacak
Vali İrfan Balkanlıoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun, İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Akıllı Ulaşım Sistemleri (İSBAK) A.Ş ’tan Genel Müdür Yardımcısı İsmail Çelik ve ekibiyle beraber Afyonkarahisar’a gelerek incelemelerde bulunmasını istediğini söyledi. Afyonkarahisar’ın en büyük sorunu nedir diye sorulduğunda birkaç sorunun arka arkaya sıralandığını kaydeden Vali Balkanlıoğlu; “Sorun sıralamasının bazen başında bazen ortasında bazen de sonunda trafik sorunu geliyor. Bu soruna olabildiğince iyi çözümler bulmaya çalışacağız. Binaları yıkıp yollarlı genişletmek kısa vadede zor gözüküyor. Mevcut durumda trafiği nasıl hızlandırırız, insanlarımızın trafikle ilgili şikâyetlerini nasıl aza indiririz bunları düşünüyoruz. Söz konusu firma buna ilişkin sistemler kuracak inşallah. Bunların başında hatalı park etmeler, yavaş giderek trafiği yavaşlatmak bunlarla trafik polisle-rimizin sürekli ceza yazmaları caydırıcı olması zor gözüküyor. Elekt-ronik sistemlerle bunlar tespit edilirse mahallinde insanlarla muhatap olmadan doğrudan kendilerine caydırıcı birtakım tedbirler uygulanarak trafik akışkan hale gelecek. Yeni sistemler trafik ışıklarına da bir düzen getirilecek. Trafikte sürekli kırmızı ışığa yakalanmasının yanı sıra hiç kırmız ışığa yakalanmadan gitmekte mümkün. Buna yeşil dalga sistemi deniyor. Bu ayarlanabilir. Bu tür şeyler kurulacak. Mobese sistemi suçların caydırıcı olması açısından güçlendirilecek. Kentimizin bu tür sistemlerini olmayanlar kurulacak olanlar da ıslah edilecek. Trafiği hızlı akan daha güvenli bir Afyonklarahisar karşımıza çıkacak. Bu sistem Türkiye’de 40’ın üzerinde ilde kurulmuş. Afyon neden bundan faydalanmasın?” dedi.
Eroğlu istedi
uygulamaya geçirilecek
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, toplantı ile ilgili olarak yaptığı değerlendirme de Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun, İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli’nin katkıları, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun isteği ile Afyonkarahisar ‘da bir çalışma yapıldığını dile getirdi. Kendilerine konuya yönelik bir sunum yapıldığını aktaran Çoban şöyle konuştu: “Afyon’da ne yapılabilir hangi türde bir çalışma yapılabilir. Hangi tür cihazlar kullanılabilir bunun çalışması yapılıp bir dosya sunacaklar. Sağ olsunlar İSBAK yetkilileri her hangi bir kar beklemiyor. İSBAK bir anonim şirket. Ama bu şirket kar beklemeden maliyet fiyatı üzerinden bu hizmeti yürütmek istediklerini söyledi. Biz de memnun olduk bu işte var olduk ve hazır olduğumuzu söyledik. Yolarda kavşaklar ne gibi düzenlemeler ve rahatlamalar yapılabilir bunlar kendileri tarafından bizlere sunulacak. Kendilerine çok teşekkür ediyorum.” Akıllı Ulaşım Sistemleri (İSBAK) A.Ş ’den Genel Müdür Yardımcısı İsmail Çelik, memleketinde olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirtti. Çelik, toplantıya katılan isimlerin çok bilgili ve istekli oldukları izlenimini aktarırken Afyonlulara daha iyi bir hizmet sumaya çalışacağız.” (Kocatepe)

Kocatepe Gazetesi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme