Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TÜGVA’da kayıtlar başladı – Kocatepe Gazetesi

“Yeni Nesil Gençlik Vakfı”
TÜGVA'da kayıtlar başladı

“Yeni Nesil Gençlik Vakfı” sloganıyla yola çıkan Türkiye Gençlik Vakfı, Afyonkarahisar’da oluşturulan yeni yönetimiyle hizmetlerine başladı. Üniversite öğrencilerine yurt ve burs imkanı sağlayan, onların yaşam kalitelerini yükseltmek için hizmetler sunan TÜGVA, hayatın her alanında eğitim imkanı veriyor. Termalin başkenti Afyonkarahisar’a gelen üniversite öğrencilerine kapılarını açan TÜGVA, yeni eğitim döneminin başlamasıyla bünyesinde bulunan erkek öğrenci yurdunda kayıt kabulüne başladı. Uydukent Mahallesi Maliye binasının hemen arkasında hizmet veren TÜGVA Erkek Öğrenci Yurdu, 4 katlı binasında; kütüphane, spor salonu, konferans ve çok amaçlı salonlar, sınırsız internet imkanı, kahvaltı ve akşam yemeği, yurt içi geziler ile sosyal faaliyetler sunuyor. Bu bağlamda vakıf, öğrencilerin yalnızca barınma ihtiyaçlarını değil, vakitlerinin de kaliteli ve verimli geçirmelerini hedefliyor.
3 BİN 177 DALDA EĞİTİM FAALİYETİ
Öğrenciler, derslerinden arda kalan vakitlerinde, TÜGVA ve halk eğitim merkeziyle imzalan ortak iş protokolü kapsamında, sertifikalı eğitim programlarından da faydalanabiliyor. Tam 3 bin 177 farklı eğitim dalı sunan Halk Eğitim Merkezlerinden, TÜGVA öğrencisi, eğitim almak istediği programı seçerek, eğitim sonunda sertifikasına ücretsiz olarak sahip olabiliyor.
TÜGVA LİDER YETİŞTİRİYOR
Bunun dışında TÜGVA Afyonkarahisar Erkek Öğrenci yurdu, bünyesindeki öğrencilere “ileri düzey liderlik eğitim programı”da verecek. Program dahlinde; temel liderlik ve analiz becerileri, girişimcilik, liderler Buluşması, Peygamberimiz Önderliğinde Liderlik, rol model analizi, gibi haftalık modül eğitimler yapılacak. TÜGVA, yalnızca üniversite öğrencilerine değil, KPSS, ALES, ve yabancı dil sınavına hazırlanan öğrencilere de kapılarını açıyor.
Türkiye Gençlik Vakfı Afyonkarahisar Öğrenci Yurt Müdürü Ramazan Hüseyin Biçer, yurda başvuru yapmak isteyen öğrencilerin, ilk adımda  www.tugva.org sitesinden online başvuru yapması gerektiğini söyledi. Biçer, “TÜGVA, yeni oluşmuş bir vakıf olmasıyla birlikte Türkiye’nin neredeyse her ilinde vakıf hizmetleri ve yurt imkanları olan büyük bir aile diyebiliriz. Genç ve nitelikli idari kadrosuyla, üniversite öğrencileriyle iletişimi daha kolay ve verimli olabiliyor” dedi.
YURTTA KALAN HER
ÖĞRENCİYE BURS İMKANI
Biçer, yurda öğrenci kayıt konusuna da değinerek, “Yurdumuza mülakatla öğrenci alıyoruz. Amacımız milli manevi değerlere sahip bir nesil yetiştirmek. Gençlerimizin vaktini doğru yerlerde ve güzel bir şekilde geçirmelerini sağlamak. Yurdumuzu, öğrencilerimizin hem maddi hem de manevi ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde hazırladık. TÜGVA, öğrencilerine sadece bir barınma hizmeti değil onları geleceğe donanımlı ve özgüvene sahip bir birey olarak hazırlamayı hedefliyor. Genel Merkezimiz bu anlamda öğrencilerimize eğitime destek bursu da sunuyor. Biz yurdumuzda kalan bütün öğrencilerimizi bu burstan yararlandıracağız. Bu bursun dışında maddi durumu yetersiz olan gençlerimize de ayrıca ihtiyaç bursu da sağlayacağız” diye konuştu.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti