Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TÜKODER AFJET’lilerin hakkını arıyor – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
TÜKODER AFJET’lilerin hakkını arıyor

TÜKODER Şube Başkanı Av. Şükrü Elbir, AFJET abonelerini ve şirket yönetimini, abonelerin kendilerinden haksız olarak tahsil edilen bedellerin iadesi için AFJET’e başvurmaya, AFJET’in ise bu başvurularına karşılık vermemesi halinde taleplerini Tüketici Sorunları Hakem Heyeti’ne taşımaya davet ettiklerini ilan etti.

Elbir, AFJET yönetiminin abonelerine yönelik bu tarz uygulamalarının takipçisi olacaklarını, tüketicilerin haksızlığa uğramasını engellemek için var güçleriyle çalışacaklarını bildirdi

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Afyonkarahisar Şubesi adına Başkan Av. Şükrü Elbir tarafından yapılan açıklamada, AFJET abonesi tüketiciler ve dernek üyelerinin talebi ile dernek önderliğinde abonelerin AFJET’e yaptığı başvuruya AFJET yönetiminin kayıtsız kalmayarak olumlu tepki verileceği beklentisinin tersinin gerçekleştiği bildirildi.
DOLAYLI TAHSİLAT İDDİASI
TÜKODER Şube Başkanı Av. Şükrü Elbir, ikinci etap AFJET abonelerinden haksız olarak tahsil edilen, işletme bakım ve onarım bedeli, sayaç okuma ve faturalandırma bedeli ve güç kayıp faktörü çarpanı bedellerinin, AFJET A.Ş. Yönetim Kurulu’nun 05 Nisan 2012 tarih ve 247 sayılı kararı ile Mart 2012 döneminden itibaren abonelerden alınmayacağına ilişkin müjdeli haberi tüketicilerle paylaşıp, bu duyarlı davranışı sebebiyle AFJET yönetimine teşekkür etmeye hazırlandıkları sırada, abonelere gönderilen Mayıs 2012 dönemine ait fatura ile büyük bir hayal kırıklığına uğradıklarını açıkladı. Elbir; “AFJET yönetimince 2011-2012 ısınma döneminin son faturasında ısı bedeli birim fiyatına bir önceki aya göre yüzde 20, dönem başı olan Kasım 2011 ayı fiyatına göre ise yüzde 32 oranında zam yapıldığı anlaşılmıştır. Bu oranda bir zammın yapılmasını gerektirecek ekonomik şartların olmadığı ülkemizde, AFJET yönetimince bu kadar yüksek bir oran ile birim fiyatının zamlanması kabul etmek mümkün değildir. AFJET yönetimince, abonelerden bu güne kadar haksız tahsil ettiği, ancak abonelerin itirazı üzerine faturalardan çıkarmak zorunda kaldığı bahse konu bedelleri, bu zam ile abonelerden dolaylı olarak tahsil etme yolu tercih edilmiştir.” dedi.
YÖNETİM KAMUOYUNA AÇIKLASIN
Bahse konu bu üç bedelin ikinci etap abonelerinde her ay yüzde 30 sabit bedel adı altında tahsil edilirken, ayrı kalemlerle mükerrer olarak tahsil edildiğine değinen TÜKODER Şube Başkanı Şükrü Elbir; “Dolayısı ile bu bedellerin faturalardan çıkarılmış olması AFJET A.Ş’yi zarara uğratacak bir uygulama olmayıp, aksine AFJET abonelerine yapılan mükerrer faturalandırmayı sonlandıran bir uygulamadır. Birim fiyatları incelemesinde Kasım 2011 ile Mayıs 2012 fiyatları arasındaki oransal farkın yüzde 30 olduğu açıktır. Kamuoyuna hiçbir bilgi verilmeksizin iki ayda bir birim fiyatlarına neden zam yapıldığı, son yapılan yüzde 20 oranındaki zammın abonelerin tepkisini azaltmak için mi fatura bedellerinin düşük olacağı, 1 haftalık faturalandırma dönemi olan Mayıs faturasında yapıldığı, bu zam ile 2012-2013 dönemi için yapılacak zammın gizlenmesi mi amaçlandığı, gibi soru işaretlerinin bulunduğu hususların AFJET A.Ş yönetimince kamuoyuna açıklanması gerektiği kanısındayız.” ifadelerini kullandı.
BAŞVURULARA KARŞILIK BEKLENİYOR
AFJET ikinci etap abonelerinden 2 yıldır tahsil edilen bu bedellerin iadesine ilişkin abone taleplerine olumlu ya da olumsuz hiçbir yanıt vermeyen AFJET A.Ş yönetimini bu konuda da kamuoyunu bilgilendirmeye davet eden Şube Başkanı Şükrü Elbir sözlerine şöyle sürdürdü: “Bu hususa ilave olarak, AFJET l.Etap abonelerinden altyapı yenileme bedeli olarak tahsil edilmek istenen, ancak Tüketici Sorunları Hakem Heyeti ve Tüketici Mahkemesince tahsil edilemeyeceğine karar verilen bu tutar, bugüne kadar abonelerden tahsil edilmeye devam edilmiştir. Haksız olarak tahsil edilen bu bedelin abonelere ne zaman ve ne şekilde iade edileceği hususunda AFJET yönetiminin kamuoyunu bilgilendirmesini bekliyoruz. Tüm AFJET abonelerini kendilerinden haksız olarak tahsil edilen bu bedellerin iadesi için AFJET’e başvurmaya, AFJET’in bu başvurularına karşılık vermemesi halinde taleplerini Tüketici Sorunları Hakem Heyeti’ne taşımaya davet ediyoruz. AFJET yönetiminin abonelerine yönelik bu tarz uygulamalarının takipçisi olacağımızı tüketicilerin haksızlığa uğramasını engellemek için var gücümüzle çalışacağımızı tüm kamuoyunun bilgisine sunarız.” (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti