Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tulpar Roket Takımı TEKNOFEST 2020’den dereceyle dönmek istiyor

Afyonkarahisar Dumlupınar Bilim ve

Afyonkarahisar Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) “Tulpar Roket Takımı” yaptıkları roketle TEKNOFEST 2020 finallerine katılmaya hak kazandı. Roketin birleştirmesini yapan ve Salı günü yapılacak finalde uçuracak olan takım sıralamada derece almayı hedefliyor

 

Projede Fizik Öğretmeni ve Danışman Öğretmen olarak yer alan Murat Malkondu’nun takibinde 4 öğrenci 6 ay önce başladıkları çalışma ile 2.14 santimetre uzunluğunda 10 santimetre çapında ve 12 kilogram ağırlığında roket yaptı. 12 bin liraya mal olan roket 18 saniyede bin 500 metre uçuş yaptıktan sonra üzerinde bulunan 4 kilogramlık faydalı yükü bırakarak zarar görmeden paraşütle karaya iniş yapabiliyor.
Afyonkarahisar Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri “Milli Teknoloji Hamlesi” kapsamında TEKNOFEST 2020 Roket yarışmasına katılma kararı aldı. 6 ay önce Fizik Öğretmeni Murat Malkondu danışmanlığında çalışmalarına başlayan 4 lise öğrencisi roketi sorunsuz tamamlamayı başardı. 12 bin liraya mal olan roket 18 saniyede bin 500 metre yüksekliğe uçuş yapabiliyor. 4 bin başvurunun yapıldığı TEKNOFEST ön elemelerini başarıyla geçen Afyonkarahisarlı öğrenciler yaptıkları roket ile Salı günü Aksaray Tuz Gölü’nde yapılacak TEKNOFEST2020 Roket Yarışması için yola çıktı.
“4 BİN TAKIMDAN 32 TAKIM
FİNALE KATILMA HAKKI KAZANDI”
Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Hakan Gümüş, öğrencilerinin yaptıkları roketle TEKNOFEST 2020 finallerine katılmaya hak kazandığını aktararak öğrencilerin roket çalışmalarını 6 ayda tamamladıklarını söyledi. Gümüş, “Bu yarışmaya Türkiye’den 4 bin takım başvuru yaptı. 4 bin takımdan 32 takım finale katılma hakkı kazandı. Bizim de Fizik Öğretmenimiz Murat Malkondu danışmanlığında 4 öğrencimizle birlikte oluşturduğumuz takımımız 32 takımın içerisine girme başarısı gösterdi. Şuanda öğrencilerimiz roketin montajını gerçekleştirdi. Roket atış anında belli bir mesafeye ulaştıktan sonra havada ayrılacak ve paraşüt sayesinde tekrar yere düşecek. Yarışmada başarılı atışları gösterebilen takımlar derece kazanmış olacak. Salı günü Aksaray Tuz Gölü’nde yapılacak yarışma için yola çıkacaklar.” dedi.
“GÖVDE PARÇALARINI
FİBERGLASSTAN BİZZAT
ELİMİZLE YAPTIK”
BİLSEM lise 10. sınıf öğrencisi ve Tulpar Roket Takımı Kaptanı Demir Demiray yarışmaya çok az süre kaldığını ve kendilerine fazlasıyla güvendiklerini ifade ederek, “Kanatlarla uğraştık. Gövde parçalarını fiberglasstan bizzat elimizle yaptık. 3D yazıcılarla sıkı geçme parçalarımızın çıktısını alıyoruz, ayrıca burun hunimizi de 3D yazıcıdan çıktı aldık. Boyalarını da kendimiz yaptık. Bizim hazırladığımız roketin amacı 4 kilogramlık faydalı yükü yaklaşık bin 500 metrelik bir irtifada bırakmak ve başarılı bir iniş gerçekleştirmek.” diye konuştu.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti