Tunç Soyer'e Bir Davadan Tahliye

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin önceki dönem başkanı Tunç Soyer, hakkında açılan bir davadan tahliye oldu

Önceki Dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer hakkında bir davadan tahliye kararı çıktı. İZBETON A.Ş.’de taşeron şirketler aracılığıyla yolsuzluk iddiasının mahkemesinin son duruşması görüldü.

Tunç Soyer, “İZBETON’un yaptığı işlere onayım var. Yazılı bildirim dahi var. İnşaatların tamamlanamaması suç değil. Suçun oluşması için bir fiilin, kastın olması gerekmez mi? İZBETON A.Ş’nin kamu zararına sebep olduğu yazılmış. İnşaatlar durdurulmasa mevzuata aykırılık tespiti yapılacak mıydı? İZBETON A.Ş protokol yapmasaydı da kamu zararı oluşacak mıydı? Pandemi olmasaydı ve inşaat maliyetleri bu kadar artmasaydı, inşaatlar durdurulmasaydı böyle olmayacaktı” ifadelerini kullandı.

Tunç Soyer, “Görevde olmadığım bir zaman diliminde kamu zararı iddia ediliyor. Bilirkişi, 27 milyon 963 bin 92 kuruş kamu zararı oluştuğunu belirtmiş. Ama gerçek öyle değil. Sık sık sınırlarını aşmış. Eğer bilirkişi raporunu kabul ederseniz haksız menfaat elde eden kişileri mahkemeye çağırmanız gerekecek. Bu rapor bizim dolandırıcılık yapmadığımızın kanıtıdır. Bu kararları ben tek başıma almadım. Oy birliğiyle alındı. Ben beş yıl boyunca 110 milyar liradan fazla bütçe yönettim. Buna ek olarak İzmir’e dışarıdan 1 milyar euro yani bugünün parasıyla 48 milyar lira finansman getirdim. Tek kuruş İzmir’in hakkını kimseye yedirmedim. Bu kadar emeğim karşılığında adımın bu iftiralarla, suçlamalarla lekelenmeye çalışılmasını reddediyorum" dedi.

Kocatepe Gazetesi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme