Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türk Kızılayı Ramazan’da yardıma koşacak

Türk Kızılayı Afyonkarahisar Şubesi’nin
Türk Kızılayı Ramazan’da yardıma koşacak

Türk Kızılayı Afyonkarahisar Şubesi’nin her yıl olduğu gibi bu yıl da hayırseverler tarafından yapılan yardımları ihtiyaç sahibi ailelere ulaştıracağını kaydeden Türk Kızılayı Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Danıştekin, “6 Haziran Pazartesi günü başlayacak olan Mübarek Ramazan ayında; ekonomik durumu iyi olmayan ve araştırması Türk Kızılayı Afyonkarahisar Şubemizce yapılmış olan 250 ihtiyaç sahibi ailenin temel ihtiyaçlarını karşılamak üzere gıda ve giysi yardımları, ihtiyaç sahibi olan ailelere ulaştırılmaya başlanmıştır. Her yıl olduğu gibi bu yıl da; hayırsever bağışçılarımızın ayni bağışlarının yanı sıra zekat, fitre, sadaka gibi nakdi bağışları da ihtiyaç sahibi ailelere Ramazan ayında ulaştırılmak üzere, şubemizce kabul edilmektedir” dedi.
KURBAN BAĞIŞLARIDA İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞTIRILIYOR
Danıştekin açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:
“Ayrıca, Kurban Bayramı’nda Kurban ibadetini yerine getirmek üzere, vekaletlerini Türk Kızılayı’na veren vatandaşlarımızın kurban etleri, her biri 800 gr olan kıyma ve kuşbaşı konserveler haline getirilip yakın şubelerimiz kanalıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaya başlamıştır. Türk Kızılayı Afyonkarahisar Şubemizce de; 324 İhtiyaç sahibi aileye 1 adet kıyma, 1 adet kuşbaşı olmak üzere toplam 648 adet kurban konservesinin dağıtımı devam etmektedir.”
İhtiyaç sahibi ailelere yapılan gıda yardımının içeriği hakkında da bilgiler veren Danıştekin, “Gıda yardım paketinde 25 kg un, 5 kg makarna, 1,5 kg yemek tuzu, 1,3 kg reçel, 1 kg çay, 5 kg yemek yağı, 2 kg kuru fasulye, 4 adet banyo sabunu, 2 kg kırmızı mercimek, 5 kg pilavlık bulgur, 5 kg toz şeker, 2 adet bisküvi, 2 paket mevye suyu bulunmaktadır. Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını diler, tüm bağışçılarımıza şükranlarımızı sunarız” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti