Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türk Takımı’nın büyük başarısı – Kocatepe Gazetesi

Almanya’nın Başkenti Berlin’de yapılan
Türk Takımı’nın büyük başarısı

Almanya’nın Başkenti Berlin’de yapılan Dünya Şampiyonası’nda Türkiye Bilgisayar klavye takımı dünya rekoru kırarak şampiyon oldu. Türkiye Bilgisayar Klavye Takımı’nı destekleyen kuruluşlar arasında Şuhut Kaymakamlığı ve Şuhut Vakfı yer alıyor. INTERSTENO-TÜRK Grubu Başkanı ve Türkiye Temsilciliğini Afyonkarahisarlı hemşehrimiz Seçkin Köse yürütüyor.
Birleşmiş Milletlere bağlı INTERSTENO Uluslararası Bilgi İşlem ve İletişim Federasyonu tarafından düzenlenen 51. Intersteno Kongre ve Dünya Bilgisayar Klavye Şampiyonası Almanya’nın Başkenti Berlin’de 22-28 Temmuz 2017 tarihleri arasında yapıldı.
Şampiyonaya, Ülkemizin yanı sıra, Almanya, Çek Cumhuriyeti, Japonya, Avusturya, Hollanda, Çin, İngiltere, Amerika Birleşik Devletleri, Güney Kore v.d. ülkelerinde aralarında bulunduğu 26 ülkeden yüzlerce yarışçı katıldı.
ÇOĞU DÜNYA REKORU OLMAK ÜZERE 88 MADALYA
30 Dakikalık Tecrübeliler kategorisi hatasız sürat yarışında dakikada net 151 sözcükle Celal Aşkın, Dünya rekoru kırarak altın madalya kazandı. Aynı kategoride Hakan Kurt dakikada net 133 sözcükle Dünya İkincisi, Emrah Kuyumcu dakikada net 133 sözcükle Dünya Üçüncüsü oldular. 17-20 Yaş Gençler Kategorisinde de ilk üçü Türk Milli Takımımız kazandı. Dakikada net 123 sözcükle Cengizhan Özal Dünya Şampiyonu, dakikada net 120 sözcükle İlyas Pamukçu Dünya ikincisi, dakikada net 105 sözcükle Mehmet Kurt Dünya Üçüncüsü oldular.
Bu yarış sonucunda Türk Milli Takımı, daha önce yapılan İnternet Şampiyonaları ile birlikte tarih boyunca kazanılan altın madalya sayısını çoğu dünya rekoru olmak üzere 86’dan 88’e çıkarırken, takım halinde de Dünya Şampiyonu olmayı başardı.
TÜM DERECELERİ
ALT-ÜST ETTİLER
Steno Yarışlarının Speech Capturing (dakikada artan hızla sesi anında yazıya çevirdikten sonra düzeltme yapılan) yarışında ise Deneyimliler Kategorisinde Celal Aşkın dakikada 319 hece süratle Standart Klavye ile yazarak Türkiye’ye bu yarışmada ilk Dünya Şampiyonluğunu, aynı kategoride Hakan Kurt dakikada 295 hece süratle Standart Klavye ile yazarak Dünya Üçüncülüğünü kazandılar. 17–20 Yaş Gençler Kategorisinde İlyas Pamukçu Dakikada 247 hece süratle Standart Klâvye ile yazarak kategorisinde Dünya Üçüncüsü oldu.
Real Time (dakikada artan hızla sesi anında yazıya çevirdikten sonra düzeltme yapılmayan) yarışında 17–20 Yaş Gençler Kategorisinde İlyas Pamukçu dakikada 247 hece süratle yazarak kategorisinde Dünya Üçüncüsü oldu.
Audio Transcription (dakikada aynı hızla sesi anında yazıya çevirdikten sonra düzeltme yapılmayan) yarışında 17–20 Yaş Gençler Kategorisinde 5347 karakterlik çeviriyle kategorisinde İlyas Pamukçu Dünya İkincisi oldu.
Mayıs/2017 Ayında yapılan Dünya İnternet Klâvye Şampiyonasında, Türk Milli Takımı, 8 kategoride dağıtılan 24 madalyanın 3’ü altın olmak toplamda 13 madalyayı kazanmıştı. Madalya kazanan Onur Demirbaş, Ahmet Yasin Akmeşe, Efe Abdullah Taner, Doğaç Dovan, Kerem Yaprak, İlyas Pamukçu, Mete Özen, Zehra Taşkale, Cengizhan Özal ve Celal Aşkın’a madalyaları, Berlin’de törenle verildi.
Özetle, Türk Milli Klavye Takımımız, Dünyanın en büyük yarışında dağıtılan 9 madalyanın 6’sını, diğer yarışlarda da 1 Dünya Şampiyonluğu, 1 Dünya İkiciliği, 3 Dünya Üçüncülüğü kazanırken, Mayıs/2017’de yapılan Dünya Internet Bilgisayar Klavye yarışında da dağıtılan 24 madalyanın 13’ünü Berlin’de törenle aldı. Takımımız, Bilgisayar Klavye Dünya Şampiyonaları’nda, gerek ferdi olarak ve gerekse takım halinde Dünya Şampiyonu oldu.
Yönetim Kurulu Gençlik Danışmanı olan Emrah Kuyumcu, yapılan Genel Kurul’da Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi.
Bilgisayar Klavye Ekibine, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği, Şuhut Kaymakamlığı, Burdur Belediyesi, Şuhut Vakfı destek verdiler. Kendilerine destek veren tüm kişi ve kurumlara teşekkür eden İntersteno-Türk Grubu Başkanı ve Türkiye Temsilcisi hemşehrimiz Seçkin Köse, “Türk Millî Takımı grup halinde, Berlin’den 29 Temmuz 2017 Cumartesi günü THY uçağı ile 21.45’te hareket edecektir. İzmir ve Afyonkarahisar Grubu, 30 Temmuz 2017 Pazar günü saat 01.40’da İzmir Adnan Menderes, İstanbul Grubu da, 04.50’de İstanbul Atatürk Havaalanında olacaktır” dedi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti