Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon’un Yemek Olarak Neyi Meşhur?

Termalin ve mermerin başkenti resmi adıyla Afyonkarahisar’ın en meşhur yemek ya da yemekleri nelerdir?

Termalin ve mermerin başkenti

Unesco tescilli Gastronomi kenti Afyonkarahisar’ın tescilli yemekleri gurmeler ve damaktadına düşkün olanlar başta olmak üzere iyi biliniyor.

AFYON’DA TARİH, DOĞA, KÜLTÜR, GASTRONOMİ İÇ İÇE

Afyonkarahisar sahip olduğu zengin ve köklü tarihi ile dikkatleri üzerine çekiyor. Afyonkarahisar tarih turizminin başkentlerinden biridir. Şehirde merak ve talep edenler başta olmak üzere insanları kültürel açıdan doyuracak pek çok farklı turistik yer bulunuyor. Afyonkarahisar’ın en önemli özelliklerinden biri de karın doyuracak eşsiz lezzetlere de ev sahipliği yapmasıdır. Dolayısıyla hem kültürel hem de gastronomik açıdan zengin bir seyahat yapmak isteyenlere Afyonkarahisar çok lezzetli damak tadları sunmaktadır.

Afyonkarahisar bugüne dek pek çok farklı medeniyete ev sahipliği yapmış bir şehirdir. Şehrin mutfağıda da bu zenginliği göstermektedir. Afyonkarahisar mutfağı farklı yörelerden beslenen ve oldukça çeşitli bir kültüre sahiptir. İşte Afyonkarahisar’ın çok sayıda olan meşhur yemeklerinden bir kaçı:  Çullama Köfte, Zürbiye, Ağzı Açık, Bükme, Sakala Çarpan Çorbası, Afyon Sucuğu, Şebit, Paçık, Afyon Keşkeği, Haşhaşlı Pide.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti