Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Türkiye çözümü YRP’de gördü”

YRP İl Başkanı İbrahim

YRP İl Başkanı İbrahim Derviş Suna, çözüm önerilerinin iktidar tarafından değerlendirildiğini belirterek, “Türkiye sorunların çözümünü YRP’de gördü” dedi

 

Yeniden Refah Partisi (YRP) Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Derviş Suna, ülke gündemini değerlendirdi.
“TÜRKİYE ÇÖZÜMÜ YRP’DE GÖRDÜ”
İl Başkanı Suna, patates üreticilerinden oluşan bir heyetin Tarım ve Orman Bakanlığına anlatamadıkları dertlerini Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan’a anlattıklarını kaydetti. Suna, “Partimizin Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı hemşehrimiz Av. Bayram Sakartepe’nin yönlendirmesi ile Ticaret ve Tarım Politika Kurulu ile birlikte iki gün sonrasında 19 Mart 2021 tarihide sahaya indik. Patates üreticilerinin sorunlarını yerinde tespit ettik. Çözümlerimizi belirlemek için yetkililerle ve üreticilerini ziyaret ettik. Sorunu ilettik ve çözüm için parti politikalarımızı anlattık ve onları dinledik. Depolarda çürüyen Türk çiftçinin alın terini yerinde gördük. Bunları kayıt altına alarak tarihe not düştük. Türkiye kamuoyu gerçekleri ve çözümü Yeniden Refah Partisinde gördü. Parti raporumuz ve çalışmalarımız iktidar nezdinde takip edilmektedir. Ramazan ayına girerken bakanlık önerilerimizi dikkate alarak üreticilerimizin depolarındaki patatesi maliyetinin altında 0,85 kuruşa TMO vasıtasıyla alacağını ve bedelsiz ihtiyaç sahiplerine dağıtacağını açıkladı.” dedi.
“İKTİDAR ÇÖZÜMLERİMİZİ DİKKATE ALIYOR”
“Biz Yeniden Refah Partisi olarak çözüm partisiyiz.” diyen Suna şunları kaydetti: “Milli Görüşün gerçek adresi Yeniden Refah Partisi olarak geçmişten bugüne Adil Ekonomik Düzen ve siyaseten duruşumuzu bir kez daha kamuoyuna gösterdik. Çözümlerimizin iktidar tarafından dikkate alınıp hayata geçirilmesi ve üreticilerimizin bir nebze de olsa nefes almalarını memnuniyet ile karşılıyoruz. Ayasofya’nın açılması, İstanbul Sözleşmesinin kalkması, bugün patatese üreticilerimizin emekleri ve alın terinin değerlendirilmesindeki öncü rolümüz her alanda devam ediyor, edecektir. 2023 Yeniden Refah, Yeniden Erbakan iktidarının baharın geliş müjdecisi olacaktır.”
“TOHUM YATIRIMI VE ÜRETİMİNE AĞIRLIK VERİLMELİ”
Tohumda dışa bağımlılığın sona erdirilmesi gerektiğini belirten Suna sözlerine şöyle devam etti: “Tohumda dışa bağımlılık sonlanmalıdır. Patates ile ilgili asıl problemimiz yeterli miktarda tohum olmaması yani tohumu ciddi oranda ithal ediyoruz. Tohum yatırımına ve tohum üretimine ağırlık vermemiz lazım. İthalata vereceğimiz parayı eğer tohuma verirsek Türkiye kendi ihtiyacını üreteceği gibi ciddi bir ihracatçı da olabilir. Halen patates üretiminde kullanılan tohumluğun ancak yüzde 10 kadarı sertifikalı olup, kalanı tohumluk niteliği olmayan yumrularla yapılmaktadır. Tohumlukta dışa bağımlılığın önüne geçilememiştir. Satılamayan patatesler depolara patates hasadının bittiği tarlalarda üreticiler belki değer bulur umuduyla patatesi depolara kaldırıyor. Bu da ek bir maliyet getiriyor. Satılamadığı için depolarda ürünler çürüyor.”
“71 İLDE PATETES ÜRETİLİYOR”
Çözümü TMO ve Tarım Kredi Kooperatiflerinin patates alımı yapması için bir düzenlemeye gidilmesi olarak açıklayan Suna şu ifadelere yer verdi: “Önümüz Ramazan üreticilerimizden alınacak patatesler, büyükşehirlerde sosyal yardım amaçlı olarak ihtiyaç sahiplerine dağıtılabilir. Yeniden Refah Partisi olarak her zaman çiftçimizin yanında olacağız. Konuyu başta Tarım ve Orman Bakanı olmak üzere tüm yetkililer ile görüşerek sorunlarınızı ve çözüm önerilerimizi sunacağız. Türkiye de tarım planlamas yok. Birbuçuk milyon dekar alanda, 71 ilimizde patates üretilmektedir. Patatesin 1999 yılında 6,5 milyon ton üretimi varken 2020 yılında 5 milyon ton civarında patates hasat edilmiştir. 20 yılda geldiğimiz nokta ortadadır.
“AİLE PSİKOLOĞU YASASINA İHTİYAÇ VAR”
Aile Psikoloğu Yasasının derhal çıkarılması gerektiğini dile getiren Suna, “Toplumumuz eğitilip rehabilite edilmelidir. Ülkemizde uzun zamandır devam edegelen terör, ekonomik problemler, toplumsal yozlaşmaya sebep olan Lanzarote Sözleşmesi, Cedaw Sözleşmesi, İstanbul Sözleşmesi, 5. kol faaliyetleri ve nihayet pandemi halkımız ve toplumumuz üzerinde maddi manevi önemli oranda olumsuz yıkıcı sonuçlar doğurmuştur. Günümüzde uzun süredir korku, kaygı ve öfke altında yaşayan toplumumuz başta depresyon olmak üzere, kronik stres ve anksiyete gibi pek çok psikiyatrik hastalıklar yaşamaktadır. Tüm bunlara ekonomik problemler ve yetersiz beslenme de eklenince halkımız özellikle son senelerde kanser, kalp krizi ve dolaşım sistemi bozuklukları başta olmak üzere pek çok kronik hastalıkla da mücadele etmek durumunda kalmıştır.” dedi. >> Hayriye CANER’in Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti