Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Türkiye Cumhuriyeti gençlerimize emanet”

19 Mayıs Atatürk’ü Anma

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama töreninde konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, Türk Milletinin büyük ve itibarlı bir ülkede yaşadığını belirterek, “Büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti, gençlerimize emanettir” dedi

 

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 103. yıldönümü dün Afyonkarahisar’da coşkuyla kutlandı.
ÖNCE ÇELENK TÖRENİ YAPILDI
İlk tören Kocatepe Parkı Atatürk Anıtı’nda saat 9.30’da başlayan çelenk töreni oldu. Ardından Prof. Dr. Veysel Eroğlu Kapalı Spor Salonu’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla kutlama programı başladı. Törene; Afyonkarahisar Valisi Doçent Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Alp, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Afyonkarahisar Milletvekilleri; Av. İbrahim Yurdunuseven, Mehmet Taytak, Av. Burcu Köksal, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, Adalet Komisyonu Başkanı ve 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Fatih Serdar Köken, İl Emniyet Müdürü Ali Temiz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Yılmaz Kırgel, Vali Yardımcıları, daire müdürleri, siyasi partilerin il başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
“TÜRKİYE CUMHURİYETİ GENÇLERİMİZE EMANETTİR”
Törende günün anlam ve önemine yönelik konuşmayı Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci yaptı. 19 Mayıs 1919′da Mustafa Kemal Atatürk tarafından Samsun’da yakılan özgürlük ateşinin yıl dönümünü kutlamak üzere bir araya gelindiğini belirten Dereci, “103 yıl önce yakılan özgürlük ateşi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasıyla birlikte kısa sürede, dalga dalga tüm yurda yayılmıştır. Bugün ki Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin kurulmasına vesile olmuştur. Türkiye cumhuriyeti devletimizi kuran başta Mustafa Kemal Atatürk ve bütün vatan kahramanlarımızı saygı ve hürmetle anıyoruz. Millet olarak büyük ve itibarlı bir ülkede yaşıyoruz ve bu ülke çok çetin ve badireli dönemleri atlatarak bu günlere gelmiştir. Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti, gençlerimize emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluklarınızdandır. Yakın bir gelecekte, ülke yönetiminde söz sahibi olacak ve Türkiye Cumhuriyeti’ni omuzlarınızda yükselteceksiniz. Ülkemizi, çağdaş medeniyet seviyesine gençlerimiz taşıyacaklar. Sevgi, saygı, uzlaşma ortamı içinde, üstesinden gelinemeyecek bir sorunun bulunmadığını unutmamalısınız. Birlik ve bütünlüğümüze yönelik, her türlü, saldırı veya tehdit karşısında birbirimizle daha fazla kenetlenerek, hiç bir kimsenin, hangi amaçla ve ne şekilde olursa olsun, huzur ve güvenliğimizi bozmasına fırsat vermemelisiniz.” dedi.
“GENÇLER MİLLİ MANEVİ
DEĞERLERE SIMSIKI SARILMALI”
“Ay yıldızlı bayrağımızın altında, hepimizin, bir ve bütün olarak, bu zamana kadar geldiğimiz gibi, bundan sonrada, sonsuza kadar devam edeceğimizden, kimsenin şüphesi olmamalıdır.” diyen Dereci, “Gençlik yarınların teminatıdır. Yarınlarımızın umudu olan sizler, azimli, gayretli, kararlı, çalışkan, üretken, vatanı için canını seve seve feda eden gençler olduğunuz müddetçe devletimiz, sonsuza kadar dimdik ayakta kalacaktır. Bahar kadar güzel, güneş kadar sıcak hislerle, vatan sevgisini pekiştirmeliyiz. Yarınlara hazırlanan gençler olarak bilgimizi artırırken milli ve manevi değerlerimize dört elle sım sıkı sarılmalıyız. Geleceğin nesli olan gençler olarak sizler, kötü alışkanlıklardan, sağlığa zararlı, keyif verici maddelerden uzaklaşmak, spora ve dolayısıyla vücut sağlığına daha çok önem vermek zorundayız.” diye konuştu.
“PANDEMİ SONRASI HERKES
AZDA OLSA SPOR YAPMALI”
Feyzullah Dereci, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak başta gençler olmak üzere herkesi Kovid-19 pandemi sonrası az dahi olsa spor yapmaya ve zinde kalmaya davet etti. Dereci şunları kaydetti: “İnternette, sosyal medyada, beyninizi teslim alan, yüreğinizi işgal eden, her türlü görüntüden, lüzumsuz sözden ve yazıdan uzak durmalı ve kendimizi rahatlıkla kontrol edebilmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun.”
PROGRAM ÖDÜL
TÖRENİYLE TAMAMLANDI
Kutlama programı; AKÜ Halk Oyunları ve Dans Topluluğu’nun gösterisi, Atatürk’ün Gençliğe hitabesinin okunması ve gençliğin Ata’ya olan cevabının okunmasıyla devam etti. İsmail Şükrü Çelikalay drama gösterimi, karate, tekvando, jimnastik ve güreş gösterileri sunuldu. 19 Mayıs ve dereceye giren şiirin okunduktan sonra yine 19 Mayıs temalı şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenler öğrencilere ödüllerinin protokol üyeleri tarafından verilmesiyle kutlama programı sona erdi. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti