Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Türkiye güçlü sağlık sistemiyle Avrupa’nın en iyisi”

“Türkiye güçlü  sağlık sistemiyle Avrupa’nın en iyisi”

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Türkiye’nin güçlü sağlık sistemiyle Avrupa’nın en iyisi olduğunu söyledi

 

Cumhurbaşkanlığı Irak Özel Temsilcisi ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Türkiye ve tüm dünyanın yeni tip koronavirüs ile büyük bir mücadele verirken ülkelerin sağlık sisteminin de bir manada imtihandan geçtiğini kaydetti.
“2003’TEN BU YANA SAĞLIKTA DEV ADIMLAR ATILDI”
Sağlık sistemi ve sağlık altyapısı iyi olan ülkelerin bu süreçten en az etkilendiğini belirten Eroğlu, “Ülkemiz daha ilk günden itibaren bu süreci en iyi şekilde yönetmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’nın riyasetinde kurulan Bilim Kurulu ile Türkiye atılacak adımları bir bir belirlemiş ve bu adımları tatbik etmektedir. Sağlık Bakanlığımız bu zor süreci çok şeffaf bir şekilde yönetmektedir. Hükümetimizin son 18 yıldır en fazla yatırım yaptığı alanlardan biri de sağlık alanıdır. 2003 yılından itibaren sağlıkta dev adımlar atılmıştır. Bütün hastanelerin tek çatı altında toplanarak, kamu veya özel demeden bütün hastanelerin kapısı vatandaşlarımıza açılmıştır. Sosyal devlet anlayışıyla bütün vatandaşlarımız sağlık sistemine dâhil edilmiş ve sağlık güvencesi altına alınmıştır. Daha önce çok fahiş fiyatlarda olan ve vatandaşlarımızın almak için saatlerce sıra beklediği ilaçlar şimdi sıra beklemeden çok cüz’i fiyatlara veya ücretiz olarak alınmaktadır.” dedi.
“TÜRKİYE ZOR DÖNEMDE PEK ÇOK ÜLKEYE YARDIM ETTİ”
Türkiye’nin sahip olduğu güçlü sağlık sisteminin, koronavirüsle mücadelede daha iyi anlaşıldığını kaydeden Eroğlu, “Bugün ülkelerin korona virüs tedavi ücretlerine baktığımızda, ABD’de 34.000 dolar, Almanya’da 32.000 euro, Fransa’da 20.000 euro, İngiltere’de 32.000 sterlin, İspanya’da 20.000 euro, İsrail’de 24.000 dolar ücret alınmaktadır. Ülkemizde ise Covid-19 tedavi ve ilaç giderleri tamamen ücretsizdir. Hatta özel hastanelerde dahi Covid-19 tedavisi olan vatandaşlarımızdan ücret alınmamaktadır. Hastanelerimiz, tecrübeli sağlık çalışanları, yatak kapasitesi, yoğun bakım servisleri, solunum cihazları, ilaç ve tıbbi teçhizatlarıyla virüsle mücadelede hamdolsun Dünya’da ve Avrupa’da pek çok ülkeden daha iyi durumdadır. Maskeden teşhis kitine ve bağışıklık sistemini güçlendirici kimi ilaçlara kadar hemen her ihtiyacımızı kendimiz karşılayabiliyoruz. Bütün malzemelerin üretimlerini daha da artırma imkânına sahibiz. Türkiye, bu zor dönemde hiçbir ülkenin diğerine yardım etmediği günlerde pek çok ülkeye tıbbi sağlık malzemesi ve temizlik ürünü yardımında bulunmuştur. İtalya, İspanya, İngiltere ve pek çok Balkan ülkesine yardım yapmıştır. ABD dahi ülkemizden bu alanda yardım talebinde bulunmuştur. Ülkemizin hem virüsle mücadelesinde gösterdiği başarı, hem de pek çok ülkeye yaptığı tıbbi yardım sebebiyle Dünya Sağlık Teşkilatı tarafından örnek gösterilmiştir.” ifadelerini kullandı.
“12 ŞEHİR HASTANESİ HİZMETTE
10 TANESİNDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR”
Türkiye’nin, çok kapsayıcı olan sağlık sisteminin yanında sağlık altyapısını da oldukça geliştirdiğine değinen Eroğlu, “Özellikle son yıllarda inşa edilen Şehir Hastaneleri ile sağlık altyapımız daha da güçlendirilmiştir. Adeta 5 yıldızlı otel konforundaki bu hastanelerde vatandaşlarımıza en iyi bir şekilde sağlık hizmeti sunulmaktadır. 12 şehir hastanesi hizmete alınmış olup, Avrupa’nın en büyük hastanesi olan Ankara Bilkent Şehir Hastanesi geçen yıl hizmete girmiştir. 10 şehir hastanesinde de çalışmalar devam etmektedir. Mayıs ayında İstanbul Başakşehir Şehir Hastanesi hizmete alınacaktır.” dedi.
“AFYON’DA SAĞLIKTA MARKA ŞEHİR”
Afyonkarahisar’ın sağlık yatırımlarından fazlasıyla nasibini aldığına temas eden Eroğlu şu ifadeleri kullandı: “Son 18 yılda Afyonkarahisar’a 500 milyon TL’den fazla sağlık yatırımı gerçekleştirdik. 20’si hastane olmak üzere 40’ın üzerinde sağlık tesisini Afyonkarahisar ve ilçelerine kazandırdık. 400 yataklı Devlet Hastanesi, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, Onkoloji ve Hematoloji Hastanesi bunlardan bir kaçıdır. Ayrıca çok önemli sağlık tesislerinin de inşaatları devam etmektedir. İlimize Sağlık Bilimleri Üniversitesini kazandırdık. Sağlık alanında büyük bir potansiyeli olan Afyonkarahisar’ımıza ikinci bir üniversite kazandırdık. Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi daha yeni kurulmasına rağmen büyük bir hamle gerçekleştirerek çalışmalarını hızla sürdürmektedir. Ayrıca çalışmaları devam eden Özel Sağlık Endüstri Bölgesi Projesi ile birlikte Afyonkarahisar sağlıkta marka şehir haline gelecektir. Özellikle termal turizmle birlikte sağlık turizmi de gelişecek ve ilimize Dünya’nın pek çok yerinden hasta tedavi için gelecektir. Özellikle bu dönemde çok önemli bir vazifeyi yerine getiren kahraman sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyor her birine şükranlarımı sunuyorum. Vatandaşlarımızdan bu zor günleri birlik ve beraberlik içerisinde atlatacağımıza olan inançlarını kaybetmemelerini istiyorum. İnşallah Afyonkarahisar olarak bu karantina sürecinde uymamız gereken temizlik ve sosyal tecrit (izolasyon) kaidelerine uymaya devam edelim. Elbet bu zor günlerin sonunda ışık görülecek ve tekrar korkmadan, çekinmeden dostlarımıza sarılacağımız günler mutlaka gelecek.”